Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Márványsajtos rakott zöldség recept

Márványsajtos rakott zöldség recept

A Márványsajtos rakott zöldség hozzávalói:
45 dkg burgonya,
45 dkg sárgarépa,
45 dkg padlizsán,
14 dkg márványsajt,
1 csokor újhagyma.


A Márványsajtos rakott zöldség elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt. Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul. Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa. Öntsd át egy kivajazott, lapos tűzálló tálba. Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére. Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A márványsajtos rakott zöldség elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook