Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Igen 4 in 1😃Rántottát kaptam itthon,párom ugrál körülöttem és boldogság van.Az aggódást pár napra elhalasztottam.Doki bácsim ajánlott egy céget,ahol 3-as babakocsikat is gyártanak😀szóval vidáman zajlott a beültetés.Kaptunk fényképet a bogyókról,a 10-es listán van kettő 9-es és egy kicsit lasabban osztódó6-os ,immár a pocimban.Már érzem,hogy most minden rendben lesz pusy mindenkinek!
Szia! :) Megvolt a beülti? Minden rendben volt?
Tudtam😃Óriási gratula,vigyázz nagyon a picurra és az aggódás természetes,de azért ne vidd túlzásba!Minden rendben lesz!
Hát igen,az első évben én is...de nagyon fontos betartani,én fél óra helyett inkább 1 óráig nem eszem nem iszom. Kívánok neked minden jót..hát persze hogy összeszeded magad,hisz babát szeretnél,nem? Én is tartok nagyon a csalódástól,én még ezeken kívül endometriózisos is vagyok...nem egyszerű még a stimu sem emiatt,de olyan óriási a vágy gyerek után,hogy csinálom ameddig csak értelme van! Mégegyszer minden jót,kitartást...hidd el összejön legközelebb!!Addig is tankolj sok energiát testileg,lelkileg!!:-))
Sokszor elfelejtem, hogy fél órával reggeli előtt beszedjem a Letroxot. Eddig ez nem volt gond, de most lehet, hogy mégis. Már mindegy...
2016. tavaszára tervezzük a következő lombikot. Ha addig össze tudom szedni magam.
Igen azokra,és ha neked ilyen jók,akkor legalább autóimmunos nem vagy!Nekem a TPO: 1000felett van.Sajnos nálam már beindult a pajzsmirigy sorvadása...foltok vannak rajta,ritkul az állaga,ha lehet így mondani!:-)) Az endokrinológusom ajánlotta a syntroxint,mert emelett szedhetek vasat,gyomorsav elleni készítményeket,ha kell.Ennek a felszívódása sokkal jobb mint a többié,az L-thiroxin melett ha szedtem bármi más gyógyszert(pedig betartottam a szabályokat)mindig elállítodtak az értékeim illetve szívdobogásom, rossz közérzetem volt,és autóimmunra sem jó,legalábbis nekem nem vált be! De persze mindenki más...
A Syntroxin hatóanyaga ugyanaz, mint a Letrox-é. Mi a különbség az árán kívül?
Nézték ezeket az Anti értékeket. Ezekre gondolsz?
Anti-TG autoantitest: 18,4 IU/ml (40 alatt jó)
Anti-TPO autoantitest: 5,6 IU/ml (35 alatt jó)
ja,és rohadt drága gyógyszer,de én is úgy vagyok vele,hogy az ügy érdekében mindent!!:-))
De a göbösödés már eleve nem jó!!Nézték nálad a Anti-TPO-t és Anti-Tireoglobulint? Lehet még lejebb kellene nyomni a TSH-at,hogy stimu közben sem nőljön!!Persze én sem tudom hogy hogyan reagálok majd!De a Lombikos-dokim mondta hogy az sem baj ha túlműködik,lehet 0,50-0,70 körül is a TSH! Jobb mintha alulműködik,a megtapadás miatt!!Tehát inkább 0,akármi..mint 1 fölött!Persze nálam is érdekes lesz az egész..!Most felváltva szedek 50mg/75mg Syntroxint...állítólag eek sokkal jobb a felszívódása mint a többi hasonlónak,és emelett vasat is lehet szedni!:-))
Az első lombik után ment fel a TSH 3 fölé. Aztán Letrox, és 1,5-1,7 között volt stabilan. Aztán növetlem a gyógyszert és lenyomtam 1,13-ra.
Az 5. stimu után most 3 fölött van megint, gyógyszer mellett. Meg már 3 göböm is lett, tehát vmi gonosz folyamat beindult benne. Most megint emelni kellett a gyógyszert. De mivel mostanában nem tudok lombikra menni, még nem nézettem. 1 körüli érték a cél.
Még pár hónapja nekem is jobb volt az AMH-m..,most egy katasztrófa!Csak remélhetem hogy leszívásnál produkálok még jó minőségű sejtecskéket?! Nagyon sok a túlsúlyod? Nálam az a furcsa hogy mindamellett hogy autóimmunos vagyok,egyszer túl egyszer alul működöm,a súlyom nem változik,60kg 172 magas.Legalább ez rendben van a sok sz.r mellett!!:-))Mit jelent h TSH kezelve?Mennyi most?
Szedtem a Bromot rögtön, 10 ng/ml körül tartottam a prolaktint. Akkor még nem tudtam az adenomáról.
Férjem azoospermiás és szerintem ez a legnagyobb baj. Nem tudják, mi az oka. Genetika, hormonok rendben.
Szerintem elhal az a pár embrió magától is a beültetés után, de ezt senki nem tudhatja.
Nincs autoimmun bajom. Nézték. AMH 2,9 volt 38 évesen. A csajos bajom 28-31 napra jön mindig. TSH és prolaktin kezelve meg szedtem a Merckformint. Bár enyhe az IR, túlsúlyom ennyit indokol is. (Tudom, tudom, de nem megy a fogyás...)
Nagyon Gratulálok én is!!:-))Végre még egy sikerstory előttünk!Vigyázz magadra..a borocskázás nekem is megy esténként,eddig bejött!:-)) Szorítok hogy minden rendben legyen!:-))
Szia!:-)) Akkor te is meg vagy áldva!Ugyanezek nálam is..3 éve,40 évesen derült ki nálam is.Kivétel IR,az nincs.Ezektől még ugyan úgy lehet babád.A pajzsmirigy kell hogy 1 körül legyen,és gondolom adenómára szedsz Bromocriptint!Ha esetleg vannak pajzsmirigyben erősebb tüneteid,mint hajhullás,torokkaparás,fulladás szerű érzés,hízás v fogyás,székrekedés..akkor nem ártana megnézetetni hogy autóimmun pajzsmirigyes vagy-e?Mi a SOTE-ra járunk,és én bárki dokit kérdeztem,(endokrinológust is),mind mondta hogy ezektől jöhet a baba,persze nehezebben,de oda kell figyelni mindig a labor értékekre.Persze lehet immunológia és egyebek is,pláne h az 5.sem sikerül.Igen,ilyen esetben probléma a vidék,mert itt BP-en több intézmény közül lehetne választanod!Húúúúúúúúúúúú..nagyon szeretnék segíteni,de hogyan?Én is 4 éve lakom itt,Kecskeméti volnék...,de most tudok csak igazán örülni,hogy itt vagyok!:-))Nagyon fontos hogy a Prolactinod se legyen több a referenciaérték alsó harmadánál!Ha az nincs még beállítva,attól sem tapad meg a baba!!:-))
Állítólag minimális a farkastorok veszély. Nem kell vele foglalkozni. Engem azért aggasztott.
Voltam egy Bp-i dokinál. Ő mondott egy csomó vizsgálatot, ami nem volt benne az eddigi immunológiában. Pl. Celluláris immunstatus NK funkció méréssel. Nem tudom hol csinálják még, csak ezt találtam:
[link]
Igen, amúgy a Prednisolont itt is mindenki kapja egy rövid ideig, nekem most ez kimaradt, és helyette kaptam ezt az erősebbet, és sokkal hosszabb ideig kell szednem. Ezt a farkastorok dolgot még nem hallottam, úgyhogy beveszem az aggódáslistámba...:) Nehéz dolog ez, annyi miatt kell izgulnunk, most nekem az, hogy megmarad-e, egészséges-e, hányan vannak, utána (remélem) oviban szeretik-e, elengedjem-e síelni. Pfff.... :) De ma még csak úgy szimplán megpróbálok örülni.
Köszi :) Legyen legalább egy kis kellemes része is a dolognak. Beveszem én is a repertoárba. :)
Ahogy olvaslak, látom, hogy még tudtak Neked fagyasztani is, és hogy most blasztókat ültettek be. Ezek nagyon jó eredmények!
Lányok, nagyon megnyugtató ilyen pozitív fejleményekről olvasni, nagyon megerősítenek, hogy érdemes küzdeni. Mert már egyre jobban izgulok a közelgő stimuláció miatt...
A szteroiddal kapcsolatban: a Pécsi Meddőségiben Prednisolon nevű szteroidot írnak fel mindenkinek. Volt, hogy szedtem, volt, hogy nem. Nálam nem volt különbség...
Az igazság az, hogy félek tőle, mert növeli a farkastorok esélyét a babánál. Rajta van a tájékoztatón, hogy állatkísérletekben vizsgálták. Embereken még nem, ha jól tudom.
Ja, azt elfelejtettem, hogy minden este megiszom egy deci vörösbort. :) Olvastam valahol, és az orvosom is azt mondta, hogy szabad, jó ötlet a méhnyálkahártya vastagítására, azt hiszem. Szóval szoktam várni az estéket. :)
Köszönöm szépen! :) Gravidát szedek, E vitamint, C vitamint és Aspirin protectet, ezeket én találtam ki, csak úgy érzésre, plusz amit az orvos javasolt: a Medrol, Estrimax, Utrogestan és Crinone gél.
Én eddig Kaposváron laktam, márciusban költöztünk a párommal Siófokra..
Lehetséges, én egy éve járok a Kaposvári Kaáliba, a első beültim tavaly június 24-én volt.
Lehet hogy taliztunk már?
Én is Pécsre járok de Kaposváron csinálják a beavatkozásokat!Voltam én már Tapolcán is!Nem tudom ránézésre döntik e el hogy hogy állnak hozzánk nem tudom de az biztos hogy jól érzed amit érzel én is igy vagyok vele!Ezek szerint mindegy 40 vagy 45 !Pécsen a medd kezdtem!Ott meg aztán na ne!
Nadalma, szívből örülök a pozitív tesztnek, nagy-nagy gratula!!!! :) :) :)
Akkor Neked is a 3. lombik lett a nyerő! :) Bárcsak én is így járnék, és akik most próbálkozunk. Igen, ennyi nehézség, vizsgálat, szurik, csalódások stb. után, amin mi átmegyünk, add csak át magad az örömöknek (ha még aggódással teli is). Én a múltkor még annak is nagyon tudtam örülni, hogy kettőt vissza tudtak ültetni, és ez adott erőt a folytatáshoz.
Akkor a szteroid-kérdés nálam is felírva a megkérdezendők listájára. Vitamint te miket szedtél, szedsz? Pl. Dhea, Q10 v. Inofolic?
Sziasztok!
Csatlakozhatok? Pár napja olvasgatlak Benneteket.
Idén leszek 40 éves. 5 teljes lombikom volt + 1 FET. Még a megtapadás sem indult el egyszer sem.
Pécsre járunk, de érzem, hogy örülnének, ha már nem látnának többet. Nem mondták, de érzem.
Nincs még gyerekünk. Apagondok vannak, meg nálam enyhe IR, pajzsmirigy és hipofízis adenoma. Ez utóbbi 1 hete derült ki, de remélem egy év kihagyással próbálkozhatunk még. Tudtok olyan intézetet ajánlani, akik alaposabban foglalkoznak problémás esetekkel? Nem akarok úgy váltani, hogy semmivel sem kapok többet, mint Pécsen. Mert ahogy Figura Ede is írta, az utazás nem kis dolog innen...
Nekem még hormonokat sem kértek,csak amikor elkezdtük. Szedem a Letroxot,bár a TSH nem volt rossz, csak hát ugye 1 alá kell levinni.Kicsit aggódtam is, mi lesz ha ezután lesz gond a pajzsmirigyemmel.Még szerencse hogy a kórházban dolgozom, így néha le tudom ellenőriztetni hogy mennyi a TSH. A többi hormonvizsgálatot is időnként magam csináltattam meg, nem beszélve a cukor terheléses vizsgálatról.Szóval ez a helyzet.De én nem tudok máshova menni, hiszen Kaposvár van a legközelebb.
Igen persze én is mehettem volna előbb de akkor is ugy gondolom hogy akár mikor megyünk és ha nincs nagy gond akkor kötelességük lenne maximálisan segíteni felvilágosítani stb!De semmi azon kívül hogy hormont néznek!Nagyon bosszant és tehetetlennek érzem magam és a párom is ezért áll hozzá ugy ahogy ne bohóckodjanak már veled ez nem játék és ráadásul drága is!Egyszerűen fel van háborodva na de kihez mennyek Baranyából Pestre?Ő dolgozik regg estig nem ér rá cipelgetni stb!
Én is így jártam, én is kérdezgettem milyen vizsgálatot javasolnak,megcsináltattam a laparoszkópiát, bár ők nem javasolták. Nekem is azt mondták hogy a lombikhoz nem kell.Meg hát már van egy fiam, nem lehet gond.De azt nem nézik hogy 20 éve volt, és más volt a párom..Arra céloztak inkább hogy próbáljam a petesejt donort.
További ajánlott fórumok: