Magas tesztoszteron szintre mit szoktak adni? Kapok valamilyen gyógyszert, vagy fogyjak le? (tudásbázis)
26. petka
2008. aug. 19. 15:27
bocsi, mindjárt jövök vissza
25. Jasmine
2008. aug. 19. 15:26
Egy nagyon kedves netes doki azt mondta, h ne görcsöljek ezen a teszto ügyön, mert annál rosszabb és nem biztos, h bajt fog okozni, talán soha. Ez jó lenne! Nem néznéd meg mégegyszer, h hogy van írva apaírodra az érték?
24. petka (válaszként erre: 21. - Jasmine)
2008. aug. 19. 15:26
Gondolom nem csak ezért. Én most kezdtem csak a vizsgálatokat. A doki még semmit nem tud rólam. Azt mondta 1 cikluson belül kell ezeket megcsinálni. De mondtam, ő első ránézésre PCO-t gyanított. Nagy meglepi lesz neki hogy nem az. Lehet hogy emiatt, tehát az LH, FSH szintek miatt akarta így.
23. Jasmine
2008. aug. 19. 15:24
Van a családodban cukros?
22. petka (válaszként erre: 20. - Jasmine)
2008. aug. 19. 15:24
Igen erről már én is olvastam. Nem tudom hogy azzal hogy állok, a cukrommal soha nem volt probléma. De ennek is utána olvastam és olyasmire emlékszem hogy a tudomány mai állása szerint nem is igazán kimutatható az IR. Még terheléses cukor vizsgálattal sem.
21. Jasmine
2008. aug. 19. 15:23
Igazából nem értem minek vesznek Tőled annyiszor vért, mert a teszto nem ciklusfüggő. Ezt több doki is mondta már Nekem.
20. Jasmine
2008. aug. 19. 15:22
Igazából én még egy helyen találtam pár lányt akiknek hasonló gondjuk volt és ők pl. teherbe esnek viszont el is vetélnek, mert ezzel a teszto dologgal összefügg valami cukorbetegség dolog is, inzulinrezisztencia vagy mi. És amiatt vetélnek el.
19. petka (válaszként erre: 15. - Jasmine)
2008. aug. 19. 15:21
Még semmit. Túlvagyok az első vérvételen és az UH-n, jövő héten lesz a 19-21 napos vérvétel. Utána megyek vissza a dokihoz, csak nem szeretek tétlenül ülni és várni, utána akarok olvasni, kérdezni hátha tudok valamit tenni. Például elkezdtem 2 hete nagyon keményen fogyózni mert valószínűleg nálam ez a kulcsa mindennek. Egyszer azt mondta egy endokrinológus hogy van úgy hogy a hormon okoz elhízást, viszont van amikor az elhízás okoz hormonzavart. Nálam szerintem az utóbbi van, tehát ha fogyok jó sokat akkor lecsökken a teszto szint.
18. Jasmine
2008. aug. 19. 15:20
Viszont van egy koleginám, akinek 6,3-nál nem is volt alacsonyabb a teszto-ja és most már a 20. hetében van a terhességének. Ő is duci és szőrös volt az álla mégis sikerült neki!!:-)))
17. Jasmine
2008. aug. 19. 15:19
Nem mondta ezt senki,mert eddig nem volt téma a baba. Ebben a hónapban kezdtük a párommal a baba dolgot. Holnap kéne megjönie, ha nincs babám.
16. petka
2008. aug. 19. 15:18
Én is azt olvastam hogy még ha teherbe is esik valaki, lehet hogy elvetél mert a magas teszto nem támogatja a magzat megtartását.
15. Jasmine
2008. aug. 19. 15:18
Neked mit javasoltak erre?
14. petka (válaszként erre: 10. - Jasmine)
2008. aug. 19. 15:16
És neked mondták azt, hogy emiatt esel nehezen teherbe? Fogamzásgátlónak én sem örülnék, soha nem szedtem, és nem kellene felborítani azt ami egyébként viszonylag rendben van. Kivéve teszto.
13. Jasmine
2008. aug. 19. 15:16
Igazából itt a neten keresgettem orvosokat, volt aki nagyon kedves volt és azt mondta, ez nem akkora baj és ha van peteérés bármi lehet. Én inkább attól félek, h megmarad-e bennem, mert nem tudom mit okozhat ez a hormon dolog
12. Jasmine
2008. aug. 19. 15:15
Elkezdtem nyomozgatni, h mi lehet ez és mi jó rá. Találtam pár dolgot, ilyen a szója, mert fitoösztrogén de nem nagyon akarok bekavarni, mert átveheti a rendes ösztrogén szerepét is akár.
11. petka
2008. aug. 19. 15:14
Mondjuk én nem lepődtem meg, mert van egy-két szőrszál az államon. Igaz hogy nagy a túlsúlyom viszont nőies alkat vagyok. Szóval sejtettem hogy a teszto nem lesz rendben.
10. Jasmine
2008. aug. 19. 15:14
Ez nálam úgy volt, h elkezdett hullani nagyon a hajam több hónapig és már mindenhol voltam vele. Aztán a nőgyógyász csináltatott hormonlabit és úgy derült ki. Diane 35-öt akart felírni de nagyon kiakadtam, mert nem akartam hormont szedni. Én fog.gátlót sem szedtem soha. Így nem kaptam rá semmit
9. Jasmine
2008. aug. 19. 15:12
még annyit, h rajtam semmit nem vennél észre, ami arra utal, h magas a tesztoszteronom. Nagyon vékony vagyok, abszolút nőies alkat vagyok és nem szőrösödöm. Ami szőr van rajtam azt megírigyelné bárki, mert elég kevéske. :-) Minden hónapban óramű pontossággal megjön szinte. Úgyhogy ha más okból kifolyólag nem néznek hormonszintet ki sem derült volna. Nekem van peteérésem úgy néz ki, szoktam hőmérőzni és nézem a nyákomat is, úgyhogy bízom benne, h összejön a baba.
8. petka (válaszként erre: 6. - Jasmine)
2008. aug. 19. 15:11
Éppen ma voltam és 22mm-es a domináns tüsző! Olyan büszke vagyok rá :))
7. petka (válaszként erre: 5. - Jasmine)
2008. aug. 19. 15:10
Köszönöm!
Nekem ezek a számok vannak az eredményen, majd keresek egy mértékegység átszámító táblázatot. Úgy derült ki hogy nem esek teherbe és csinálom az ilyenkor szokásos hormonvizsgálatot. Csak ez volt magasabb a megengedettnél. Mint kiderült nincs PCO-m, amit a doki először gondolt. Adtak neked erre valamilyen gyógyszert?
6. Jasmine
2008. aug. 19. 15:08
úgy értettem a problémát, h PCOS-ed van? Mást nem csináltatott az orvos? Nem nézte meg, van-e peteérésed?
5. Jasmine
2008. aug. 19. 15:06
Szia petka! Nos Nekem van hasonló gondom de a számaidat nem iagzán értem. Nálam 2x volt hormonvizsgálat és mindkét esetben jó volt minden adatom, viszont a tesztoszteronom elsőnek 3,6, míg 2. vizsgálatkor 2,2 volt. a számaidat azért nem értem, mert max. 2,1 lehet a megengedett. nem lehet, h elírtad? A pasiknak sincs még 14es sem, nemhogy 76!!! Egyébként én egy időben szedtem szójakapszulát de inkább nem kísérletezgetem. Most szeretnék kisbabát és majd meglátjuk mi lesz. Ha nem sikerül pár hónapig teherbe esni, akkor lépek valami felé. Az orvosok is ezt javasolták. Neked van vmi problémád is? Hogyan derült ez ki?
4. petka
2008. aug. 19. 14:33
Senkinek nem volt ilyen problémája?
3. petka
2008. aug. 15. 11:58
A probléma részletesebb leírása:
Meddőség miatt mentem orvoshoz, aki elküldött hormonvizsgálatra és ultrahangra. Eddig az első hormonvizsgálaton vagyok túl. A 6 hormonszintből 5 teljesen jó, egyedül a tesztoszteron 76 helyett 85,5. Fogok-e kapni esetleg sárgatesthormont vagy valami mást, vagy csak a súlycsökkentés megoldaná-e a problémát?
2. petka
2008. aug. 15. 11:36
Légyszi valaki írjon valamit, nagyon izgatott vagyok. Köszi!
1. petka
2008. aug. 14. 18:08
Magas tesztoszteron szintre mit szoktak adni? Kapok valamilyen gyógyszert, vagy fogyjak le?
További ajánlott fórumok:
- 14 hetes kismama vagyok, a háziorvos Cefzil tablettát írt fel. Van valakinek valamilyen tapasztalata a gyógyszerrel kapcsolatban?
- Fogászati implantátum után kell valamilyen gyógyszert szedni?
- Kényszer gondolatok leküzdésére van valamilyen alternatíva? (Kizárólag gyógyszermentes megoldást szeretnék)
- Hólyagok jönnek ki a szám körül 2-3 cm-es körzetben. Szeretnék erre valamilyen gyógyszert, vagy krémet , tud valaki segíteni?
- Vészes terhességi hányás? Van már az infúzión kívül valamilyen gyógyszer? Hogyan kezelik újabban az orvosok?
- 12.hetes terhes vagyok, Ospen film tablettát írt fel az orvos, van valamilyen tapasztalatotok a gyógyszerrel kapcsolatban?