Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Gulyásleves recept

Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 171 kcal
Zsírtartalom 10 gramm
Szénhidráttartalom 25 gramm

A Gulyásleves hozzávalói:
20 dkg marhalábszár
4 dkg gomba
3 dkg sárgarépa
2 dkg hagyma
5 dkg zeller
1 dkg zeller
1 dkg zöldpaprika
2 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő
pirospaprika

bors
petrezselyemzöld.


A Gulyásleves elkészítési módja:
1. A húst, zellert, gombát, hagymát kockára vágjuk, az összes többi zöldséget karikára szeleteljük. A hagymát, fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst. Vizet öntünk alá, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára pároljuk. 2. Amikor a hús már félig megpuhult, az összes hozzávalót beletesszük, fűszerezzük, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük és friss petrezselyemmel tálaljuk.

A megszokott krumplit zellerrel helyettesítjük. Aki szereti, tehet bele köménymagot és babérlevelet is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gulyásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook