Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertésborda göngyölve és rántva recept

Sertésborda göngyölve és rántva recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sertésborda göngyölve és rántva hozzávalói:
60 dkg
sertéskaraj
10 dkg
kemény sajt
4 szelet sonka
2 db
tojás
4 evőkanál liszt
Szükség szerint só
zsemlemorzsa
A kisütéshez: olaj


A Sertésborda göngyölve és rántva elkészítési módja:
A karajt négy szeletre vágjuk, majd kicsontozzuk és óvatosan vékonyra kipotyoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk kevés sóval. A sajtot négy szeletre vágjuk, a sonkából szintén vágunk vékony szeleteket. A hússzeletekre előbb a sajtot, majd a sonkát ráborítjuk, összegöngyöljük és hústűvel megtűzzük- Ha szükséges a hússzeletekkel a sajtot teljesen elborítjuk. Az előkészített szeleteket a előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a morzsában megforgatjuk és bő olajban mérsékelt tűzön, olykor megforgatva készre sütjük. Párolt rizs és tartármártás vagy majonéz illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertésborda göngyölve és rántva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook