Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarack-hab recept

Sárgabarack-hab recept

A Sárgabarack-hab hozzávalói:
* 4 tojásfehérje
* 35 dkg sárgabarack
* 25 dkg kristálycukor / lehet folyékony édesítő is/

A tálaláshoz :

* 15 dkg sárgabarack


A Sárgabarack-hab elkészítési módja:
1. A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre. 2. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon. 3. A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük. 4. Ezt követően hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe. 5. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet. 6. A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is.

Kép a naplómban, 7.bejegyzés :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarack-hab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook