Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós lepény Ági módra recept

Diós lepény Ági módra recept

A Diós lepény Ági módra hozzávalói:
50 dkg liszt,
25 dkg cukor,
2 tojás,
2 ek zsír,
1 sütőpor,
tej,

1 nagy üveg lekvár,
25-30 dkg darált dió,
1 tojás megkenni,
porcukor a tetejére


A Diós lepény Ági módra elkészítési módja:
Összeállitjuk a tésztát annyi tejjel,hogy könnyen gyúrható legyen!Két részre osztjuk,kinyújtjuk,és kizsirozott,kilisztezett tepsibe rakjuk.Rákenünk egy üveg lekvárt,arra szórjuk a diót,majd a másik lapot is kinyújtjuk,és megkenjük tojással,és megszúrkáljuk a tetejét.Előmelegített sütőben sütjük.Ha kihült kockára vágjuk,és megszórjuk a porcukorral.

Nagy tepsiben sütjük,nagyon finom,és hamar készen van!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós lepény Ági módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook