Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) recept

Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) recept

Elkészítési idő 40 perc

A Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) hozzávalói:
6 tojás
8 ek. őrölt mandula vagy dió
3 ek. édesítő (nálam eritrit, de lehet foly. édesítő is)
citromhéj vagy pici citromlé
vanília (elhagyható)
fahéj ízlés szerint
marék mazsola(elhagyható)
meggy (mirelit vagy cukrozatlan kompót)
2 alma pucolva, reszelve


A Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) elkészítési módja:
Külön felverni a fehérjét habbá, majd a sárgáját az édesítővel, citrommal-vaníliával. A sárgájába bele az őrölt mandula (nálam felesbe mogyoróval) bele a fehérje,fahéj és kész, ennyi. Még belekeverem a reszelt almát és kerek kapcsos 24cm-es tortaformába öntöm, amit sütőpapírral bélelek. A tetejére kerül a meggy és kb 30 perc alatt készre sütöm.(végén tűpróba)

Ez a recept Menyus meggyes pitéje, kicsit továbbvariálva.
Nálam 4 felé lesz vágva, és alma-banán pürével leöntve eszegetem esténként.
Fotó a paleos sütis naplómban a 296. bej.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook