Magyarok Németországban (beszélgetés)
Attol fugg, milyen az infrastruktura. Gondolok itt fokent a kozlekedesre, hogy hogyan jutsz be a varosba, vagy onnan haza. Mi peldaul 20 kmre lakunk Frankfurttol, de busszal tolunk kb 2 ora, mire beerek, minimum 3 atszallassal. Vasarnap sehogy, nem jar busz. Vonat is tan 2 jon felenk...
Amugy persze, van elonye is, csendesebb, tisztabb a levego...
Sziasztok! A már itt élők véleményére lennék kíváncsi...bár lehet, hogy volt már erről szó, de ennyi hozzászólást nem görgettem végig. :)
Szóval, kint élünk két éve már. Dolgozunk mindketten, jól elvagyunk: egy nagyobb városban. Viszont, többször gondolunk már arra, hogy jó lenne falura, vagy esetleg egy kicsi városba költözni. Nincs összehasonlítási alapunk, Mo-on is "városiak" voltunk, soha nem éltünk falun.
Szerintetek melyik a jobb?
Jah igen, a környék, amit nézegetünk mostanában nincs messze a várostól. kb 15-20 km.
Sziasztok!
Vannak itt olyanok akik München-ben élnek? Nyitottam egy klubot, aki szeretne, csatlakozzon.
Ebben a kérdésben szerintem nézz meg egy német álláshirdető oldalt, vagy itt: [link]
Abból, hogy ki mit dologzik, te nem sokra mégy szerintem, mert ez, mint minden körülmény, sokmindentől függ, tapasztalattól, nyelvtudástól, iskolai végzettségtől, szerencsétől stb.
Nincs mit. :o)
Majd mesélj, mire jutottál! ;o)
Én részemről nem ismerem...
A neten meg lehet őket találni.
Esetleg facebookon hasonló témájú csoportokban érdeklődj.
Sziasztok!
Ha veletlenul lenne itt valaki aki tudna nekem egy par tanacsot adni vagy segiteni egy dologban akkor szoljon mar legyen olyan kedves.
Első körben érdemes lenne utánanézni, hogy elfogadják-e a végzettségedet itt kint...
Ha igen, akkor lehet nézelődni tanári állások után...
De mindenképp nézegethetsz irodai munkákat szerintem.
Meg persze bármit, amiről úgy gondolod, tudnád csinálni. ;o)
Egyetértek k_nm-mel, először döntsd el, hova szeretnél költözni. :o)
Mi itt (fórumozók) az ország különböző pontjain lakunk és tényleg sok minden nem egyforma... ;o)
Nehogy azt hidd, tudsz tanitani :-) nekem peldaul a nylevsuliban ket tanarom volt, az egyik ukran, a masik lengyel. Van egy ismerosom, aki magyatanar es kepzeld, meg o is dolgozik :-) a lehetosegk tarhaza vegtelen. Ha talalsz egy jo munkahelyet, egy szerenyebb albit ki tudsz belole fizetni szerintem, bar nem tudom, mennyi egy tanari fizetes.
Az a gond, hogy mindannyian mas tartomanybol vagyunk, teljesen mas tapasztalatokkal. Sokan azt gondoljak, amit ok ateltek, az szent, mint a mise, es az mindenhol ugyanugy van. Egy ugyintezes sincs egyforman meg sokszor egy hivatalon belul se.
Szerintem ott kezdd el a nezelodest, hogy hova szeretnetek menni, melyik orszagreszbe. Ott merd fel a piacot, hol tudnal elhelyezkedni, a bizonyitvanyodat kell-e honositani, milyen az ingatlanpiac. Ez is nagyon eltero tud lenni.
En azt szoktam javasolni, hogy mindenek elott azt kell eldonteni, hogy hova. Es asszerint nezgelodni
En mindenkepp elso korben gyerek nelkul jonnek ki szetnezni. Aztan gyerekkel. Majd belevetnem magam a konkretumokba. Es ha minden megvan, csapnek a lecsoba. Persze, mindenki maskepp csinalja, eli meg, en csak ot eve elek kinn, es gyerek nelkul koltoztem. De mai fejjel igy csinalnam, az biztos...
Látod, mondtam én. ;o)
Örülök,hogy jó lett. :o)
Miért ne tartozna ide? :o)
Bevallom, én még sosem ettem vízzel, de nem hiszem, hogy rosszabb lenne Butterkeksszel...
Én simán megcsinálnám belőle. ;o)
Nem tudom, ismered-e, én sportszeletet csináltam belőle...
Finom volt. ;o)
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?