Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Szia!
33% a fragmentáció, a spermaszámmal nincs baj. Tegnap volt a párom az Albertnél, új spermiogram-ot csináltak, fragmentációs vizsgálatot nem. Az értékek alapján azt mondta, nem olyan rossz a helyzet szerinte, akár még spontán is sikerülhet a baba...
Igen, pl. a Humancell-ben is dolgozik, de ahogy néztem, majdnem minden meddőségi klinikán ott van.
De ügyes vagy Brunella, nagyon szép “számokat” produkáltatok Krizsa dokival!!! 🍀
Szerintem is nagyjából mindegy lehet hogy 2 vagy 3 naposan kapod vissza, lehet én is 2 naposan szeretném, hogy minnél hamarabb a legjobb helyen legyenek.
Sziasztok!
Kariotipus meghatározásról tud valaki mondani valamit?
Nem az ára meg ilyenek érdekelnek, hanem hogy mi van akkor ha nem jó pl? Olvastam, hogy genetikai betegségek kiszűrésére van, de nem igazán értem, hogy mi köze a meddőséghez..
Nagyon szép teljesítmény, gratulálok!
Én a 3 naposra szavaznék, nekem azok sikerültek.
Dupla transzfer nem jöhet szóba? 2 db 2 napos és 1-2 3 napos.
Sziasztok,
En voltam Arvai Noranal....amikor a Ridikulben szerepelt akkor figyeltem fel ra ott szimpinek tunt... aki szeretne privi infot irjon.
Nekem csak 5 naposak voltak eddig.
Itt a lányok jó néhányan a 3 naposra tették le a voksukat.
Neked eddig hány naposakat ültettek be? Mik a saját tapasztalataid?
Szia!
Árvai Nóráról hallottam, hogy jó, én nem voltam nála.
Soltész Krisztinát ismerem, őt jó szívvel ajánlom, Mészáros Kriszta az Ágacskában nagyon jó pszichodrámát tart. Nekem ők ketten segítettek.
A Kaáli intézet is ajánl egy pszichológust, aki maga is lombikozott, de róla nincs semmilyen információm, hogy jó vagy nem. Lassuné Pogonyi Évának hívják, neki is volt 15 beültetése, ők végül örökbe fogadtak.
Szia,
Nekem róluk van sok jó tapasztalatom: gyerebaba.hu
Szia, Baba, lelki vonalon a Csillagkuckót ajánlom, én egyéni beszélgetésekre járok, de van csoportos is, igaz, abból a következő majd ősszel indul. Az egyénivel én nagyon meg vagyok elégedve, sok támogatást kapok, feltáró feladatok, blokk-oldás és egyéb. Itt meg tudod nézni:
Sziasztok Sorstársak:))
Én azt szeretném tőletek kérdezni, hogy, aki lelki vonalon elindult, tudna-e ajánlani egy jó pszichológust vagy kinezilógust, aki kimondottan babavállalási nehézségekkel foglalkozik és segített is már valakinek, akár csak elviselni a várakozás nehézségeit, akár a lelki blokkok oldásában!
A másik kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan bp-i nőgyógyászt, aki mindig elérhető, szívvel-lélekkel csinálja a dolgát, meddőségi kérdésekben is jártas, esetleg holisztikus szemléletű nődoki vagy nőgyógyász és endokrinológus egyben. (tudom, most nagyjából körülírtam a lehetetlent:)) illetve termekenysegi kérdésben jártas természetgyógyász is erdekelne..A saját nodokim szinte megközelíthetetlen és sajnos még mindig nem tudja, hogy ki vagyok és mi a problémán, pár perc alatt lezavar és nem nagyon érdekli, hogy leszek édesanya, mindig elmondja, majd vár a terhességi uh-ra és mehetek is..a legutolsó lombikom után tele lettem cisztával, 70 feletti progeszteron értékekkel, olyan jó lett volna, ha valaki megnyugtat és rám néz és nem olvasok össze a neten minden szörnyűséget az emelkedett értékekről.
Köszönöm az infókat ,akár priviben is!
Akik épp egy sikertelen után vannak azoknak sok erőt kívánok, akik pedig éppen benne vannak, azoknak sok sikert!❤
Belgyógyász, de van nőgyógyászati szakvizsgája is.
Sztem a belgyógyászok általában a legalkalmasabbak arra, h komplexen lássák a dolgokat. De pl az itthoni háziorvosom is bekogyógyász és zokszó nélkül írta ki sorra a gyógyszereket.
Szia!
Ha már ennyi minden vizsgálatod megvan, nekem 1-2 dolog jut eszembe.
Meggondolandó az immunológiai vizsgálatokban végig elmenni, ahogy Babyonboard javasolta, hogy megnyugtatólag tényleg minden fizikai ok ki legyen zárva.
Szerintem a dns fragmentáció kezelése nem teljesen egyezik azzal, mintha bármi vitamint szed a párod, legalábbis a győri kaaliban kicsit más. Az én páromnak normális spermiogram mellett is volt rossz dns fragmentáció eredménye.
Engem most elsősorban a petesejt minőség javítás kérdése érdekel, nekem most biztos azért nem sikerült a legutóbbi lombik, és a következőre máshogy akarok felkészülni. Egy fórumtársunk küldött át egy oldalt, de ha beírjátok a keresőbe, hogy egg quality improvement, több klinikán javasolnak, hogy készüljön fel az ember, mit szedjen és mennyit, főleg 37 év felett. Talán amit Bargab írt könyv, az is erről szól. De gyanítom, nekem korábban is hasonló problémám volt, annyira nem volt nálam sem ordító eltérés, bár talán szerencse folytán nekünk a 3. stimu jól sikerült, és abból született a kisfiam.
A nagyon elvont húkuszpókuszokban én sem hiszek, azért a stresszt biztos érdemes csökkenteni. Arról is vannak vizsgálatok, hogy a jóga dns szinten is hat.
:-) én is mindent azonnal akartam...
Férfi oldalról az MTHFR és Leiden mutáció miatt (férjemnek van ilyen mutációja) B-komplexet és folátot kell szednie (én ebből az L-Methylfolátot vettem neki), mert állítólag ez a mutáció (hiába férfi oldalról) is tud problémát okozni, illetve el kellett mennie hematológushoz, aki homocisztein szintet nézetett és azt mondta, hogy csak akkor kell visszamenni hozzá, ha ez magas. Nem volt magas.
Valóban, olyan sok esetben megmagyarázhatatlan a fogantatás (meg úgy sok minden), hogy éppen ezért engedtem meg magamnak én is ennyi (ön)munka és (ön)vizsgálódás után, hogy majd jön, ha jönnie kell, hiszen neki is akarnia kell.
Igazából persze tudom én is: egy jó/egészséges petesejt, egy jó/egészséges hímivarsejt és egy jó/egészséges méh kell hozzá. (Lehet nálunk egy kis szerencse és türelem is... :-) )
Kitartást nektek is! :-)
Szia Bargab!
Köszönöm, nem baj hogy hosszú lett, sőt :)
Amiket leírtál női oldalról mind megcsinálták nálam is. Ffi oldalról DNS fragmentáció, FSH, LH, TSH, Prolaktin; Kariotipizálás; Leiden és MTHFR Mutáció hiányzik, ezeket most én is szeretném megnézetni, bár fogalmam sincs hogy milyen befolyásoló tényezőkkel jár ha eltérést találnak. DNS fragm. ugye nekünk azt javasolták felesleges nézetni, de szerintem még mindig jobb tudni, ha nagy a baj, mint szedni a vitaminokat és tovább reménykedni. Mivel azonban jók sperma értékek, állítólag nem lehet ebben nagy probléma, DNS problémára utaló jeleket már mutatna egy sima spermiogram is.
Korábban tényleg stresszesnek mondható életem volt, de munkahely váltással ezt is kiküszöböltem, nem érzem magam fáradtnak...sőt.. :)
Lelki oldallal már az elejétől kezdve foglalkoztam, sokat írtam naplót, pszichológushoz jártam. Amire gondoltam az elején, hogy én mindent azonnal akarok...biztos ez a leckém....de ez szerintem csak válasz keresés. Persze hogy mindenki akarja...az is akinek elsőre összejön, meg az is akinek csak évekkel később.
Kezdem azt gondolni, hogy a sok magyarázat mind csak a miértekre adott logikusnak tűnő válasz...stressz akkor is van ha valakit megerőszakolnak, mégis születnek belőle babák...egészségtelen táplálkozás a szegény rétegben gyakori, mégsincs kizáró oka egy új életnek (tudom sok a beteg). Sokan úgy lesznek szülők, hogy előtte a dokik kijelentik hogy természetes úton nem lesz gyerekük, és az élet mégis rácáfol. Már nem keresem a miérteket, elfogadtam, hogy ez a sorsunk, de még küzdök azért hátha valamiben kiderül, hogy lehet ok a sikertelenségre. Mert ez a legrosszabb...hogy a tudomány mai állása szerint nem találják az okokat.
Kitartást nektek is, és kívánom Nektek a legjobbakat :)
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg