Megloptak, mit tehetek? (beszélgetés)
Szia Trinity91!
Ha lesz időd, írd le mit intéztél, volt-e értelme?
szia!
én csak most kapcsolódtam a témához, de volna egy olyan kérdésem Hozzád: egyáltalán fel akarod jelenteni, hisz tudod-, ismered??? ez igen sokat számít.
Tőlem a m.helyemről lopták el p.tárcámat, ami jelenti okmányokat, jogosítványokat. A pénzt nem sajnálom mert akkor sem volt mint most. nagyon jól meg kell gondolnod, mert igen sok herce-hurcával jár, de kívánok sok szerencsét.
Papámnak több 100ezres összegnél sem foglalkozott az üggyel a rendőrség :( mert nem vették észre egyből stb. kifogások...
Kutakon is sok csaló eljátsza a tankol és elhúz (hiába a kamera és rendszám) 10alatt nem foglalkoznak vele...
Szóval sok sikert kérdező! -lehet én vagyok túl negatív de én nem reménykednék :(
Ha nem tudják bizonyítani, akkor -továbbra is szabálysértésekről beszélek-, akkor meg fogják szüntetni az eljárást.
Mindenképpen kell, hogy valaki lássa a szabálysértés elkövetését, vagy a rendőrség tetten érje a személyt.
Bár már volt a munkám során olyan is, aki maga tett bejelentést saját maga ellen, mert félt, hogy valaki meglátta őt és feljelenti.
:-)))
Ez természetes, és logikus, én úgy értelmeztem, arra akartál rávilágítani, ha valaki ellenem tesz feljelentést, mindenképpen figyelmeztetnek.
De nincs így, akkor szerinted sem, ha meg nem tudják a tolvajra rábizonyítani, hogy bizony ott volt nála az a pl. piros filccel megjelölt 10 ezres a kocsmában, amit előtte "Józsinak" adtak vissza, akkor vihar a biliben. Több az idegeskedés vele, mint maga az összeg. És míg egyik fél nem tudja bizonyítani, hogy ellopta, neki viszont ott lesz a jegyzőkönyv a kezében, és lengetheti, mint a véres kardot, hogy bezzeg őt erkölcsi kár érte, alaptalanul rágalmazták meg. Akár vissza is perelhetné őket.
Ha van ténylegesen tanú, már más a helyzet.
Ha téged megvádolnak, akkor nem tanúként, hanem -szabálysértés esetén- eljárás alá vontként fognak meghallgatni.
Itt már kissé másféle figyelmeztetések vannak. Figyelmeztetni kell többek között arra is,a pácienst hogy a nem köteles vallomást tenni, illetve azt bármikor megtagadhatja, továbbá, hogy amit mond, az bizonyítékként felhasználható ellene.
Ugyanakkor a tanú is megtagadhatja a vallomást, ha magát vagy hozzátartozóját szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetésével vádolná
Oké, de ha engem megvádol valaki, tegyük fel ártatlanul, maximum akkor írnám alá a figyelmeztetést, ha pisztolyt fognának rám. Az írás ott marad, és esetleg vérszemet kapva, ha legközelebb is ezt állítják, akkor már van, hogy bezzeg, már figyelmeztettek.
Azt megtehetik, hogy figyelmeztetnek, ha hamisan tanúskodom, ez meg ez lesz, de én biztos vagyok benne, nem írnék alá figyelmeztetést, ha nincs okuk rá. Milyen hülye lennék akkor. egy frászt. :)
De a fórumindítót már nem is érdekli, hogy mi, mit vitatunk itt meg.
Mivel nem tudod bizonyítani, hogy én vettem ki a pénzt a táskádból ezért engem is tanúként fognak meghallgatni az összes családtagoddal együtt.
A tanú meghallgatása során vannak bizonyos figyelmeztetések, amit minden esetben fel kell olvasni a tanúknak, majd a tanú meghallgatása végén aláírja, hogy tudomásul vette a figyelmeztetést.
Ha rábizonyítják, de ha nem tudják, akkor mit figyelmeztetnek?
Bocsánat a példáért! Én nálad vagyok vendégségben a családommal. Én kiveszem a pénzt a táskámból, mert kell valamire, és elsírom a családomnak, láttátok ott volt, de már nincs, szaladjunk a rendőrségre. Háát nem tudom, furcsa lenne, ha ez alapján Téged figyelmeztetnélek.
Bocsánat a fórumindítótól, csak ez egy példa, hogy így is lehetne.
Ha nem tudod bizonyítani, visszaperelhet rágalmazásért, hitelrontásért.
Ha tudod is bizonyítani, akkor is megfontolandó. Mi tettem értünk egy besurranótolvajt a pincénkben. 2 egy évig kihallgatásokra jártunk, egy éve meg tárgyalásokra, ha ezt tudtuk volna, elengedtük volna egy állassal, hogy menjen Istenhírével.
Te láttad, vagy van olyan aki ezt látta?
Esetleg felírtad a pénzednek a sorszámát?
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?
- Mit tehetek, hogy ne kelljen gumit használnom?
- Mit lehet tenni, ha megloptak a vaterán?