Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet finom lángost készíteni? fórum

Hogyan lehet finom lángost készíteni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. máj. 23. 12:44

Hidegen kelt lángos.

NAGYON FINOM

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

fél pohár nagy tejföl

fél evőkanál só

2,5dl tej


+2 evőkanál olaj

+1 zacskó

Hozzávalókat összekeverni (az olaj kivételével)

Jól beolajozzuk a zacskót a 2 ek olajjal ebbe bele a tésztát egy éjszakát kelni hagyjuk a hűtőben.KB kétszeresére fog nőni a hűtőben

2010. jún. 20. 10:27

Nem tudom ezt a lángos receptet írta e már itt valaki, ahogy itt olvastam egy darabig, a legtöbbe kell tojás, vagy áttört burgonya, az én receptembe nem kell, de nagyon finom így is, esetleg ki lehet próbálni ezt is.Elég nagy adag jön ki a recept alapján, de így nyáron szezonja is van,eláll pár napig a hűtőben a nyers tészta,ha egyszerre nincs megsütve az egész, illetve ha valaki kisebb adagot akar készíteni, az arányokat lehet csökkenteni:

1kg liszt, 2 l tejföl, 5 dl tej, 3 dkg élesztő, ízlés szerint só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj.

Az elkészítést megelőzően az élesztőt felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe,majd a tejföllel és a maradék tejjel,sóval lágy tésztát készítünk,s megkelesztjük.Fogyasztás előtt a tésztából pici, tenyérnyi mennyiséget tépünk, s ezt megformázzuk, bő forró olajban aranysárgára megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel,sajttal vagy fokhagymával esetleg ha valaki úgy is szereti lekvárral megkenjük.A maradék nyers lángostészta ha légmentesen van a hűtőben elzárva, 3-4 napig is eláll.

2008. nov. 17. 13:49
Az a lényeg hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert multkor hideg liszttel csináltam , nem is kelt meg a tészta.
55. gyöngyi (válaszként erre: 54. - Gaba23)
2008. szept. 28. 17:00
Ez jó lenne nekem télire, mert akkor egyszerűen nem sütök,mert nincs miben...meg a szag miatt!
54. Gaba23
2008. szept. 27. 21:54

Én a Hot Pan sütőben szoktam az udvaron, teraszon, attól függ, milyen az idő.

Így nem a lakásban van a szag...

Meg tök jó körbe ülni, és várni, hogy kisül....

53. boribakter (válaszként erre: 52. - gyöngyi)
2008. szept. 26. 14:36
tök jó!
2008. szept. 26. 10:08
Nincs szag a lakásban és ha jó nagy a tűz pillanatok alatt készen van.
51. boribakter (válaszként erre: 50. - gyöngyi)
2008. szept. 26. 00:42
Ez nagyon jó ötlet, eszembe nem jutott volna, pedig milyen kézenfekvő!
2008. szept. 24. 11:01
Mi a kertben bográcsban szoktuk kisütni.Isteni!
49. boribakter (válaszként erre: 48. - sbandi38@gmail.com)
2008. szept. 24. 10:59
Sóval a kecskék szeretik XD XD XD
48. sbandi38@gmail.com (válaszként erre: 12. - ZITA9770)
2008. szept. 5. 17:38

Én inkább az 1kg só helyett lisztet irtam volna.

üvözlettel:sbandi38

47. fb3d790ac9 (válaszként erre: 45. - fb3d790ac9)
2008. ápr. 28. 20:00
Bocsika 1/2 liter tejcsi is kell hozzá!!!!
46. fb3d790ac9 (válaszként erre: 45. - fb3d790ac9)
2008. ápr. 28. 19:59
Ezt lehet még tuningolni,ugy hogy virslit rakunk a kihuzogatott tésztába és ugy sütjük ki!
2008. ápr. 28. 19:58
1kg liszt,1 kis dobozos tejföl,1 tojás,só,ebbe a keverékbe beleöntöm a felfuttatott élesztöt,mikor elválig az edény falától némi dagasztás után,kiolajozott zacsiba kell tenni,összekötni a száját,és be a hütöbe.Ott szépen megkel,és csak annyit kell kisütni belöle,amennyi elfogy egyszerre.Vizes kézzel kell széthúzgálni.Napokig eláll,és tök finom!Jó étvágyat!
44. barbi777 (válaszként erre: 42. - Jázminka)
2008. ápr. 15. 21:37

MI az " élesztő"? ' dkg. vagy 1 csomag? Esetleg lehet 1 szárított élesztő csomagot érteni?

Kicsit konkrétabban, bocs.


A lángos standard tésztájába én keverek pirított reszelt káposztát, vagy héjas almát.

43. galeva
2008. ápr. 15. 19:25

Hütös lángos.

2 egész tojás,1 doboz tejföl,csipetnyi só, 4 dl tej, 1 kocka élesztő, 1 evőkanál margarin, 1kg liszt.Kevés tejben az élesztöt lelfuttani.A többi adalékot öszekeverni jól kidolgozni,kézzel. Hütőbe tenni. óra mulva süthetd a lángost. A maradék tészta viszamehet a hütőbe,pár napig tárolhatod benne.Olajban sütni.

2008. febr. 15. 15:07

Szia! Nekem van egy tuti receptem,ami bármikor elkészíthető,egyszerű,hűtőben 1 hétig eláll a tészta (nem kell megsütni egyszerre),nem szív magába egy csomó zsiradékot,és a kész lángos még 1-2 nap múlva is puha.

1kg liszt

3tojás

1/2 l tej

1 kis doboz tejföl

1 élesztő

1 tk.só

Ezt az egészet jól összedolgozom -én robotgéppel dagasztom be-,amíg hólyagos nem lesz.Közben olajat melegítek,majd olajos kézzel gombócokat tépkedek és egyenként sütöm,amit szintén olajos kézzel széthúzogattam(mert ragad egyébként)


Ha tölteni akarod,úgy egy maréknyi lisztet tegyél még a tésztába,hogy formázni tudd!


Én csak ezt a receptet használom.Próbáld ki,nem fogsz csalódni!!!

41. lily3
2008. febr. 14. 21:40
Nem bántásképp írom,de már van egy ugyanilyen fórum.Ott is nézelődhetsz.
2008. febr. 14. 18:06

50 dkg liszt

25 dkg áttört főtt burgonya

2 dkg élesztő

3 dl tej

1 kanál cukor


Elkészítés: A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük, és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.

Tejföllel megkenve, sajttal megszórva, vagy fokhagymás öntettel (olaj, tejföl, reszelt fokhagyma, só) tálaljuk.

2008. febr. 14. 17:56
Ajánlom nézz be a receptek közé,ott biztos találsz a lángosokról is leírát.
2008. febr. 14. 17:29
Tudtok valami jo langos receptet?
2008. jan. 22. 15:24
Mindegyik lángos recept nagyon finom, ki kell próbálni, hogy melyik "jön be", de próbáljátok meg, hogy a krumplis lángoshoz nagyon pici olajon reszelt káposztát /mint a káp. tésztához/ kevertek, és úgy sütitek ki, vagy 1/2 virslit hosszában bevágni, mustár vagy kechup csíkot, és egy hosszúkás sajtot bele, és ezt tekertek bele egy jó tenyérnyi lángostésztába. Nem nagyon lehet abbahagyni, jó étvágyat, Icamama
2008. jan. 22. 10:00
Hu, köszönöm lanyok!!!
35. ZITA9770 (válaszként erre: 32. - Sylva)
2008. jan. 21. 19:50

De igen:D bocsika.

5dkg élesztő

2008. jan. 21. 19:50

Na, látom sokan küldtek receptet, de ilyen nincs:

1 kg lisztbe elkeverjük a sót, pici cukrot és 1 csomag szárított élesztőt /1 kg liszthez valót/ öntünk hozzá 1 pohár kefirt és annyi langyos vizet, hogy jól dagasztható legyen. Kelesztjük és forró olajban kisütjük. /Ez is lángossütő receptje/

33. coline
2008. jan. 21. 19:33

1kg liszt, 2db főtt, áttört burgonya 1/2L meleg tej vagy víz, 2,5 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 2 kanál olaj, só.

Isteni, és a tésztája másnap is nagyon jó, bár nekünk egy kicsit sok, így csak felét szoktam megcsinálni.

32. Sylva (válaszként erre: 28. - ZITA9770)
2008. jan. 21. 19:20

A 25 dkg nem 2,5 dkg vagy 5 dkg akart lenni?

Mert ez így egy kicsit sok!

2008. jan. 21. 19:18

Hűtős lángos


1 kg liszt, 3 tojás, 1 cs. élesztő 2 dl tejföl, 0,5 l tej.

Élesztőt a tejjel felfuttatom, a tojással, tejföllel és a liszttel összekeverem. Kb. 5 l-es fazékba letakarva hűtőszekrénybe tárolom, másnap sütöm. Az alapanyagot 2 hétig lehet a hűtőből folyamatosan sütni.

2008. jan. 21. 19:12
A többieknek is köszi!!!!
29. anyuci74 (válaszként erre: 25. - 9ac093e955)
2008. jan. 21. 19:12
Amikor megtalalod kuld majd el, nem surgös, csak nagyon szeretnek csinalni!
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook