Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Megmaradt gyümölcshúsból mit lehet készíteni? fórum

Megmaradt gyümölcshúsból mit lehet készíteni? (beszélgetős fórum)


2016. jan. 31. 19:39

csináltam belőle kekszet.

Kicsit furi lett, 40 percig sütöttem, de az állaga rugalmas maradt. Azonban kint maradt pár szem az asztalon, azok meg tök jól kiszáradtak, így már sokkal jobb lett!

Még a párom is rákattant, kent rá egy kis lekvárt :).

2016. jan. 26. 23:29
Én egy részét el szoktam használni, hasonlóakra, mint a 2. hozzászóló írta, attól függ mit készítettem inni és mit főzök, de nem mindig fogy el. De legalább nem mind vész kárba. Pl ha zöldségeset csinálsz, az jó levesbe, ha gyümölcsöset, akkor süteménybe tehetsz belőle, vagy kekszbe stb. Amit épp készítesz.
8. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2016. jan. 26. 23:00
Szerintem használhatatlan. Sütibe is inkább olyan gyümölcs ízletes, aminek egy kis leve, húsa is van. Márpedig, ha mindent kipréselsz belőle, csak a rostok maradnak. Én nem használnám semmire.
7. Mayalina (válaszként erre: 6. - michelle.r)
2016. jan. 25. 21:01

Szoktam turmixot is készíteni, csak azzal az a baj, hogy problémásabb melóba vinni, mert ugye egy idő után elválik a rost a levétől.

Persze, fel lehet rázni, de az nem olyan..

6. michelle.r (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2016. jan. 25. 17:17
Az isteni leveidet készítsd turmixban, és akkor nem kell kidobnod semmit. Kifacsarod a narancsot, az az alap, abba megy a többi alkotórész, banán, mangó, spenót, alma, amit akarsz. Ha túl sűrűnek találod, mehet bele egy pohár víz is.
5. túrógombócka (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2016. jan. 25. 11:12
müzlibe keverni? vagy valami piskótába, sütinek?
4. nefaria (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2016. jan. 25. 11:11

Hát....nekünk elég erős a gépünk, de ami kijön belőle az használhatatlan, ízetlen.


Én is gondolkoztam rajta, de szerintem amit lehet, az én gépen kinyom belőle. Én a komposztba dobom :)

3. Mayalina (válaszként erre: 2. - Katinkaboszi)
2016. jan. 24. 22:56

Szia!


Köszi, de amiket írtál a száraz gyümölcs-zöldség húsból is el lehet készíteni?

Pl szószokat?


Még egy: Mi a helyzet a vegyes rostokkal? Amiben zöldség is meg gyümölcs is van?

2. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - Mayalina)
2016. jan. 24. 22:17

Szia:)


Receptet nem tudok, csak lehetőségeket, viszont kipróbálni neked kell ezeket.


Gyümölcsből én biztosan lekvárt és pudingot próbálnék készíteni, vagy kavart tésztába tenni, mint bizonyos esetekben a túrónál szokták, netán gyümölcs kocsonyát, vagy gyümölcs szószt egy kis sült mellé.

De sima joghurtba téve is finomabb, mint a cukorral telenyomott bolti gyümölcsjoghurt.

(valahol olvastam egy dobozban 7 mokkacukornyi cukor van. :(


Zöldségből finom zöldségkrémlevest vagy tésztára mártást készítenék, zöldsége válogatja, mivel lehet fűszerezni, no meg a család szájaíze.

Főzeléknek is jó, lehet belletenni darabos zöldséget, előre megpárolva, kissé megsózva, el lehet tenni üvegekbe, és felhasználásig a hűtőbe táárolva, főzésheez ízesítőnek is jó.

Pizzaalapnak is kiitűnő, kis paradicsommal ízesítve.


Hirtelen ennyi jutott eszembe :D

2016. jan. 24. 21:58

Sziasztok!


Gyümölcscentrifuga használatába kezdtem, és isteni zöldség-gyümölcs italokat készítek vele.

Viszont a megmaradt rostot sajnálom kidobni.

Keresgéltem a neten, de kevés felhasználási javaslatot találtam.


Esetleg ti tudtok recepteket adni?

Érdekelne főétel is, sütemény is.

Zöldséghússal, gyümölcshússal, de akár olyan is, hogy a kettő vegyesen van.

Nagyon köszi előre is! :)


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook