Málna szelet recept

A Málna szelet hozzávalói:
Tésztához:

15 dkg liszt
10 dkg Rama margarin
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
1/2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj

Krémhez:

1 cs vanília ízű pudingpor
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
1 cs habfixáló por
15 dkg málna
2 teáskanál zselatin

Tetejére:

15 dkg málna
1 cs piros tortazselé por


A Málna szelet elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom. Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm. Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málna szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook