Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
Te nem utálod, ha hülyét akarnak nevelni a gyerekedből? Én nagyon.
Szekularizáció... Nálunk lassan vége.
A tények meg magukért beszélnek, ennyi erővel a Mein kampfot is taníthatnák.
Hat, eleve iskolaba jarni is kotelezo.
Milyen modszert tartanal elfogadhatonak? Es mit jelent nalad az a fel mondat, hogy a "szulo dontson"?
Nem gyűlölködik, realista....
Soha annyi embert nem irtottak ki a világon,mint a kereszténység szent nevében.
Ez tényleg jó lenne, de ne a tanórákon, hanem előtte vagy utána.
Szerintem is jó dolog.
A kötelezőség nem jó.
:))
A kicsik csak relaxálnak! Benne vagyon a lejjebb belinkelt cikkben!
"Ha minden 8 éves gyermek meditációt tanulna, egy generáció leforgása alatt eltűnne az erőszak a világból."
Dalai Láma
Nem kapnak LSD-t hozzá, szerintem.
:)
Ez azt jelenti, hogy lehet lazitani, feltoltodni. Eddig azon ment a nyigas, hogy a kolkok tulterheltek, most persze ne lazsaljanak!
Az meg, hogy a szulok mondjak meg mit tanuljanak az iskolaban, teljesen nonsense!
Az a kislány még általánosba járt 12-13 éves volt és a fiúkon kívül semmi sem érdekelte.
De hittanra előtte járt.
"Mi tesitanárok az utolsó polihisztorok vagyunk!"
Az biztos is! Mert a fiatalok meggondolják alaposan, akarnak-e még tanárnak tanulni!
Úgyhogy hajráááá! Legyetek ügyesek! :))
Tényleg??? Ez jó lesz:DD Nekünk még nem szóltak,hogy ki leszünk képezve...érdekes ez,pont mondom itt a cikk olvasása után a kollégáknak a tanáriban ,hogy olyan ez mintha azt mondom a német tanárnak ,hogy holnaptól tadzsikot oktatsz..mire ő..én nem tudok tadzsikul..válasz:Dehát te nyelvtanár vagy,hogy lehet hogy nem??:D
Na ez ugyanaz...tesitanár vagy,akkor oktass jógát,sízést ,korcsolyát pantaqet,floorballt,frizbit/!/és ezek szerint meditációs technikákatis../ezek szerepelnek a tantervezetben jövőre/
Mi tesitanárok az utolsó polihisztorok vagyunk! Menni fog,ígérem:DDD!!
A gond az emberek fejében van szerintem.
Nem kéne csúfolni senkit sem a hite, mássága miatt.
A magyarok nem elfogadó emberek egyáltalán. Ez elég baj, nézzél csak szét. Az ország egyik fele utálja az ország másik felét. A vidéki a városit. Ennek kéne már véget vetni és a fejekben rendet rakni.
Nem az iskola dolga a nevelés, ott tanulni kéne. :(
Kultúra az ablakban...
Én is 18 évesen jöttem el otthonról,és 24 évesen mentem férjhez. A köztes idő alatt szültem 2 gyereket. ettől még nem adtam fel a "vallásomat".
Egyébként nem egyenlő a kényszerből járok hittanra,mert anyukám igenis veri a mellét azzal,hogy ez tetszik és szeretem. A lányom is hisztizett,akkor is mennie kellett. És tudod,hogy miért hisztizett? Mert csúfolták! NA ezért kellene kicsit átformálni az oktatást. Legalább az iskolában verjenek egy kis jó modort a gyerekekbe,ha már otthon anyuka,apuka nem teszi. A kicsi fiam nagyon szeret hittanra járni. Szokott is itthon mesélni az órákról.
Ha nem hittan,akkor erkölcstan,de valamelyik igenis szerepelhetne a heti óraszámban. Maximum nem első és másodfokú egyenletekkel tömnék a másodikos gyerekek agyát...
Másik tv adót nézek! :))
Ott elmondják.
Nem csak általános iskola létezik...
Vannak még középiskolák és feljebb is. Na innen veszik el a pénzt. :(
Egy ország jut előbbre, ha sok tanult állampolgára van.
Épp ezért találták ki a relaxációt az iskolákban....
Honnan veszed,hogy leépítik az oktatást?Egy rakás új tantárgyat vezetnek be. Szerintem ez épp a fejlesztés felé viszi a mérleg oldalát,nem?
A szülőknek lenne a dolga erkölcsre tanítani a gyerekeket.
Az oktatást kéne preferálni az országban és nem leépíteni.
Stressz a jelenlegi állapotok miatt van. Ezt tényleg kezelni kell. Az emberek közérzetének javításával, persze ez még igen messze van...:(
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Jóga és meditáció
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Szerinted be kéne vezetni a magyar iskolákban is az egyenruhákat? Jó ötletnek tartanád az egyenruhát?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?