Lombikosok-1.babáért küzdünk (beszélgetés)
Én is jegyzettömbbel mentem :D megértelek!
Nálunk is egyből icsi javasolt, a morfológia 100%-os eltérése miatt. Én örülök neki, hogy nem tötymögünk előtte más próbálkozásokkal! :)
Igeeen ez jó ötlet ha felírod előre, èn is ezt csináltam :)
A hormonok teljesen tűrhetőek voltak ne fèlj, èn fizikai munkát vègeztem mellette, nem volt gond. Estère időzítettem a szurikat. A leszívás előtti napokon már elegge feszítő èrzèsem volt a 16 petesejttől, de ez volt a maximum. Hiszti az volt :) :) :) de az inkább sajnos a fèrjemet èrintette :) de nagyon jól kezelt.
Sőt mèg a leszívás utan 2 nappal is tudtam jönni dolgozni 1 napot :) szóval attól se fèlj, elaltatnak, mikor felkelsz kapsz is fájdalomcsillapítót ès max egy pici mensiszerű görcsöd lesz. Jujjj apróság, de fontos vigyèl majd zoknit a beavatkozásokra, mert lábzsákot adnak ugyan,de nekem nagyon fázott a lábam.
Ne fèlj minden rendben lesz :) kibírható minden. Fizikailag sokkal rosszabb volt az átjárhatósági vizsgálat èbren.
Köszönöm 😊 Hát most igyekszem egy füzetbe felírni a kérdéseimet a dokihoz, mert rám egyáltalán nem jellemző módon az első találkozásunkkor elfelejtettem megkérdezni mindent…
Tegnap volt párom ott a Kaáliban andrológusnál, aki az eddigi vizsgálatai alapján kiírta h lombik icsi javasolt…
Eddig úgy voltam vele h nem akarok inszemet ha nem muszáj m a lombiknak jobban az esélyei, most mégis kicsit megijedtem látva leírva a “diagnózist”.
Te hogy bírtad a hormonokat? Olyanoktól félek h fogok-e tudni ugyan úgy dolgozni (nem szeretném elmondani bent a helyzetet), lesz-e hangulatingadozás vagy hízás stb
Ha esetleg olyan jellegű kèrdèsed van, amire már az eddigi tapasztalatom alapján tudok segíteni, akkor szivesen :)
Nekem is óriási volt az izgalom, közben is, főkènt amiatt, mert új volt az egèsz helyzet.
Sok szerencsèt kívánok neked kedves 10-es :)
Sziasztok!
Mi is első babáért megyünk szintén bp-i Kaáliba :) Nálam enyhe inzulinrezisztencia van, páromnál meg kevés és rosszul mozgó spermium, őt küldték minden féle vizsgálatra eddig, nekem már megvan mindenem, aztán szept 1-én megyek majd vissza a dokihoz megbeszélni hogy hogyan tovább, de 99% h lombik lesz, az inszemet szerintem ezekkel az értékekkel kihagyjuk. Tele vagyok kérdésekkel, várakozással, izgalommal, kicsit türemletlenséggel is, szeretném h elkezdődjön végre valami, és hogy elsőre össze is jöjjön, persze mint mindenki más is 😊
Mi vidèkiek vagyunk, itt csináltatjuk a környèken akihez eddig is jártunk.
Írd majd mi volt csütörtökön, mik a fejlemènyek :)
Igen, már nézegetjük, merre lenne érdemes megcsináltatni. Ti hol tervezitek?
Már alig várom a csütörtököt, hogy mit mondanak :)
A fèrjemnèl a vitaminok semmit sem segítettek sajnos, nem javultak az eredmènyei. Èn a 0-ás babavitamint szedem. Sikerült eljutni a beültetèsig igen, a vèrvètelből derült ki, hogy nem sikerült a beültetès. Sajnos fagyasztani sem sikerült egyetlen egy babát sem, így kezdődik az egèsz előről.
Szerencsèsek vagytok, hogy megúsztátok eddig tb alapon a vizsgálatokat. Mi egy vagyont fizettünk ki a fèl èv vizsgálódás alatt.
Viszont egy rèszletesebb spermavizsgálatra èrdemesebb lenne elmennetek, mèg ha nem is finanszírouzza a tb. ( dns töredezettsèg, HBA-ès ROS teszt). Ha ezek az eredmènyek nem megfelelőek akkor a biológus más eljárással szelektál.
A kérdések könnyen kimennek az ember fejéből:)
Még nem volt, csak genetikai vizsgálat, ami jó lett neki szerencsére! De októberig tervezzük azt is megcsináltatni, ha minden jól megy.
Mi kb most fogunk 1,5 évnél tartani, márciusban volt 1 év. Én 29 (idén leszek 30),párom 27. Mi eddig mindent tb alapon csináltunk, de ugye a töredezettségi az csak fizetős van. Nálam a petevezetőket nem is nézik meg, mert egyből lombik lesz, ezért ott nem fontos.
Ti készültök valahogy a 2. próbálkozásra? Vitamin vagy ilyesmi? Az 1. esetben végig tudtatok menni beültetésig?
Ugyanez a helyzet, èn is a netet bújtam állandóan, nem akartam elfogadni, hogy csak lombik útján lehet kisbabánk. Mostmár ott tartok, ilyen úton talán sikerülhet?!
Nagyon kedvesek voltak a Kaáliba,mindenről felvilágosítottak, de csak ha kèrdeztem. Persze ott a nőgyógyászati ágyon nem mindig jutott minden eszembe, így pèldául azt sem tudom, milyen minősègűek voltak az embrióink. Èrdemes-e tovabb vizsgálódni, vagy csak nem volt szerencsènk?!
Volt a fèrjednek dns töredezettsègi vizsgálata? Nekünk az az egy maradt ki, mèg szeretnènk megnèzetni a kövi beültetès előtt ezt is.
Ti mióta próbálkoztok ès mennyi idősek vagytok?
Többek között ezt is egyeztetjük csütörtökön :) vagy most, vagy szeptemberben lesz előre láthatólag.
Eleinte engem eléggé megviselt a hír, hogy mi a helyzet. Kb 3 napig bújtam a netet és tagadtam, hogy lombikot azt ne, biztos lehet kezelni. Aztán 3 nap múlva átfordultam abba, hogy végülis ha ezt dobta a gép, akkor így fogunk próbálkozni.
Köszönöm! Én is szorítok nektek!
Te hogyan viselted? - mert őszintén, nekem ez a 3 napos kálvária kevésbé volt megviselő, mint előtte a havonta reménykedés, idegőrlő várakozás, majd csalódás.
Persze lehet, hogy ez is még változni fog, de egyelőre pozitívan állok hozzá :)
Szia :) mi a budapesti kaaliba jarunk, 30-on aluliak vagyunk mindketten, ès sajnos mindkettőnknèl van gond. Nekem a petevezetőim, a fèrjemnek pedig a minőseggel van gond. Nem kaptunk semmi kezelèst, egyből lombikra küldtek minket. Kb egy èv próbalkozás után kezdtük el komklyabban a kivizsgálásokat, magánúton. Már az eredmènyekkel mentünk a Kaáliba, 2 hónap múlva a konzi után kezdtünk is :)
A mèhtükrözèsed mikor lesz? Szorítok!
Szia!
Mi most márciustól kezdtük a vizsgálódást. A férjem időpontjára kellett várni a legtöbbet. Azóta túl vagyunk az első lombik előtti vizsgálatok nagyrészén. Már csak nekem van hátra méhtükrözés, emlő uh és 21. napi, aztán elvileg kezdhetünk.
A férjemnél van a gond, OATSM, és ebben 100%os morfológia eltérés van. Egyelőre nem derült fény a kiváltó okra. Ha minden jól megy, októberben kezdünk. De csütörtökön megyek 2. konzultációra. A BMCbe jelentkeztünk, egyelőre szimpatikusak.
Ti hova jártok? Milyen idősen, mennyi próbálkozás után kezdtetek? Kiderült, mi a probléma? Kellett kezeltetni valamit?
Sziasztok. 1. Sikertelen lombikunk után várunk a következő stimus hónapra.
Azèrt nyitottam a fórumot, mert jó lenne olyan sorstársakkal beszelgetni, akik az első babájukèrt küzdenek. Ti hol tartotok? Hogy vagytok, hogy viselitek? Hova jártok ?