Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Majonézes mexikói virslis saláta recept

Majonézes mexikói virslis saláta recept

Elkészítési idő 35 perc

A Majonézes mexikói virslis saláta hozzávalói:
1 tojás sárgája
1 dl olaj
1 dl tejföl (12%) sovány
20 dkg mexikói zöldségkeverék
1 kis fej szív saláta
1 kis alma
1 kis csemege uborka
1 pár pulyka virsli
só, fehér bors,citromlé, mustár, édesítő, ha szükséges


Majonézes mexikói virslis saláta

A Majonézes mexikói virslis saláta elkészítési módja:
A zöldségkeveréket megfőzöm, közben elkészítem a majonézt, az 1 tojás sárgájából, és az olajból, óvatosan nehogy folyós legyen.A megfőtt zöldséget leszűröm, hűlni hagyom. Beízesítem a kész majonézt, óvatosan sózom, citromlé, bors, mustár, ha kell édesítőt teszek hozzá.1 dl sovány tejföllel elkeverem, hogy lazább állagú legyen. Hűtőbe teszem. Az alma héját levágom, apró kockára vágom, az uborkát szintén.Megmosom a salátát, hosszában elvágom, és keresztbe 1 centis csíkokra szeletelem.A virslit is felkarikázom. Jénai tálban keverem össze, a majonézhez először a zöldséget teszem, az almát az uborkát, óvatosan átkeverem, majd a salátát, és a virslit, újra átkeverem, és hűtőbe teszem, legalább 2 órát, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!

Sült húsok mellé is jó, de pirítós toast kenyérrel is finom!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A majonézes mexikói virslis saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook