Magyarok Németországban (beszélgetés)
Szerintem kókuszgolyóra jó a Butterkeks, csak kicsit kevesebb zsiradékot rakj hozzá...
Túró rudit kapsz az orosz boltokban, nem teljesen olyan, mint a pöttyös, de szerintem finom. :o)
Ja, ha túrót akarsz venni, azt is ott keresd, az övék olyan, mint a magyar. ;o)
Leginkább sehol.
Nem tudom, mire kell, esetleg Butterkeksszel lehet helyettesíteni...
Azért ez ennyire nem egyszerű...
De ha Te így gondolod, akkor már biztos külföldön élsz? ;o)
Így elsőre nem tűnik rossznak..
Az egy, ami feltűnt, hogy szerintem nem stimmel, hogy határozatlan idejű szerződést adnak... Nem szokás... Persze ettől még előfordulhat. ;o)
Keress rá esetleg a neten, hogy írnak-e róluk valamit.
Fészbúkon vannak mindenféle csoportok, ahol esetleg szintén érdemes kérdezősködni.
Szerintetek ez kamu cég?
www.alvi-stark.eu
Szerintem ehhez nem csak a gyámügy kell, hanem valaki, aki ért az ingatlanjoghoz.
Hiszen a szabályozás, hogy új ingatlant kell venni, oda tartozik...
köszönöm szépen a válaszokat!
időközben találtunk kapcsolatot, akik innen mentek ki, így ők hatalmas segítség. állásban, lakásban, ügyintézésben.
a nyelvet kell még megtanulnunk. maximum 1 évet adunk még magunknak itthon, addig elrendezünk mindent. :)
Szerintem először csak egyikőtök jöjjön ki, aki könnyebben talál munkát. Ha ő megvetette a lábát, és meg tudja teremteni az alapokat, akkor jöhet a család.
Sok ismerősöm így csinálta, szépen boldogulnak.
Ez sok mindentől függ...
Leginkább pl attól, hogy mennyire tudtok németül és mi a szakmátok...
Szerintem, ha tudtok németül és akartok dolgozni, akkor találtok is munkát, de persze közel sem biztos, hogy elsőre álmaitok melóját fogjátok ki.
Pl. a Mc Donald's-okban mindig keresnek.
Ami nagyon nehéz (illetve igazán nem is tudom, mennyire esélyes), otthonról munkát keresni. Egyszerűbb, ha már kint vagytok.
Viszont a lakásbérléshez általában kérik vagy a szerződést vagy a fizetési papírokat... Ergo ez egy ördögi kör.
Németország melyik részére szeretnétek jönni?
Itt tudtok esetleg állás-ügyben nézegetni: [link]
Otthonról pl itt lehet, de nem tudom, valaki talált-e már rajtuk keresztül: [link]
Most így elsőre ennyi jutott eszembe...
Érdemes a fórumot is visszaolvasgatni, elég sok téma felmerült már...
Sziasztok!
Kb egy éve foglalkozunk a gondolattal, hogy németországba költöznénk a családdal. 2 kisgyerekünk van.
Mekkora/milyen esélyeket láttok a boldogulásra odakint? Ismeretség nem nagyon van, sajnos.
Hogyan lássunk neki a célok megvalósításának?
Köszönöm előre is!
Sajna a fejvadász cégekről nincs tapasztalatom, de ha van hova kijönnötök, akkor közvetítő nélkül is találtok állást egészségügyben..
Pláne, ha idősotthonok is szóba jönnek, oda mindig keresnek...
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?