Megéri most építkezni, felújítani, ha magunk csináljuk? (beszélgetés)
És? Nem is írtam hogy Somogyban van.
Unom kérdezte, hogy hol van ennyiért ingatlan.
Fent van a hegyen- ezt ne úgy képzeld hogy ténylegesen hegyen van. Ez nálunk ilyen szólás.
Lényegében a Zengő lábánál van,de a központhoz képest a "hegyen van"
Mellesleg én Baranyában lakom. Amit Andi linkelt Berkesd nagyjából nincs olyan messze Pécstől, alatta lévő hirdetés Pécsváradon laktam ez itt van mellettem. Az a ház ami 9 millió az vagy fent van a hegyen ahol kb csak romák laknak az egyik felén, kettős a kilátás egyik részről csak a putri a másik oldalon meg a 100 millás hatalmas hodály házak, vagy kint van a Dombay tónál ami eléggé kint van a központtól.
Ami "ilyen" olcsó ott mindig van valami hátulütő. Vagy a házzal vagy a faluval.
Férjem kőműves. Mi egy öreg teljesen közművesített, de jó állapotban lévő parasztházat vettünk meg szülőfalunban. Teljesen átépítjük, csak a külső falak maradnak eredetiek.
Fél év alatt iszonyat felemelkedtek az anyagárak. Lassan a triplájánál tart.
Ahhoz, hogy 7-8 millióért tudj falun házat venni ma,annak iszonyat le kell pukkanva legyen, hiányos közművesített, vagy olyan madárlátta falunak kell lennie ahol nimcs semmi és ahonnan dolgozni eljárni nehéz..
Mert esetleg ők nagyobba szeretnének költözni, és ahhoz kellene a megörökölt ház ára. Vagy éppen amiben laknak, a rajta levő hitelt tudnák letudni az árából, vagy csak a gyerekek iskoláztatásához jól jönne.
Akinek konkrét célra lenne szüksége készpénzre, és viszonylag záros határidőn belül, ott elképzelhető, hogy enged az árból.
Megtévesztő a cím...
Nem éri meg építkezni, inkább felújítani, az az összeg viszont nagyon gagyi.
Inkább költenétek rá azt, amit lehet, és legyen tipp és top, mint bent lakva kapargatni a fejeket, hogy ezt is jó lett volna, meg azt is...
Valóban igaz! És sajnos, amíg az országban a gazdaság- és pénzpolitika a nagytőkések érdekeit nézni és nem a szürke lakosság lakhatási igényeinek kielégítése az elsődleges cél, addig valóban csak azok fogják olcsóbban adni az ingatlant, akik nagyon gyorsan szeretnének túladni rajta.
(Ez olyan édesapám-féle levélírás lett, amikor 4 oldalt teleírt, egyetlen mondattal.) :))
Mi 4,5 eve vettünk lakást. Hosszas tanakodás után, mert mindenki azt mondta, várjunk, pár év múlva olcsóbbnak kell lennie.
Néha megnézem ingatlan.comon az utca hasonló adottságú lakásait. 12-13 millióval kerül most többe, közel duplájába most.
Akkor mennek az árak visszafelé, ha majd fordul az irány, és többen akarnak majd eladni, mint vásárolni.
Azért írtam, ha nem feltétlenül szükséges most az ingatlan vásárlás, én biztosan kivárnék a vásárlással tavaszig.
Az árak visszafelé soha nem mennek.
A kádár-kockák, ha jók szerkezetileg tökéletesek, csak a belső elrendezésük nem felel meg a mai igényeknek. De láttam nagyon ügyes átalakításokat, jó dolgot ki lehet belőlük hozni.
Én inkább azon csodálkoztam (nem ismerve az ottani árakat), hogy a 20-30 milliós kategóriára még sokat kell költeni (ezek alatt milyen házakat értünk?), és kádár-kockát már lehet 7-8 millióért kapni.
Ha azokra, amiket ma 20-30 milliós kategóriában árulnak, és sokat kellene rá költeni, akkor mit gondolsz, mennyit kellene költeni a 7-8 milliós házra???
Hatalmas az infláció, nem csak az ingatlanárak emelkedtek az egekig, de az építőanyag árai is.
Inkább keresnék egy szerkezetileg stabilabb, mondhatni jobb állagú épületet, amire arányaiban kevesebbet kell költeni.
De ha nem létszükséglet most a vásárlás, inkább várnék vele, míg az árak visszaállnak egy normálisabb szintre.
Sziasztok!
Férjemmel házat szeretnénk venni. Eddig amit néztünk, mindegyikkel sok munka lenne a 20-30 milliós kategóriában (Baranya-Tolna-Somogy) ahhoz, hogy olyan legyen, mint amilyenre szeretnénk.
Arra gondoltunk, hogy vennénk egy olcsó kádárkockát (kb.120nm), aminek jó a szerkezete, esetleg a tető is rendben van. Nagyjából 7-8 milliót szánnánk rá. Ezután maradna még 18-20 milliónk.
Megoldható lenne a korszerűsítés és egy modern ház kialakítása ebből az összegből, ha nincs bővítés, és szinte csak az anyagot kell megvenni? A családban van villanyszerelő, kőműves, ács és víz-gáz-fűtés szerelő, illetve nyílászárós is.
További ajánlott fórumok:
- Elindult a meddőségi kivizsgálás! Csináljuk együtt végig
- Holnaptól kezdem a fogyókúrám, ha gondolod gyere és csináljuk 1ütt!:)
- Ki szeretne pár kg-ot leadni? Gyertek, csináljuk együtt 04. 26-tól!
- Hétfőn kezden a 90 napos diétát. Csatlakozik valaki? Csináljuk együtt?
- Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobban élje le az életét. Vajon jól csináljuk?
- Hogyan lehet felújítani 30 éves parkettát?