Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes pite - fahéjas recept

Meggyes pite - fahéjas recept

Elkészítési idő 45 perc

A Meggyes pite - fahéjas hozzávalói:
* 4 egész tojás
* 10 dkg puha margarin
* 15 dkg cukor
* 1 cs sütőpor
* 1 púpozott kk fahéj
* 12 ek tej
* 5 dkg darált dió
* 1 citrom héja, reszelve
* 5 púpozott ek baracklekvár
* 25 dkg liszt
* meggy


A Meggyes pite - fahéjas elkészítési módja:
1. A tojásokat a margarinnal, a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a tejet, a darált diót, a citromhéjat, a baracklekvárt és az átszitált lisztet. 3. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, és megszórjuk kimagozott meggyel. 4. Megsütjük, amíg szép színt kap a teteje (tűpróbát végezzünk!). sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés

Képeket találhattok majd hamarosan a naplómban is....


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes pite - fahéjas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook