Magas láznál mi a teendő? (beszélgetés)
Vizes zokni,kesztyű,a lázcsillapítók mellett,nálunk mindig hatásos volt.
Sziasztok. Amikor kisfiam nagyon lázas (nekem már 5 éves lesz márciusban), mindig két féle lázcsillapítót szoktam neki adni, ezt magas láznál javasolta a gyermek háziorvosunk. Én szoktam neki adni Algoflex szirupot (ez nagyon hatásos, jobban bevált nekünk mint a panadol és a nurofen de azok is jók, csak ez nálunk gyorsabban hat), aztán kap egy lázcsillapító kúpot. Estére pedig mindenképpen két félét ajánlatos beadni a kicsinek az orvos szerint. Hogy nyugodtan tudjon aludni, és ezzel hamarabb is gyógyul a kis beteg. Ha ez a két féle lázcsillapító sem használ, akkor jöhet a kellemetlen hűtő ülőfürdő ami általában hatásos. Ha még így sem megy le a láz, akkor viszont ügyelet! Nehogy lázgörcsöt kapjon a baba ha esetleg hajlamos rá. Nekem kisfiam 2 éves volt amikor lázgörcs gyanúval kórházba vitték, és 3 nap után engedték ki. Na de azóta nem fordult elő szerencsére.
Két különböző hatóanyagú lázcsillapító egyszerre való beadása segít. Én ennek köszönhetően sosem csináltam hűtőfürdőt.
Ne aggódj,a fürdőt meg lehet ismételni ha esetleg megint felmenne a láza,de én azt tapasztaltam hogy ilyenkor nem forul elő.Az a lényeg hogy lentebb ment a láza.Holnap(illetve ma) meg úgyis elviszed dokihoz,írass vele kúpot is,eláll a hűtőben ha szükség lenne rá!És ne takard be csak vékonyan,hagy párologtassa el a megmaradt lázat!
38.5-ig egyébként a láz "dolgozik", pusztítja a vírusokat
persze a gyereknek nem lesz tőle valami fain közérzete, az tény
a kórházzal nem árthatsz egyébként.
Túl van a fürdőn. Nagyon sírt. Most 38,2. Remélem nem szökik vissza. Nekünk most itthon csak a nurofen van, nem tudtam, hogy több félét is lehet, és eddig még mindig segített. Amúgy két és fél éves. Köszönöm mindenkinek a segítségét! Azt hiszem ha megint felszökik a láza, beviszem a kórházba.
Valóban,és még reszketni is fog mint a nyárfalevél,de így adja le a hőt,ez is természetes.
ez így van, a gyerek teli torokból bömbölni fog, én még 10 évesen is magamból kikelve ordítottam, amikor jött az, hogy priznic, meg hűtőfürdő
de 39,4-nél már muszáj, az már nem a "hasznos" láz
Kiegészítem: 3 óránként felváltva, de alább láttam egy 2 órás különbséget is. Sőt, egyszer az ügyeleten azt is mondták, hogy van, hogy egyszerre is kaphat a gyerek 2 különböző hatóanyag tartlamú lázcsillapítót.
De hangsúlyozom, csakis ügyeletes tud pontosat mondani.
Én nagyvárosban lakom, de állítom, hogy az ügyeleten már ismerik a nevemet... :D
Mennyi idős a gyereked?
A Nurofennél/Panadolnál sokkal hatásosabb a kúp, ha még kicsi, akkor a germicid, ha nagyobb (talán 1,5-2 éves kortól kb..) akkor az antipiretikus kúp viszi le a lázát.
De az alábbi kúpoK, A Nurofen és Panadol 3 különböző hatóanyagot tartalmaz, tehát 3 óránként lehet adni.
De telefonálj az ügyeletre, és kérdezd meg pontosan!
Nálunk még ami bejött: langyos vizes, kicsavart törölközőbe csavartuk a gyereket (a kisfiamnak 4 hónapos oltás után 39, 2 volt éjszaka a láza), és ezt még körbecsavartuk szárazzal. Ezt elég sokszor megismételtük, és így lement a láza, persze gyógyszeresen is csillapítottuk mellette.
Azóta is mindenre belázasodik (fog, nátha). A kislányom 2 hete kapta meg a 4 hónapost, neki is 38,8 lett estére, de a 2. kúp levitte, amit az előírt időnél hamarabb adtam be ügyeleti "utasításra".
Biztos sikerül lehúzni a lázát!
Jobbulást és kitartást!
A mi gyerekdokink azt javasolta,hogy a különböző gyógyszereket variálva két óránként lehet nekik adni.Pl nurofen-Panadol-kúp.Nálunk bevált...
Adj neki egy lázcsillapító kúpot,és hűtőfürdőt!
Igaz nem fog neki tetszeni,mert még a neked melegnek tűnő víz is hideg lesz és sírni fog de ez a legjobb módszer ami ilyenkor használ.Ne ijedj meg a sírástól,hanem szép fokozatosan hűtsd le a vizet és meglátod használni fog!Én itt leszek egész éjjel,ha bármi kérdésed van,igyekszem segíteni.Nekem három gyerkőcöm van:)
ja és utána ne öltöztesd fel, esetleg valami nagyon vékonyba és ne takard be, ezt a kórházba mondták, mikor a húgom bent volt
Ráadásul nálunk csak felnőtt ügyelet van...
Elsőnek hűtőfürdő.
Fiamat tekergettem lepedőbe,és órákkal később ment csak le a láza-nálunk a hűtőfürdő sem használt.
hűtőfürdő - de nem hideg vízbe kell dugni, hanem csak kellemesen meleg vízbe, és azt fokozatosan 30 fokra hűteni a vizet.
Igen, én is gondoltam rá, csak már a lázmérésnél is annyira sír, de akkor muszáj lesz.
ha jól emlékszem, akkor úgy kell, hogy csinálsz egy langyosabb vízet abba belerakod a kicsit és ahhoz adagolod mindig a hideget szépen fokozatossan
Én betenném az autóba,és bevinném a kórházba.
Az ügyelettel nincsenek jó tapasztalataim.
nekem még nincs gyerekem, de nekem kiskoromba mindig hütőfürdőt csináltak
Én hütőfürdőt csinálnék. Ha nem hazsnál ügyelet.
Remélem van még itt valaki, aki tud segíteni. Egész nap semmi baja nem volt a fiamnak. Este 9-kor 38,8-at mértem, kapott nurofent, borogattam, gyorsan le is ment 1 fokkal a láza. Csakhogy felszökött megint 39,4-re. Várjak még, vagy vigyem kórházba? Még sosem volt ilyen magas láza.
További ajánlott fórumok: