Magyarok Németországban (beszélgetés)
Sziasztok,inditottam egy külön fórumot de ide is ki irom hátha szerencsém lesz :) a kérd´sem csupán annyi hogy lakik valaki NRW-tartományban...Dortmund-Köln-Düsseldorf-Hagen?
Nem ismerek itt senkit és örülnék neki ha végre lenne valaki akivel lehetne kicsit beszélgetni :) még a körmét is elkésziteném ingyen :DDDDDDDD (mükörmös vagyok)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Jövőre tervezzük, hogy a párom után megyünk Németországba, most kezdek majd nyelvtanárhoz járni,addig pont leérettségizek és a lányom már a 7.osztályt kezdené kint.
Az oktatásról szeretnék érdeklődni! Hogy tud az én kislányom felzárkózni a német gyermekekhez? Németül tanul már 3 éve, de nem ugyanaz, mint kint tanulni. Nagyon parázik, de én is. Van egy műszerész szakmám és egy bolti eladó, remélem ezekkel tudok kint valamit kezdeni.
Mondanátok egy-két bíztató szót!
Szia, azokon kívül amiket Napraforgó leírt kell még gát szolgáltató is, ha gáz van ....:D
Viccet félrwetéve kell még adószám (Steuernummer- Finanzamtnál kell kérni, adókategóriának nézz utána), egy betegbiztosítóval szerződés (Krankenkasse- te neked kell keresni egy biztosítót), illetve szociálisbiztosítói szám (Sozialversicherungsnummer- Deutsche Rentenversicherungnál kell kérni).
A bejelentkezésnél , ha nem vagy igazán vallásos, akkor nyilatkozz erről, és akkor nem vonnak rá adót.
Nem árt, ha van minden bizonyítványról fordításod, de ezt meg is kérdezheted ott, hogy kell- e nekik.
Igen, így van. :)
A munkahelyednek meg kell majd a számlaszám is. ;)
A lakáshoz kell még általában áramszolgáltatót keresni...
Meg persze, net, mobil, ha szeretnéd ezeket. :)
A bejelentkezésnél kérdezik a vallásodat is. Ez érdekes lehet, mert ez alapján kell vagy nem kell templomadót fizetni.
Nekem most nem jut más eszembe, remélhetőleg nem csak a szenilitásom miatt. :D
Hova költözöl, ha nem titok?
Szia,
nyelvtudas nelkül eleg nehez munkat talalni,de nem lehetetlen.
Probalkoztal mar munkaözvetitö irodan keresztül?
Sziasztok!
Azok segitseget szeretnem kerni akik mar nemetorszagban elnek. Nem tudnatok abban segiteni hol tudnek betanitott kepzettseget nem igenylo allast keresni. Osszeszereloi, csomagoloi stb. allas erdekelne. Itt elek nemetorszagban de hiaba bujom a netet nem igazan talalok semmit.
Vöröskereszt talán..
Szerintem keress egy irodát és ott hátha többet tudnak.
Sziasztok!Segítségeteket kérem,nagynéném kiment Németországba férjével és fiával kb,három éve megszakadt vele minden kapcsolatom,a szó legszorosabb értelmében!Hogy keresem meg,vagy hova mennyek ahol esetleg fel tudnák keresni?Egyébként a nagy nénémet Erikának hívják a férjét pedig Józsefnek valamint a fia is józsef.
A válaszokat előre is köszönöm;)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hátha van valakinek ilyen tapasztalata. A lányom történész és jól beszél németül. El tudna helyezkedni Németországban? Előre is küszönöm a választ.
Sziasztok!
Férjemmel 2 éve Frankfurt mellett élünk egy kisvárosban. Szívesen ismerkednék a környéken élő korombéli /40-50 között/ hölgyekkel. Hiányzik a magyar társaság, jóízű beszélgetések egy kávé mellett...ha valaki itt él a közelemben és szeret beszélgetni, barátkozni írjon, várom szeretettel! Mindenkinek vidám napokat kívánok!
Sziasztok!
Párom 3 honapja van kint németországban (Thüringen) tartományba - Benshausen városába és ha minden jól megy akkor jövőre én is mennék utána.
A kérdésem az lenne,hogy mennyire nehéz ezen a részen albérletet találni (ill. van 2 közepes testű kutyánk) akiket szeretnénk magunkkal vinni.
Ez mennyire nehezítheti meg a dolgunkat?
Jelenleg barátom egy munkatársával van 1 lakásban,egy kis garzonban,amit a cég fizet.
Gondolom , h ide nem lehet majd vinni a kutyákat.
Köszönöm a válaszokat.
Szia!
Németországon belül hol?
Árakat pl. az immobilienscout.de oldalon tudsz nézni...
De érdemes lehet itt a fórumon is visszaolvasni...
Sziasztok!
A pàrom kint dolgozzik Nèmetorszàgban. Szeretnèk majd idővel utànna menni. Albèrletet szeretnènk majd kivenni ,esetleg valaki megtudnà mondani,hogy kb mennyi pènz kell hozzà?ès vannak e buktatói? Ès mindent amit csak tudni kell :-) :-) köszii
Köszi szépen. :)
Mi is Frankfurttól kb 20 km-re lakunk. :) És kb. még 20 km-rel szeretnénk kintebb menni. Infrastruktúrával nincs gond. A közlekedés is szerintem elég jó, vonat, és busz is van még onnan.
Én inkább a nagy nyugalomtól félek...tudom, ez most hülyén hangzik, de így van. A városhoz, a nyüzsgéshez vagyok szokva. Bár minél idősebb vagyok, annál többet gondolok arra, hogy talán jobb lenne a nyugi. :)
További ajánlott fórumok:
- Kismamaként Németországban:-)
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Hogyan tudnék Németországban dolgozni? Mi kell hozzá?
- Magyarok társkeresője Németországban!
- Sürgős és fontos a németországi magyaroknak!
- Tudja valaki a németországi hitelfeltételeket kint élő magyaroknak?