Meg lehet bocsátani a megcsalást? (beszélgetés)
Sok Nőnek kamionos a férje. Na azok a Nők biztossan, hogy megcsalva vannak. Mesélt, már nekem ezekről egyik kamionos barátom, mik történnek at útszélén. Megbocsájtani, meglehet szerintem, de az emberben örökre nyoma marad.
Megbocsájtani meg lehet de nem kötelező eggyüttmaradni!
Én is elhagynám azonnal de lehet, hogy évek múlva megbocsájtanék de nem mennék vissza hozzá:(
Én nem tudnám megbocsájtani soha.Ha meg is próbálnám már többet nem tudnék bízni a páromban és az lenne a vesztünk.Bármennyire is szeretném a páromat elhagynám abban a pillanatban hogy megtudtam.És aki a párja mellett hozzá tud érni más nőhöz vagy férfihoz az nem is szeret igazán:(((
Én nem bocsájtottam meg, mikor megcsaltak... ÉS soha nem is fogok!
Addig amig nem kerül valaki ebbe a helyzetbe, mondhat bármit, hogy megbocsájtanék, vagy nem.
Benne kell lenni, és ott kell eldönteni, hogy van tovább vagy nincs. Én azt mondtam, hogy nincs.
Kellett hozzá egy-két év mire eldöntöttem, de 35 évi házasság után.
Ezt hogy érted? Magyarázd meg, légyszíves.
Nem biztos,hogy meg tudnám bocsátani,de még nem voltam ilyen helyzetben,ezért nem tudom biztosan,hogyan reagálnék.
Most ugy érzem,h.nem.
Mindenesetre azt látom a környezetemben,h.nagyoon sokan mondják aztán meg megbocsájtanak indent megalálztatást,megcsalást mindent.
Ugyanerre jutottam én is.Addig,amíg nem velem történt meg,én is úgy gondoltam,hogy ezt aztán sosem bocsájtom meg,egyből lapát.De sajnos nyakig belemerültem,így más.
hát nem tudom..
én kerültem olyan helyzetbe is hogy a párom is meg én is még együttvoltunk de összejöttünk mintketten mással...egyszerüen nem mertük kimondani..aztán erötvettem magamon, és megtettem, akkor elmondta ö is. kicsit mintha meg lett volna sértve hogy megtudta... én is azt tettem vele amit ő...vagy lehet az volt a baja hogy én mondtam ki a kapcsolat végét... férfi büszkeség... vagy akármi, nem tudom.
volt egy másik eset is.. amikor a párom hetekig a haverokkal volt.. nem törődött velem..volt rá alkalom, és bosszut áltam..megcsaltam, kiderült, volt ott kiabálás, könnnyek, és amikor megkérdezte miért tetttem...válaszoltam, bocsánatot kértünk egymástol, és azóta is együtt vagyunk. ennek már másfél éve. ha szerettem volna a másik srácot, az megint más helyzet. igy alakult, én személy szerint 1 szer bocsátanám meg, a helyzettöl függően... hogy a másik lányt szereti e, hogy miért tette stb... 1 szer bocsátanám meg, többször nem!
Nem! Hiába mondtam azt a barátomnak,ho megbocsátok neki, mégis úgy érzem, ho ő az az ember akinek lehet soha nem kellet volna azt mondanom, hogy megbocsátok, és úgy is érzem,hogy soha nem bírom neki teljes mértékben megbocsátani!
Ze pedig a sajátod árülójává válsz,vagy élből hazudod a szerelmet.
Határozottan állítom, hogy nem. Képtelen lennék megbocsátani, ráadásul aki egyszer megteszi, az máskor is meg fogja tenni. Ha valaki képes megcsalni a másikat, az a kapcsolatukat, szerelmüket árulja el.
A legtöbb nő ezt teszi,mondhat bárki bármit:)))Ha szeretik a pasit úgy megbocsájtanak neki ,mint a pinty,persze utánna nem átallanak hetenként egyszer kést forgatni a pasi szívébe és felhánytorgatni a dolgot,"a bizalom sosem áll helyre" címén.Közben keresik az alkalmat ,hogy visszaadják a "pofont".
Tipikus emberi játszma,nagyon általános verzió.
Nem,mert máskor is előfordulhat,ha elnézünk felette.
Nagyon igaz amit írsz!
Én is így dondolom.
Meg lehet bocsájtani,de örök tüske maradna.Az a kapcsolat már nem olyan lenne mint előtte volt.
Széjjelverném az arcát,írtó nagy balhét csapnék,leordítanám a fejét,a faklumpámat hozzávágnám.....aztán duzzognék pár hetet....aztán megbocsájtanék.
lehetne fokozni és helyzettöl függ.Van amikor igen...
embere válogatja: én nem tudnám - azt hiszem
Sziasztok!
Megbocsájtani lehet, de elfelejteni soha!!!
Sziasztok ! Majd nem mindenki azt mondja nem bocsájtana meg,de ha még nem nem történt meg akkor addig nemtudhatod .Mit tenél!? Vagy ha soha nemtudod meg ,mert nem mindig derül ki, vagy van amikor mindenki tudja csak te a barátnö vagy a feleség nemtudszróla.Sok ilyen kapcsolatott ismerek . És szerintem is egyszer meglehet bocsájtani ,mert lehet sok sok évmulva te leszel az aki kér egy esélyt és ha nem kapsz akkor mi lesz?? És sajnos sokan vannak ugy ,hogy utolag megbánják amit tettek,de akkor már késő.Szerintem egyetlen esélyt mindenki kaphat ,mert erröl szól a szerelem a megbocsájtáról. De, csak egyszer ,mert ha valaki abból nem tanult azt nem érdemes megtartani, mert soha nem fogja abba hagyni.SZERINTEM!!!
Egyetértek veled és Castellinával... az éremnek mindig két oldala van, nincs ok okozat nélkül...
Mindig szerencsésebb tisztázni mindkét fél szerepét a kialakult helyzetben. És ha a mérlegelés után az derül ki, hogy valóban fontos a másik és még szeretem, akkor meg lehet bocsátani.
tökéletes megfogalmazás, egyetértek .
Pontosan! A felelősséget nem háríthatjuk mindig a másik emberre! Nekünk is fel kell vállalni a mi részünket!
na ne, akkora marha azért ne lennék
Ha valaki eljut egy megcsalásig annak mindig oka van. Ha nagyon szeretsz valakit és minden rendebn van a kapcsolatban, nem hiszem, hogy ez bekövetkezik, ahol az egyensúly megbillen és valami nem működik megfelelően a háttérben, ott könnyen előfodul ez.Megbocsátani pedig csak úgy lehet ha tisztában vagyunk önmagunkkal, és azzal a párunk vajon miért jutott el idáig.Úgy gondolom erről nem csaka az a gaz szemét stb. tehet aki csalt, hanem a másik is akit megcsaltak.Kettőn áll a vásár.Nem szabad mindig a másikból kiindulni.Ilyenkor magunkban is önvizsgálatot ekll tartani.Ez is a megbocsátás része.De ha csak a másikban látjuk a hibát sosem lehet megbocsátani.
További ajánlott fórumok: