Lombik életre-halálra (beszélgetés)
nahát ez érdekes! És ez vajon normális, hogy semmit nem nőtt a súlyod? bocs, hogy állandóan ezen lovagolok, csak én tényleg elég piszkafa vagyok, és nem szereném ha a babáim ennek bármi kárát látnák...
Hű, és akkor ezt a boxmeccset gondolom érzed is, nem :))? Annyira cukik, azt olvastam, hogy az elején egy ágyban szeretnek aludni az ikrek, mert annyira megszokták egymás társaságát :)!
Ahogy rohamosan nő a hasad az nem fáj? Vagy legalábbis nem kellemetlen érzés?
Köszi! :-) Hát nekem folyamatosan nő a hasam roham tempóban. Igazából az első perctől fogva nálam jobban látszott, mint más lényoknál és egy babát váró kismamáknál. De ez alakati kérdés is biztosan. Én most 14. hétben vagyok és a súlyom pontosan annyi, mint kiinduláskor, sőt, inkább fél kilóval kevesebb, de a hasam körmérete már 96 cm! (70-72.ről indultam, ha jól sejtem). :-))) A döbbenet az volt, amikor tegnap láttam mi zajlik benn a pociban: boxmeccs és folyamatos rugdalódzás... egymással szórakoznak, nagyon kemény. :-)))
HÁt ez jó kérdés... :-) Én kétszer csináltam eddig végig, mindkétszer alapvetően úgy mentem neki, hogy tuti sikerülni fog, mert sikerülnie kell, de az ézért másodjára óvatosabban éltem csak bele magam. A második sikerült. Nekem a kinezem azt tanácsolta, hogy ahoz képest, amennyire ebben a szituban lehet, viselkedjek a lehető legtermészetesebben és bár legyen bennem pozitív várakozás, próbáljak meg mással foglalkozni, éljem úgy az életem a várakozás két hetében, mint egyébként. Hát ez elég nehéz, főleg, hogy nem mentem be ezalatt dolgozni....
Ja és azt nem is írtam, hogy gratula a pöcsösökhöz, ez nagyon izgi :))
Én is sokat filózok, hogy vajon milyen neműek, de mi még azt is fontolgatjuk, hogy esetleg nem is akarjuk tudni, legyen meglepi :)
De ez azért még nem biztos, mert marha kiváncsi vagyok :))
Neked egyébként volt egy pont amikor hirtelen elkezdett nőni a hasad? Nekem nem igazán látszik még semmmi.
Hello Lányok, Borrdi köszi a kérdésed, jól vagyok, csak én napi többször is hányok, vagy ha nem is hányok akkor is 0-24-ben brutálisan émelygek. Így az evés nem igazán megy...ami azért kevésbé szerencsés, mert én eleve elég soványan indulok neki...na de sebaj, abban bízom, hogy ha elmúlik ez az időszak majd szépen behozom a lemaradásaimat :)
Piroska! Ezen én is sokat agyaltam mikor belevágtam, hogy mennyire szabad bizakodnom, mert egyfelől nagyon fontos a pozitív hozzáállás, másfelől nagyon féltem, hogy ha túlságosan beleélem magam, akkor óriásit koppanok. Úgyhogy én a középúton haladtam, halálosan nyugodt voltam végig. Szépen csináltam amit mondtak, nem izgultam, hogy hány sejtem lesz (a leszívásig nem is tudtam, mert meg se kérdeztem), a beülti után is éltem normálisan az életem, teszet is csak a legvégén csináltam.
De abban biztos voltam az első perctől, mikor beléptem a győri Kaáliba, hogy jó helyen vagyok, és TUTI-ra sikerülni fog nekem itt egyszer. Végtelen boldogan jöttem el az első konziról, emlékszem! Sztem a legfontosabb, hogy bízz a dokidban és az intézményben, mert így végig nyugodt és bizakodó tudsz maradni.
Nagyon meggyőző. Jó harcos vagy.:)))
Lenne egy, valószínüleg furcsa, kérdésem hozzád és a sikeres lombikozókhoz általában: Te milyen érzésekkel mentél neki a jól sikerült lombikjaidhoz? Olyan "ahogy lesz úgy lesz" vagy "ez most biztos sikerülni fog" típusú mentalitással?
Koszi szépen. Mikor volt mennyire súlyos? :-) Amikor diagnosztizáltak, az éhgyomrim 10 fölött volt, a 120 perces pedig 100 fölött!!!!! Szóval az nagyon durva volt. A teherbeeséskor viszont már teljesen normál tartományokban mozogtam, minden adatom szépen a sok munka hatására normális. :-) De én tényleg csalás nélkül 3 éve full odafigyelek.
Nagy gratuláció a fiukhoz. Szoritás a továbbiakra.
BTW neked mennyire volt súlyos az IR-d?
Kb. 2 hónapja. Érzek némi pozitiv változást, és a bőröm is eléggé hasonlit a 20-as éveimre, aminek nem egészen örülök, bár nem drámai a helyzet. Hogy belülről mennyit segit, az még a jövő titka....
Nekem B. mondta, hogy a műtét áprilisban volt, akkor május-június, júliusban nekifuthatunk. De hogy ezt most amiatt mondta, hogy a műtét miatt teljen el 3 hónap, vagy amiatt, hogy hátha spontán is összejön, azt nem tudom. Meg kéne kérdezned, hogy mit javasol. Nekem mondjuk lelkileg is jó ez a kis pihi, élvezem, hogy nem minden pillanatomat ez teszi ki (csak minden harmadikat :)).
Szóval akkor azt mondjátok hogy belefér még szeptemberig a várakozás?Addig még lemegy 2 ciklusom.Remélem olyan gyorsan nem nő vissza.
Nem csak a petefészek termeli (ösztrogén), hanem sajnos a környezetünkből is beviszünk olyan anyagokat (lakkok, vegyszerek), amik ösztrogént mimikálnak. De szerintem ember nincs, aki ezeket teljesen ki tudja kerülni.
Terhesség idejére biztos, hgy elmúlik, mert a petefészek termeli azt ami az endot táplálja, és terhesség alatt az nem működik. Utána viszont sajna visszajöhet. Nekem is azt mondták, ez meggyógyítana végleg, de már több olyan anyukával találkoztam akinek visszajött. Terhesség és szoptatás idejére legalább védett vagy.
Igen, ahol a Fülöp dolgozik, ott a lombikra sincs OEP támogatás. :-( Tehát oda "csak" az endo miatt mennék, ha rólam lenne szó, de, ha műtét szükséges, akkor annak is elég borsos ára van.
Kérdezd meg még a dokit, hogy kelle-e a műtét miatt várnod pár hónapot!
A terhesség (mivel felborul a hormonrendszer) megszüntetheti. Nem kizárt, hogy volt előtte is, csak nem tudtad. Lehet nem múlt el vagy kiújult.
Erre is diétát mondanak, de sokkal gázabb, mint az IR-es. :(
Nekem rá sem írta, hogy mekkora volt és hol, de azt mondta enyhe volt.
Én is akartam hozzá menni, de mivel az ki van zárva, hogy magánban nyomjuk a lombikot, így nem sok értelme van. :(
G-VJ! Nekem azt mondta B., hogy felesleges a hormonkezelés, mert úgyis csak addig van hatása, míg tart. Nekem azt mondta, júliusban (műtéttől számítva 3 hónap) belevághatunk a lombikba. De mivel mi is szabi, doki is szabi, meg akkor már adjunk magunknak ennyi időt, ezért szeptember.
Most, hogy olvasom Brizo és Virág sorait, lehet, tényleg az a legjobb, ha nem foglalkozol vele érdemben csak a nemsokára eljövő lombikra koncentrálsz. Lehet, hogy felesleges ráparáztatnod tényleg magad, koncentrálj a babára, hogy jöjjön. :-)))) Persze a jótanácsokat be lehet tartani (mozgás, táplálkozás stb.)
Lapar után mikor lehet elkezdeni mozogni először? 4-5 hét?
Nem tudom, végülis csak a szövet van megvastagodva, azt mondta ez nem okoz gondot.
Közben kiderült, hogy a leszívástól az ET utáni 4. napig én is kaptam, csak lövésem sem volt róla, hogy az szteroid. Ez volt az egyetlen gyógyszer, aminek nem olvastam el a leírását.. :)
Ez is intézmény és dokifüggő. Én kaptam, és mivel nekem kiderült immunológián egy enyhe ANF pozitivitás, így a következőnél tovább és többet fogok kapni. Pedig nem szívesen veszem be, dehát...
Egyet kell értenem veled, ez minimális endo, ki is szedte, és Nórikával is egyet kell értenem, hogy lehet, mindenkinél van egy icipici, csak náluk észre sem veszik. És azzal is egyet értek, hogy ha erre fókuszálsz (Judit), akkor be is vonzod. Felejtsd el, nem volt, nem is lesz, 3 hónap és lombik:) Max. annyit megtehetsz, hogy mozogsz, odafigyelsz a szénhidrátokra, barátcserje továbbra is, ezek megakadályozzák hogy előjöjjön addig is... még esetleg progikrém...
Nekem is az a parám és fóbiám, hogy terhesség után visszajön ez a szemét endo, ebben az évben már legalább 3-4-szer voltam nődokinál ez miatt, meg most Dr. Fülöp is nézte egy hónapja, de uhu és kézi vizsgálatok szerint nem valószínűsíthatő hogy harmadjára is kiújult, habár a fájdalmas tüneteim sincsenek meg. Úgy érzem mindig hogy versenyt futok az idővel, az IR-emet kezeltetem, hogy normalizálódjon a szint a lombikos teherbeeséshez, közben meg minden egyes menstruációs ciklussal "dolgozhat" az endo... Szóval meg kell találni az aranyközéputat.
G-VJ szerintem nálad nagyon minimális terjedelmű endot talált a műtő dokid. Szeptember az hamar eljön kb. 2-3 mens. ciklus, amúgy is addig regenerálódni kell neked is meg a szöveteknek is a lapar után. Ezzel azt akartam mondani, hogy ne ásd bele magad annyira ebbe az endos dologba, mert bevonzodd a negatív dolgokat, hanem inkább az agykontroll segítségével légy pozítiv és készülj a kövi lombikra.
Nekem két az endohozoz hozzáértő doki is mondta (Fülöp és Sápy)hogy a normál értékű CA125 vizsgálat nem feltétlenül jelenti azt, hogy tényleg nincs endo a szervezetben. A 2. laparnál nekem ez igazolódott is, normál értékem volt, és mégis tele voltam endos szigetekkel, összenövésekkel.
További ajánlott fórumok: