Lombik életre-halálra (beszélgetés)
szia Drága!
Jön a mikulás este..Kata is érkezik??..))
Igen :) Mindannyian jól vannak szerencsére :)
Szia!
Ez komoly????????..))) megvannak a bébik??
Pillangó Eruska üzeni hogy megelőzött :)
Mi is hosszú utat bejártunk 10 évet, mire megérkezett hozzánk a kislányunk.Én az endó után én nem válaltam az injekciós kezelést.Ismerem az aviva tornát, oda is rendszeresen jártam nekem nem segített.Elmentem Harányba egy 3 hetes kezelésre és az is megerősítette a méhemet és segítette a babát a megtapadásban.Debrecenbe volt a lombik és egy babát ültettek be , aki most volt 3 hónapos nagylány.:)
Hepatitis B, C. Ha lombik lesz a hiszteroszkópia jobb ha inszem akkor a màsik is elég.
Köszönöm szépen a választ! Hát sajnos az én helyzetem sem fenékig tejfel: egy kis Leiden, egy kis IR, két vetélés, miómák... két éve tartó tortúra végéhez közeledünk remélhetőleg....
Azt nem tudod véletlen a hepatitisből melyik kell?
Férjednek nem. Lehet nálad sem kérnek mást, mert egyértelmű, mi a gond, de amit még kérhetnek, az a petevezeték átjárhatósági, hepatitis, aids.
Sziasztok!
Januárban megyek az első konzultációra és nagyon nem szeretném húzni az amúgy sem sok időm - vagy talán inkább a fogyatkozó türelmem és idegrendszerem :-) - , szeretném a lehető legtöbb vizsgálatot elvégezni, mire a dokihoz kerülök és érdekelne, mit végeztessek még el?
Ami van: teljes hematológia, pajzsmirigy panelek, hormon panelek (3.+20.napi), bakteriális vizsg., cytológia.
A férjemet kemózzák, úgyhogy őt nem tudják vizsgálni, fagyasztóból kell megoldaniuk, de a spermavizsgálaton túl kell még beszereznie valamit?
Előre is köszönöm a segítséget!
Örülök az ilyen híreknek :D Remélem nekünk is jól alakul.Ez az endo...nem semmi.Útálatos...Én már kipróbáltam rá mindent.Egyedül az Aviva használt,bár mostanában azt is hanyagolom,de azt hiszem visszatérek :) És Ti hol csináltattátok a Lombikot?Van valami extra jó vagy rosz tapasztalat?Köszönöm neked is a segítséget!
Köszönöm Köszönöm Köszönöm! :D Igen a doki is azt mondta,hogy vagy Pest vagy Győr majd meglátja,hogy ne húzzam soká...Remélem alakul valami.Már várom...és izgulok :)
Ha nagyon sürgős, akkor tényleg nem a Bp-i Kaáli a legmegfelelőbb hely. Ott mindenkinél sokat kell várni. Komáromból Győr közelebb is van. Tapolcára a legkönnyebb bekerülni, de onnan több rosszat is hallottam. Ráadásul úgy kell számolni, hogy hetente 2-3 utazás, az Tapolcára elég megterhelő lehet. Lollock is Győrt szokta javasolni, szerintem próbálkozz oda. Még a SOTÉn nincs várólista.
Fagyasztott babákkal szerintem mindenhol foglalkoznak. A beültetésre alkalmas, létszám fölötti embriókat mindenhol lefagyasztják. (Elvileg nincs kisebb esélye mint a friss embrióknak.)
Szia!Nekem is mindkét petevezetékemet tönkretette az endó teljesen hegesedett, és elzáródott( nem kellett kivenni).Laparral sikerült a petefészkemből eltávolítani az egyik endót, de a méhemnél nem lehetett műteni.Ennek ellenére endómetriózissal sikerült az első lombikunk:)
Lányok!Fagyi babákról mi a véleményetek?Valakinek volt már vagy ajánlották?
Szia!Tatabányára Járok Lollok dokihoz...Imádom...Udvarias és figyel a részletekre.Elsőre az "alap" hormon vizsgálatom jó lett.A TSH is csak szeretné lejjebb vinni a lombik miatt.Decemberben csinál csak TSH-t aztán meglátjuk marad-e a dózis vagy emelni kell.Aztán januárban csinál megint egy hormon vizsgálatot,de azt mondta az kombinált lesz...Gondolom több mindent fog nézni.Sajnos igen az idővel nem vagyunk valami jóban.Remélem tudunk kapni hamar...Ahogy azt már lentebb írtaam a férjemnek külföldre kell mennie...Ő sem mondhatja vissza és Én sem várhatok...Köszönöm Neked is!
Köszönöm!Rendes vagy :D Sokan ajánlják a Kaálit...Bármelyiket...Én Komárom mellett lakom,szóval Győr,Pest vagy esetleg még Tapolca...Sajnos-vagy nem- elég lelkis vagyok, és nem szeretem ha a sok-sok pénzért annyit sem kapok,hogy a doki rám nézzen amikor beszél hozzám :( Én ilyen lüke fajta féle vagyok,de simán kibírom egy bébiért cserébe :) Most akadt egy kis gondunk,a férjemnek jövő nyáron ki kell utaznia külföldre fél évre,így ha nem kapunk időben időpontot akkor sajna megint halasztanunk kell.Viszont ha kapnánk gondolkodtunk fagyi babában.Ha nincs itthon akkor is meg csinálják...Ezen még gondolkodom.Sajnos az utat vissza nem mondhatja,már 2-t vissza mondott,de az endo miatt nekem meg gyorsan kell lépni.Fogalmam sincs merre,hogyan...Bocsánat a sok fecsegésért...
Húúúúú! Köszönöm lányok! Bevallom, ezt meg is könnyeztem! :) Erre az opcióra nem is mertem gondolni!
Szia.Ez akár jó jel is lehet:-)
3 napos transzfer
1 nappal a transzfer után. . . a pre-embrió növekszik és fejlődik
2ntu. . . a pre-embrió blasztocitává alakul át
3ntu. . . a blasztocita kiszabadul a burkából
4ntu. . . a blasztocita a nyálkahártyához cuppan
5ntu. . . a beágyazódás elkezdődik, a blasztocita elkezdi beásni magát a nyálkahártyába
6ntu. . . folytatódik a beágyazódás
7ntu. . . a blasztocita teljesen beágyazódott és külön van már placenta sejtje és embrió sejtje
8ntu. . . a placenta sejtjei elkezdik a véráramba küldeni a hcg-t
9ntu. . . még több hcg választódik ki az embrió fejlődésével
10ntu. . . még több hcg választódik ki az embrió fejlődésével
11ntu. . . a hcg szint már elég magas ahhoz, hogy a vizeletből megállapitható legyen a terhesség
Látod még a nap is stimmel:-) Drukk:-)
Szia.Mindenkinek az a jó ahol babás lett ugye, de statisztikába Győr az egyik favorit.Mi oda jártunk.1. lombik eredménye itt készül a születésre a pocakomban:-)TSH hamar helyrehozható általában,de azért vannak vizsgálatok amiket érdemes elvégeztetni a kötelezőn kívül.Pl TSH mellett T3,T4, anti-TPO,FONTOS az IR,D vitamin is csak ezeket nem reklámozzák, de már sokan befürödtek miatta.Én a győrit merem ajánlani egébként.Hátulütő, hogy sokan vannak, nehéz időpontot kapni, viszont ha kapsz onnantól már hamar indultok,de mnden konzi időigényes, de megéri:-)
Szia! Az beágyazódáskor teljesen normális, én is tapétabontó fájdalmakkal küzdöttem, be is véreztem, és mégis sikerült. Szedj magnéziumot, sok pihi drukkolok nagyon :)
Sziasztok! Van itt valaki?
Múlt hét csütörtökön volt a transzferem, 2 db 3 napos, 8 sejtes embriót ültettek vissza. Tegnap este úgy fájt az alhasam, mintha kést forgattak volna benne. És azóta is szúrogat kissé. Nem tudom, hogy gond lehet-e, esetleg a gyógyszerektől van?
Van ötletetek?
Nyugodtan kérdezhetsz bármit, ha még kíváncsi vagy valamire.
Én a Bp-i Kaáliba jártam, Dr Sajgóhoz. Első lombik siker (2 éves gyerek), második lombik 1 év múlva siker, majd vetélés, 3. lombik fagyibaba volt, az nem sikerült, 4. lombik 35 hetes terhes vagyok.
Én szerettem Sajgó dokit, de ha azt szeretnéd, hogy a lelked is ápolják, ne csak a tényekkel, és a fizikai dolgokkal törődjenek, akkor nem ő az embered. A Kaáliban mindenképpen kell kb fél éves várólistával számolnod. Nekem a februári sikertelen után mondták azt, hogy augusztus a következő tb-s lehetőség, de nem tb-sen végül áprilisi lombik volt.
ja és engem júliusban azzal bíztatott a doki, h az elmúlt fél évben 50% közeli volt a sikerességi ráta. (tudja, h a számok embere vagyok :D)
mindenki azt fogja dicsérni, ahol sikerült neki :) én pl. a SOTE ARO-t :D gyors, pörgős menet, vizsgálatok után azonnal kezdés, aranyos asszisztensek, jó doki (Murber dr.)...
Mindenre :D Ti melyik klinikát ajánlanátok?Ott melyik orvost?Milyen arányokban sikerült és úgy maga a történet...Nem tudom,minden érdekelne,persze csak a diszkréció keretein belül :D Nem szeretnék tolakodni...
Pontosan mire vagy kíváncsi?
További ajánlott fórumok: