Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba? fórum

Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba? (beszélgetés)

1 2 3
31. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 27. - Kincsek)
2010. nov. 9. 12:45

Nem helyeslem amit a nagypapa tett....de sajnos pénzzel, ha mindent nen is, de sokmindent és mindenkit meglehet vásárolni. ezek tények.

A kisgyereknek meg szerintem fogalma sincs, hogy éppen miről is van szó, ha csak nem úgy adják előtte oda, hogy ma ezért X pirospontot, vagy dupla ebédet kapjon.

Az óvónő végül elfogdta a pénzt? Igazából meg ha már valaki adni akar valamit,lehet tényleg jobb a pénz, mint az 100. váza stb.

Én egyébként annak a híve vagyok, hogy személyre szabodtan együtt készítsünk ajándékot bárkinek.

30. 7777ff52ae (válaszként erre: 24. - F111b04f6f)
2010. nov. 9. 12:43

Anyámtól kérnék tanácsot, nemhogy csak elfogadnám (de ez még arrébb van).

Az anyósomtól viszont nem. Teszek a tapasztalatára. Régen még több babonában, téveszmében hittek tapasztalatra és tudatlanságra alapozva. Kb. a második jó tanács után vinném is haza a gyereket.

29. 8285925b39 (válaszként erre: 28. - 8285925b39)
2010. nov. 9. 12:39
nagymama nevében = nagypapa nevében... :)
28. 8285925b39 (válaszként erre: 27. - Kincsek)
2010. nov. 9. 12:38

... az óvónőtől elnézést kell kérni a nagymama nevében is, és a nagypapát határozottan le kell állítani. Az idős emberek (főleg a férfiak) már sok furcsaságot csinálnak, ezt figyelembe kell venni mindig. Megmondani, hogy nagyon kellemetlen helyzetbe hozott benneteket, és ilyen többé ne legyen, mert.... ezért meg azért.

Ettől még a világ nem dől össze... sok mindent tapasztaltak, esetenként másképp tapasztaltak az életben mint mi, és eszerint próbálnak lavírozni az életben.... éppen úgy, ahogy mi is megpróbálunk nap mint nap. Néha nem jól jönnek össze a dolgok, olyasmit is csinálunk, amit nem szeretnénk... ennyi.

Szóval óvónénitől bocsánatot kérni, nagypapával megbeszélni... ennyi, nem kell belőle örök haragot kreálni..... szeeeeeeeeeeeeeerintem. :)

27. Kincsek (válaszként erre: 25. - 8285925b39)
2010. nov. 9. 12:35

Nem idős nagymama, hanem nagypapa. Mindent a pénzével akar elérni, mindenkinek azzal fogja be a száját is.

Én nem vagyok ennek híve, mert pénzen nem lehet se igaz barátokat, se boldogságot venni. Miért lenne jó a gyereknek, ha már most megtanulja, hogy pénzzel bármit ellehet érnie?

Mi magunk jó barátságot ápolunk az óvónővel hosszú évek óta. Kapott már sok kedves dolgot, hálás is volt érte.

Én nem tudtam a pénzről, hogy adott Neki. Az óvónő mesélte, hogy amikor reggel vitte a gyereket a zsebébe dugdosta és erőszakoskodott, hogy tegye csak el.

26. 8285925b39 (válaszként erre: 25. - 8285925b39)
2010. nov. 9. 12:26
... amit én elképzelek, hogy egy idős nagymama, aki látja, hogy az egész világ a pénz körül forog, akárhova megy, perkálni kell... hát gondolta itt is, hogy jobban figyeljenek az unokára.... vagy nemtom... teháááát...?
25. 8285925b39 (válaszként erre: 12. - Kincsek)
2010. nov. 9. 12:24
... ezek félinformációk.... mit akart az óvónőtől?... "megvásárolni" ... gondolom nem a karácsonyfa alá, tehát pontosabban...?
24. f111b04f6f (válaszként erre: 23. - F111b04f6f)
2010. nov. 9. 12:21

Azt megértem, hogy a szülő felel a gyermekéért és joogilag ő vonható felelősségre.

Az viszont már túlzás nekem, ha nálam van a tapasztalat és a rutin, akkor nekem kuss és még csak nem is szólhatok, csak azért mert önnön pökhendiségétől, elvakultságától, butaságától egyes szülők nem látnak meg dolgokat.

No ez az amikor baromira hiányzik a kommunikáció!!!

Paradox:

A KOMMUNIKÁCIÓ KORSZAKÁBAN, CSAK EGY DOLOGRA VAGYUNK KÉPTELENEK, egymással megértően, odafigyelve KOMMUNIKÁLNI.

2010. nov. 9. 11:51

"Meddig mehet el egy nagyszülő? Mennyire van joga beleszólni a gyerek körüli dolgokba?"

Helyzete válogatja!!

Ahol jól működnek még a családi/generációs kapcsolatok, ott ez túl nagy gondot nem okoz.

Közösen megtudják beszélni a dolgokat, emberhez méltóan.

Ahol nem működik: hülyének, ostobának, elmaradottnak, cikisnek stb. vélik a nagymamát/papát és ne felejtsem, nincs kommunikáció a generációk között, a többit rád bizom....

22. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3. - Pemete)
2010. nov. 9. 11:50

Nekem van 5 unokám. Szeretem, kényeztetem és mindezek mellett nevelem is őket, pont azért mert szeretem Őket. :)

Ebből még sosem volt probléma, se a menyemmel, sem a lányommal, felfogják ez a gyerekek érdeke is,hogy amit otthon nem lehet tenni, enni stb. azt a mamánál sem lehet.

21. abarta
2010. nov. 9. 11:49
Azonnal raszolnek az ilyenre es soha tobbet nem mehetne az oviba. Se gyerekkel se nelkule. Mit kepzel?!?
2010. nov. 9. 11:45
kirúghatják
2010. nov. 9. 11:45

Nekem meg panaszkodott az óvónő, hogy ki

rúghatják miatta.

2010. nov. 9. 11:44
Így akarja elérni, hogy más bánásmódban részesüljön. Szerinte hálából, szerintem meg undorító egy dolog%
17. angyal 79 (válaszként erre: 12. - Kincsek)
2010. nov. 9. 11:37
Mármint a nagymami?
16. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 12. - Kincsek)
2010. nov. 9. 11:33
..de milyen okkal akarja? Esetleg, hogy jobb értékelést kapjon a gyerek, vagy a szülei ellen beszéljen a gyereknek, vagy mivel? El sem tudom képzelni. Igaz van annyi pénz, de akkor is két óvónő van és a vezető...nem értem.
15. anyegin (válaszként erre: 12. - Kincsek)
2010. nov. 9. 11:33
mit akar az óvónötöl????
14. kenzol (válaszként erre: 9. - Bf5264a5b9)
2010. nov. 9. 11:30

az orvos is szemészetre küldte a gyerekeket,de ők nem vitték,sőt orvost váltottak.

Most ne úgy képzeld a kancsalságot,mintha kancsal lenne,hanem komoly szemtengelyferdülése van mind a 3-nak

13. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 9. - Bf5264a5b9)

Inkább dokit váltottak, mert Ő is piszkálta Őket a gyerekek miatt.

..de itt az orvos is tanácsolta nekik.

Ha pénzzel akarja megvásárolni az óvónőt a hátatok mögött, mit szólnátok hozzá?
2010. nov. 9. 11:29
Olyan is van (ritkán)hogy az anyukának nincs esze viszont az anyósnak-nagyszülőnek igen.
10. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 7. - Kenzol)
2010. nov. 9. 11:28

Ez normális reakció szerintem, mert igen helyzete válogatja.

Ha csak arról van szó milyen, mennyi játékot, ruhát vegyen stb. azt jobb ha a szülőkre hagyja, de pl. ha a gyerekszája gyakran lilul és azt a szülő nem veszi észre, akkor szerintem is adhat tanácsot, vagy kérheti a szülőket nézessék már meg, nem szív problémája van-e a gyereknek.

Itt fogalmunk sincs a fórum indító mit sérelmez.

9. bf5264a5b9 (válaszként erre: 7. - Kenzol)
2010. nov. 9. 11:28

Ha az orvos azt mondja nem kell menni, az anyukádék bármit is csinálnak, nem fogják elvinni a gyereket szemészetre... Mi mondjuk automatikusan vittük fél évesen, mert nem kancsal, de mind a ketten szemüvegesek vagyunk... Ezt is szülő válogatja, hogy ki mennyire "parás"...

Ilyen esetben az a megoldás, hogy esetleg nagymama elmegy anyukával, mikor viszi orvoshoz a gyereket, és konkrétan rákérdez mintegy "mellékesen", hogy nem kellene-e szemészetre elvinni a gyereket... ez sztem nem tolakodás, inkább rafináltság :)

2010. nov. 9. 11:25
Tanács szinten, de azt is a jó ízlés és a normális modor keretei között...
2010. nov. 9. 11:23
A tesóméknál mind a három gyerek kancsal,a legnagyobb kislány jövőre megy iskolába,és anyuék nem tudják mennyire szólhatnak abba bele,hogy vigyék el szemészetre a kicsiket is. Inkább dokit váltottak,mert Ő is piszkálta Őket a gyerekek miatt. Szerintem van olyan helyzet amikor beleszólhat egy nagyszülő! Nem csip-csup nevelési dolgokra gondolok,de ha Ő úgy látja valamilyen szinten veszélyezteti a gyerek egészséges fejlődését akkor igenis van beleszólása. De ez csak az én véleményem.
6. 828429ecdc (válaszként erre: 3. - Pemete)
2010. nov. 9. 11:19
Teljesen egyetértek!
2010. nov. 9. 11:18
Ha nincs gond akkor semennyi joga, ha van probléma akkor természetesen jelentheti az arra illetékes szerveknek.
2010. nov. 9. 11:17
A felelősség mindig a szülőé, még ha éppen a nagyszülőnél van is a gyerek. Tehát az van, amit a szülő mondd, a kedves mama pedig vagy rábólint, vagy nézze fotón az unokát.
2010. nov. 9. 11:15
A nagyszülő maximum tanácsot adhat, ha kérik, amúgy meg az a dolga, hogy szeresse, kényeztesse az unokát, nem az hogy nevelje.
2010. nov. 9. 11:15
Abszolut semmi. Tanacsot adhat oszt jonapot. Ha veszelyben van a gyerek fordulhat hatosaghoz.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook