Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
Egyetértek, annyi kitétellel, hogy nem a pedagógusok miatt nem kéne, hanem a diákok miatt. Ugyanis az iskola nem a pedagógusokért van hanem a diákokért. És a pedagógusok is a diákokért vannak és nem fordítva.
Ha valami jó a diákoknak, az a pedagógusnak fel kell vállalnia. Ez azért nem jó a diákoknak, mert a tudás megszerzéséből és/vagy a tesmozgásból veszi el a drága időt, kétes eredménnyel.
Úgy írom a gondolataimat, hogy nem olvastam végig a hozzászólásokat.
Először is: az iskolának (szerintem) az a feladata, hogy tanítson számolni, írni (nem macskakaparással), olvasni (azon belül szöveget értelmezni), neveljen a közösségi életre, pl. toleranciára, a másságok elviselésére.
Amíg ezeket az alapvető dolgokat nem tudják teljesíteni (márpedig sajnos nem tudják, max. 40 %-osan), addig semmi helye nincs a kötelező vallásoktatásnak (legfeljebb a történelem kicsi szegmenseként, figyelemfelkeltésnek), és ugyanígy a Diákrelax-nak az alaptantervbe való beépítésének se.
A hittan az én időmben (igaz, az az "átkosban" volt) tanórán kívüli lehetőség volt. Aki akart, járt, aki nem akart, nem ment. Szerintem így kellene tenni ezzel a ralaxációs izé-mizével is.
A tömör véleményem: a mostani hatalom a társadalom elcseszett mentális életének helyrehozását az amúgy is túlterhelt pedagógusok nyakába akarja varrni.
Akkor mi a gond?
Szerintem jobb, mint helyhiány miatt a folyóson guggoltatnia gyereket, hogy biztosan meggyűlölje a testmozgást.
Egyébként nem hiszem, hogy bárhol bevállalnák ténylegesen az órahosszig tartó relaxáció tartását.
masodik mondatbol kimaradt a NEM!zz
Mire nem! nevelik a etc.etc.
Azért a szülők bőszen beleszólhatnak abba, hogy ilyen szintű választhatóságnál mit biztosítson az iskola.
Hülye lenne az iskola amúgy beépíteni, ha se helye, se embere nincs rá, plusz a szülők is ellenzik.
Bocs, de ez az egész téma nekem egyre inkább vihar a biliben effektus, arra, hogy unatkozó szülők, és pedagógusok valamiért hisztizzenek és/vagy szidják a kormányt, ráadásul olyan dologért, aminek a tartalmáról a többségnek, halvány lila fogalma sincsen.
Az iskolában hasznosan kellene eltölteni a drága időt.
Az üldögélést feladhatnák inkább házi feladatnak!
Értem-ahogy olvastam most, nem is külön tárgy lesz, hanem a testnevelés órákba beépítve, egy bizonyos intervallumban űzik a gyerekek.
Magyarán ez lehet kb. 10 perc csendesülés is az óra végén.
Úgy értem annyira választható, hogy ha az adott iskola beépíti a tantervébe onnantól kezdve minden gyereknek kötelező, aki abba az iskolába jár. (Úgy tudom felmenő rendszerbe vezetik be, de ez nem biztos.)
Tehát nem a szülő dönti el, hanem az iskola. Akkor ebbe mi a választható? Igazából nem is a szülő vagy a gyerek választ, hanem az igazgató...
?
Hol láttad az ellenkezőjét-tegnap még választható volt.
Link?
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Jóga és meditáció
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Szerinted be kéne vezetni a magyar iskolákban is az egyenruhákat? Jó ötletnek tartanád az egyenruhát?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?