Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Luca macskája recept

A Luca macskája hozzávalói:
A tésztához:
1,5 dl kristálycukor
10 dkg ugyanennyi áttört tehéntúró, vagy mascarpone sajt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 csipet só
1,8 liter finomliszt
1 maréknyi mazsola
10 dkg Rama

A lekenéshez:
1 darab tojás


A Luca macskája elkészítési módja:
Az élesztőt elmorzsoljuk, a Ramát a langyos tejben feloldjuk és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, vagy a túrót (utóbbit, ha nagyon száraz, kis tejföllel krémesebbé kell tenni), a kb. 2 evőkanálnyi langyos tejben elkevert sáfrányt, a cukrot és a sót. Legvégén adjuk hozzá a lisztet, amivel alaposan kidolgozzuk úgy, ahogy a kelt tésztát szokás. Letakarva, langyos helyen kb. 40 percen át kelesztjük.

Ezután ujjnyi vastag, kb.15 centi hosszú nudlikat sodrunk belőle. Bal oldalról fölül, jobb oldalról alul tekerjük fel a tészta közepéig. Így olyan lesz, mint egy fekvő S betű. Mindegyik kunkor közepére 1 szem mazsolát nyomunk, majd a süteményeket Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 20 percen át meleg helyen kelesztjük.

A tetejüket felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 25 percig sütjük


A luca macskája (Lucikatt) tipikus svéd karácsonyi sütemény, rendszerint advent és újév között készítik el.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. febr. 8. 11:46
A luca macskája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook