Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mátrai Borzaska recept

Mátrai Borzaska recept

A Mátrai Borzaska hozzávalói:
80 dkg kicsontozott sertés karaj (vagy 2 nagy csirkemell),
só,
őrölt bors,
50 dkg burgonya,
1 tojás,
4 evőkanál finomliszt,
a sütéshez bőven olaj,
A tálaláskor:
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt


A Mátrai Borzaska elkészítési módja:
A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.

Tálaláskor a tányéron tejföllel(AKI SZERETI A TEJFÖLBE TEHET ZÚZOTT FOKHAGYMÁT) megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.
Én hercegbnő burgonyával imádom.....


Kategória: Húsételek receptjei


A mátrai borzaska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook