Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Meg lehet bocsátani a megcsalást? fórum

Meg lehet bocsátani a megcsalást? (beszélgetés)

2008. máj. 24. 13:13
nem
2008. máj. 24. 13:12
nincs se jó, se rossz döntés. egyedül csak érvek vannak. 1. ha valaki megcsal valakit, akkor azt NEM SZERETI! 2. ha egyszer nem szereted a párod, megcsalod, a párod megbocsájt, ad még egy esélyt, 90% hogy újra megcsalod. 3. a másik fél is ugyanolyan hibás, mint a párod, aki megcsalt. 4. mind ezek közben/után a szerelmed/párod úgy fog hazudni mint a vizfolyás. 5. mi lesz ebből az egészből? csak te szenvedsz mig a párod subi dubi éli az életét. INKÁBB CÉLSZERŰBB MINÉL GYORSABBAN KILÉPNI EGY ILYEN KAPCSOLATBÓL, MÉG MIELŐTT TÖNKRE NEM MÉSZ MINT FIZIKAILAG, MINT SZELLEMILEG.
175. 19a8a83451 (válaszként erre: 174. - Blue Moon)
2008. máj. 24. 12:17

Igen, aki igazán szeret, meg tud bocsátani, mint a párod tette.

Az a legrosszabb, amikor az ember magának nem tud megbocsátani. :(

2008. máj. 23. 19:49
nekem megbocsátott a párom :-) én magamnak nem :-(
2008. máj. 23. 19:21
nem
172. 19a8a83451 (válaszként erre: 171. - Fe20557d00)
2008. máj. 23. 19:04
Az tuti, minden ember és kapcsolat más, na meg mondani valamit egy helyzetről és benne lenni, az két különböző dolog.
171. fe20557d00 (válaszként erre: 170. - 19a8a83451)
2008. máj. 23. 19:01

Igen,sokan homokba dugják a fejüket..:),de valahol ahol valóban figyelünk a másikra,tényleg kiderül elég hamar,ezt én is osztom:)

Mindenesetre,elég necces téma,annyi tapsztalat van és annyi történet erről a hoxán.Azt gondolom,az egyik téma amibe nem lehet általánosítani:)

szép napot;-)

170. 19a8a83451 (válaszként erre: 169. - Fe20557d00)
2008. máj. 23. 18:54
Te is félreértesz. Az meg a másik véglet, ha valaki csak azt mondja, hogy miattad tettem. De azért az nem véletlen, hogy mindig (szinte) a megcsalt tudja meg utoljára, hogy félrelép a párja. Ennynire nem veszi észre, hogy gáz van kettőjükkel? Az ilyen mennyire figyel a másikra? Az más kategória, ha egyszer lép félre valaki, mint ha hónapokig viszonyt folytat...
169. fe20557d00 (válaszként erre: 168. - 19a8a83451)
2008. máj. 23. 18:46

Ehhhj,de félre értesz:-)

Ezért mondom én is,hogy két emberen múlik ha valami nem gömbölyű ezért kell ketten megoldani és nem hárman.Persze ha erre van igénye is....

Itt nincs hárítás,egy tettért,az illetőnek kell a felelőséget vállalni.Ha megcsal azért is ha nem és őszínte azért is:)Döntse el ki ki mi a jobb:)

Erről mindig az öngyilkos jelőlt jut eszembe aki mutogat a másikra miattad leszek öngyilkos:)Zsarolni senkit nem lehet a tetteink miatt.Azokért egyszemélyben mi felelünk,mások tetteiért meg kifejezetten egészsgételen felelőséget vállalni.Én így gondolom:)

168. 19a8a83451 (válaszként erre: 167. - Fe20557d00)
2008. máj. 23. 18:32
És könnynebb mindent másra hárítani, és mindenért csak őt okolni...Egy kapcsolat mindig két emberen múlik...
167. fe20557d00 (válaszként erre: 166. - 19a8a83451)
2008. máj. 23. 18:24
Következmény? Hát tudod én egy rosszul működő kapcsolatnak a következményének egy szakítást gondolnék.Csak ahhoz két érzelmileg felnőtt embernek kell lenni.Mert könnyebb kibújni,és máshol örömöket habzsolni,mint az életemen változtatni.
166. 19a8a83451 (válaszként erre: 165. - Fe20557d00)
2008. máj. 23. 18:18
A harmadik sosem ok, az követekezmény...
165. fe20557d00 (válaszként erre: 164. - Ab4b6bc17d)
2008. máj. 23. 18:17

Szerintem sincs ok.Aki csal az magárt teszi meg.Mert neki az jó.A másik fél nem arról tehet,hogy megcsalják,hanem arról hogy elhidegülnek érzelmileg, esetleg testileg egymástól a párok,(ami nem minden házasságban vezet megcsaláshoz). És ha nem vezet mindenhol megcsaláshoz,akkor az bizonyítja,hogy itt jön be a személy felelősége,hogy őszínteség helyett egy külső kapcsolatot vállal fel,mert az lehet titok!(egy ideig) Míg a problémákat,ha felvállalják az már ugye nem titok,azon már dolgozni kéne a házasfeleknek. Magáért a csalásért a csaló felelős.Ebben egyetértek veled:)

És az őszínteség kategóriába tartozik az is,ha felvállaljuk elmúlt szerelmi érzésünket....a másik felé.

164. ab4b6bc17d (válaszként erre: 162. - 19a8a83451)
2008. máj. 23. 10:46

Szerintem pedig, ha igazán szeretsz valakit, akkor semmilyen módon nem csalod meg!

Mindig azt mondják (vagy azzal mentegetőznek, sőt, van olyan, aki ezzel támad!), hogy a másik fél (is) tehet róla, hogy megcsalták! Hát szerintem ez így nem igaz. Mert ha házasságban gondolkodunk, akkor ugye jóban-rosszban együtt FOGADTÁK MEG ÖNKÉNT, TISZTA SZÍVÜKBŐL (?) ANNAK IDEJÉN LENNI!!! Senki ne mondja, hogy ez csak egy általános fogadalom. Hiszen szerelemből/szeretetből tették meg! Vagy már akkor is hazudott az egyik fél!

Azzal se jöjjön senki, hogy az emberek változnak, mert ez is természetes. A változással együtt miért nem lehet szeretni a másikat? Tehát, ha mit tudom én, az asszonykán marad egy pár fölös kiló szülés után, de küzd ellene, nem hagyja el magát... akkor miért lenne természetes, hogy "szerető" ura félrelép? És akkor még bocsásson is meg neki!

Mintha a férfiak ugyanolyan vonzóak maradnának az évek során! Hát, nem! A legtöbbje pocakot ereszt, s megmutatja az igazi valóját, tehát, hogy neki is van hibája bőven, stb. A legtöbb nő mégsem rohan egy harmadikhoz!

NEM, SEMMILYEN INDOK NEM ELÉG AHHOZ, HOGY A MÁSIKAT MEGCSALJÁK! NINCS RÁ MENTSÉG! (max. nagyon szélsőséges esetek!) Ez az én véleményem.

2008. máj. 23. 10:07
Megbocsátani nem lehet,csak beletörődni,mint már előttem is írta vki.Csak hogy ez rányomja bélyegét a további kapcsolatra,és akkor meg már a fene ette meg az egészet....
162. 19a8a83451 (válaszként erre: 161. - Nyuszó68)
2008. máj. 23. 09:17
Ha igazán szeretsz valakit, akkor meg lehet bocsátani...a megcsalásbanamúyg is benne van a másik (kisebb-nagyobb mértékben). a Bibliai is ír - meg minden tanítás - a megtévedt fiúról... Ha te ezen nem tudsz túllépni, akkor viszont nincs értelme a próbálkozásnak, mert örökké azzal leszel elfoglava, hogy megtette, ez pedig megmérgesíti még jobban a kapcsolatot. Mondjuk valahol önzésnek tartom is. (Az más, ha hosszú viszonyt folytat valaki valakivel.) A bizalom is érdekes kérdés. Egy másik embernek előbb szavazzuk meg, egy idegennek, pedig lehet, hogy ő mással már keménynebb dolgokat is megtett. Ez meg valahol nem hülyeség?!
161. Nyuszó68 (válaszként erre: 160. - Fe2b54c4e3)
2008. ápr. 8. 20:33
Látod én ezt akarom elkerülni.Én is úgy gondolom ha együtt is maradunk már semmi nem lesz a régi.Bizalom megszűnt.Annak semmi értelme hogy olyan valamit próbáljunk erőltetni ami nincs ínyünkre.
2008. ápr. 8. 20:27

Igazából végleg sohasem. Csak belelehet törödni a dolgokban.Valójában az ember mindig azt érzi, hogy becsapták, megalázták, kisemmizték. Hiába a magyrázat, hogy 25 év után már szerette volna magát kipróbálni, illetve jól esett neki, hogy még más is vonzónak találta /na persze a beosztása sem volt mellékes az illetőnek/.

Amikor megkaptam a névtelen telefont, hogy a férjem csal, azt hittem megfordult a világ velem.

De ennek ellenére nagyon tartottam magam és alig vártam, hogy megkérdezzem a férjemet.

Este eléálltam és megkérdeztem igaz-e, hogy van egy fiatalabb högy barátnője?

Becsületére mondva bevalotta, és sürün elnézést kért.Természetesen én adtam két hetet, hogy döntse el mit szeretne a továbbiakban csinálni.

Addig teljesen normálisan próbáltunk viselkedni, nem csak miattunk, hanem azért is, mert egy kamasz lányunk is volt.Ma már 25 éves és szerencsére sikeres a szerelmével és a munkájában is.

Végül is mellettünk döntött, aminek én örültem, de már semmi nem az igazi.

Nagyon sokszor bennem felmerül, vajon ha nem igy döntök boldogabb lennék.Vagy Ö lehet, hogy boldogabb lenne.

Egyszóvan a levegőben én mindíg ott érzem, hogy valami nem az igazi.

Én depressziós lettem, sok és nehéz időkön vagyok már túl, és állitom a fent leirtak ehhez hozzájárultak.Redszeresen orvoshoz járok, a férjem ha rosszabbodik a helyezet azt sem tudja mit csináljon velem.Egyébként is kedves, és próbál sokszor felvidítani,kedveskedni ajándékokkal,ha reggel ugy megy el itthonról, hogy én még alszom, akkor cetlire kedves dolgokat ír.Ennek örülök, de mindíg az jut az eszembe, hogy ennek oka van.

Szóval ennyit a megbocsájtásról.Én így elem meg.

Ha valaki másként éli meg, annak gratulálok.

Üdv.É.

159. Livia38
2008. ápr. 8. 18:53
igen, lehetséges
2008. ápr. 8. 18:21
meg.
2008. ápr. 8. 17:46
Ha mar nincs meg a bizalom,ami velemenyem szerint a kapcsolat alapkove,es meg megalaztatas is tarsul a tortenethez,ne kiserletezzunk tovabb,bocsassunk meg es meltosagteljesen vessunk veget az ilyen jellegu kapcsolatnak.
2008. márc. 26. 21:08
bocsátani*
2008. márc. 26. 21:08
Mindent meg lehet bocsálytani,csak szerető szív kell hozzá.
2008. márc. 25. 15:38
Én nem tudnám megbocsátani. Ez a tövis mindig ott lenne és szúrna... nem, nekem nem menne!
2008. márc. 19. 12:10
Én IGEN!megbocsájtottam,de sokszor jutott eszembe,hogy nem kellett volna.Mert azóta is voltak hullám völgyek az életünkben.De azóta ilyen nem fordult elő.Ráadásul ismertem a csajt jóban voltunk egymással.Ezt a 7.év után tette.
152. 70a5a27405 (válaszként erre: 151. - Bnedora)
2008. márc. 5. 09:52
ismerem..:)
151. bnedora (válaszként erre: 148. - 70a5a27405)
2008. márc. 5. 09:25
Ismered a mondást: Soha ne mond, hogy soha!
150. Ráhel (válaszként erre: 149. - Csajszika25)
2008. márc. 1. 17:10
Akkor miért van vele?
149. csajszika25 (válaszként erre: 134. - 14775640c4)
2008. márc. 1. 16:38
Ez érdekes dolog.Úgy értem az, hogy egy férfi ha megcsal valakit az mindig megfogja csalni az aktuális barátnőjét?Az exem engem nem csalt meg, az előző barátnőjét sem.Mindkettőnkbe szerelmes volt.Dea jelenlegi barátnőjébe nem.És ott csalja, ahol tudja. Valószínű, mert rossz vele a szex. Szóval szerintem azért csinálja, mert nem szereti és a szex sem jó.
2008. febr. 29. 22:46
Én egy férfinak se bocsájtanám meg.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook