Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákosguba muffin recept

Mákosguba muffin recept

A Mákosguba muffin hozzávalói:
Guba:

4 szikkadt kifli
2 ek kristálycukor
4 dl tej
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja

Krém:

4 tojássárgája
2 ek liszt
2 ek kristálycukor
vaníliaaroma vagy vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
3 dl tej
baracklekvár

Tetejére:

4 tojás fehérje
1 ek kristálycukor


A Mákosguba muffin elkészítési módja:
A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük. A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet. Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Vagy kanalazzuk a habot a muffinokra, vagy tegyük csillagcsöves habzsákba és díszítsük a habbal a muffinok tetejét ízlés szerint. A muffinokat toljuk a sütőbe kb 15 percre. Ha kész, hagyjuk kihűlni a formában a muffinokat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákosguba muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook