Lopás áldozata lettem... (beszélgetés)
A budapesti Osztrák Követségen vártam vízumra egy ismerősömnek. A táskámból kilopták a mobilomat, (egy kisebbségi), amit persze kamera is rögzített.
Mondnom sem kell egyedül nekem volt ügy, az ügy.Mindenki (ott dolgozók)lesz@rta a nyomoromat, még azt sem ajánlották fel,hogy tesznek rendőrségi feljelentést vagy valamit intéznek. :(
Én is besurranó tolvaj áldozata lettem. ÉN éjjel a kb. 2-3 hónapos kislányommal voltam otthon, amikor hallottam valami motoszkálást a konyhából. Azt hittem, hogy a kamra ablakán jött be a szomszéd néni macskája. Gondoltam felkelek, kiengedem. Hát meglepődtem, mert a kamra ablak ugyan stimmelt, de nem macska, hanem tolvaj volt. Földbe gyökerezett a lábam, na meg az övé is. Aztán feleszmélt, odaugrott a bejárati ajtóhoz, kinyitotta és már ott se volt. De addigra nála volt a pénztárcám az összes iratommal és némi pénzzel. A rendőrök szerint agyon is üthetett volna, ha nincs a kulcs a zárban és pánikba esik.
Hát így jártam, azóta rettegek, ha éjjel egyedül kell itthon lennem....
Ketten mentünk vásárolni Anyuval de előtte még bementünk a postára, én félreálltam amíg Anyu befizette a számlákat, a vállán volt a táskája, és láttam, hogy egy cigánysrác meg a barátnője túl közel állnak, ezért odamentem Anyuhoz és mondtam neki, hogy add ide a táskádat mert túl nehéz csak zavarna a számolásban
Erre a cigánysrác olyan ideges lett, hogy teljesen kiesett a szerepéből, és elkezdett velem cirkuszolni elővett egy köteg pénzt, és ott magyarázott, hogy neki nem kell lopnia mert van pénze.
Nekem régebben volt egy olyan eset, hogy Miskolcon mentem az Ady-híd és az aluljáró közötti részen a járdán, fényes nappal, hátizsákkal a hátamon, és éreztem, hogy valaki ki-be cipzározza rajta a hátsó, kis részt. Szerencsére ott nem volt semmi :))
Hátrafordultam, és láttam, hogy két roma volt, egy férfi és egy nő. Hangosan megkérdeztem a férfit, hogy "mit kerestél már?". Ő meg csak vigyorgott :S
De szerencsére nem lett belőle gond, mert mint mondtam, minden a másik rekeszben volt. Szóval tényleg nagyon kell vigyázni. Alkalom szüli a tolvajt.
Hát tudjátok az a legborzasztóbb ha ÉN csinálnám tuti elkapnának, jól megbüntetnének. Egy életig fizethetnék, ülhetnék.
Egy fél perc rossz helyen parkolásért is mindig szívok...:S
sziasztok
"sajnos" csatlakozom ehhez a csapathoz. Engem is kirámoltak a strandon, természetesen a sötétebb bőrűek. Drága telefon és sok kp. Nem hordok magamnál pénzt csak kártyát, de muszáj voltam levenni a szlámról, hogy a csekkeket befizessem. Éppen ezért mert nem hordok magamnál kp-t el is felejtettem,hogy mennyi pénz van nálam. Mindet elvitték. Az érzést nem lehet leírni. Szótlanul-értetlenül és gyűlölettel állok a történtek előtt. Szereztem egy jó estét ennek az alja népnek. Azzal a pénzzel amiért szó szerint keservesen dolgoztam meg.
Ezt egy életre megtanultam, de biztosan Ti is,hogy mindenre vigyázni, kp-t bárhol csak elővigyázatossággal +telefon éxer....sehol semmit!!
Az ember addig nem hiszi el amig nem történik meg a baj,hogy: igen Veled is megtörténhet!
Még régen,én egy átmulatott éjszaka után hazamentem a barátnőmmel,s az újdönsült,akkor felszedett pasijával.Lefeküdtem,mert nagyon "fáradt" voltam,ők meg a konyhában beszélgettek.
Leghamarabb reggel ébredtem fel,s észrevettem,hgy rajtam kívül nincs senki a lakásban+se a mobilom,se 20000 forintom,ami be volt dugva a konyhában a mikró alá.
Az történt,hogy a barátnőm megunta a beszélgetést,s fogta magát és hazament.A pasit otthagyta a lakásomban egyedül,aki szépen kirabolt.Az összes ékszeresdobozom ki volt nyitogatva,szerencsére egyikben sem volt ékszer.
A pénzt utólag vissadta a barátnőm,de a mobil és a benne lévő infók végleg eltűntek.
(A mai napig nem tud magyarázatot adni a barátnőm a történtekre)
Szintén lopás.
Nekem az agárdi fürdőben lopták el a medence előtt hagyott gyógypapucsomat, amíg pancsoltam. Megdöbbentő, alig tudtam napirendre térni felette, haza is kellett mennünk, úgy kiborultam. A Kedvesem meg, akivel voltam próbált megnyugtatni, hogy biztos véletlenül tette valaki. Sőt! A rá következő hétfőn odatelefonált, bemutatkozott és megkérdezte nem találtak-e egy ilyen meg ilyen papucsot. De mondták, találtak! Nem akartam elhinni. Pár hét múlva újra lementünk fürdeni, mondjuk a pénztáros hölgynek kik vagyunk. Ő örömmel odahozott egy nylontáskát, ami le volt közöve, ráírva a párom neve, benne a papucs!
Kibontottuk, nem kellett volna. Valóban olyan volt, mint az én papucsom, csak ugyanannak az elhasznált, rozsdás, széttaposott változata. A gerinctelen tolvaj nőszemély így "cserélte le" ócska, megúnt lábbelijét. Remélem kitörte benne azóta a lábát! :(
Nem kórházi téma, de az imént történt egy lopás, és nagyon felháborított...és miután megláttam ezt a fórumcímet, úgy érzem, nem véletlen, le kell írnom....
Miskolcon, a 10 emeletes panelház előtt délután! ellpotak egy riasztóval lezárt autót! Fényes nappal! A tulajdonos elment feljelentést tenni, és mit mondtak a rendőrök? "Ilyen eset már fél éve nem volt Miskolcon, biztos csak elvitték kocsikázni, és majd visszaviszik...." Mit gondoltok, keresik?
Milyen jo, hogy en itt nem vagyok ilyen dolgoknak kiteve!...itt legfeljebb lelovik az embert.:(((
Igaz, az utobbi idoben mar attol sem kell nagyon tartani, mert az ellenorzes olyan szigoru, hogy szinte lehetetlen bejutni a korhazba fegyverrel.
Ez, ugyanis nagy "divat" lett az utobbi idoben,mert akarki hozzajuthat barmilyen fegyverhez,sajnos.
De a korhazak es az osszes intezmenyek, ahol sok ember megfordul, tele vannak biztonsagi kamerakkal, igy nehez meglogni barkinek is...
Szomoru, hogy idaig jutottunk, de ez van..:(((
Múltkor a neten a fényképes ingatlanhirdetéseket böngésztem és nem hiszitek el mit láttam.
A fürdőszobás képen a mosdó felett egy szappanadagoló volt.KÓRHÁZi!!!Teljesen kiborultam.
Minket akkor loptak meg, amikor az ikreket szültem. A páromnak lehetősége volt egy kicsi helyiségben letenni a holmijait. Amikor ment értük, észrevette, hogy a pénztárcájának hűlt helye. Mondjuk a "kedves" tolvaj hálisten nem vehette nagy hasznát, ugyanis a bankkártyát letiltattuk, készpénz pedig talán ha 300 Ft volt benne, de akkor sem örültünk túlzottan...
Amikor a kisfiammal voltam terhes és szülés előtt befektettek, a takarítónő, amikor a folyosón lévő hűtőt takarította, állítólag megkérdezte, kinek van bent étele. Állítólag, ugyanis a velem szembeni kórteremben fekvő kismamának az aznap behozott nagy szatyor étele (főtt étel, szalámik, vajkrém, stb.) hozzá vándorolt, szegénykém úgy szaladt utána, megismerte a saját műanyag dobozát... Sőt még a betegeknek járó tejet is hazahordta.
További ajánlott fórumok:
- Csalás áldozata lettem, babakocsit vásároltam!
- Kb 1 hónapja frissités után kiirta a gép, hogy szofter hamisitás áldozata lettem, nem eredeti a Microsoft szofter. Mit tegyek?
- Segítséget szeretnék. A gépem folyamatosan azt írja ki, h szoftverhamisítás áldozata lettem. Mit tegyek?
- Vajon gina áldozata lettem?
- Az intimbetéten a szárnyak tényleg hasznosak? Vagy csak az eladó marketing áldozata lettem?
- Internetes csalás áldozata lettem.