Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Egyes orszagokban tenyleg ugy csinaljak, h egy ciklusban csak 1, max 2 sejtet szivnak le es annyit tesznek vissza. Nem hiszem, h vallasi okokbol persze.
Szerintem lehet, o is meskentbtekintene erre, ha raszorulna. Igazabol bmilyen temarol konnyu szovegelni avpalya szelerol. :)
A rokonod akkor is elítélné, ha máshogy nem lehetne neki sem gyereke? Mort akkor valóban elvi kérdés nála, szíve joga. Csak nekem általában az a tapasztalatom, h azok ítélik el akiknek még csak a gondolattól is gyereke lesz...hát úgy könnyű ítélkezni, főleg Isten nevében, akiről amúgy én mint vallásos ember nem gondolom, h csak bizonyos embereknek engedélyezne gyermekáldást ezen a Földön. Az egy másik kérdés, h ebben a témában Isten miért tesz egyesek elé néha óriási próbatételeket, de ezt csak ő tudhatja....
Én is bocsi, nekem ez a véleményem.
tényleg gáz, h nem lehet petesejtet fagyasztani. gondolom, azzal indokolják, h a mi védelmünkben, h ne lehessen visszaélni vele. közben meg ki tudja, mennyit kísérleteznek pl. a vissza nem ültetett embriókkal...
erről jut eszembe: egyik rokonom azért "ítéli el" a lombikot, mert kidobják a be nem ültetett, megtermékenyült embriókat. persze nagyon vallásos. én is - de mit lehet erre mondani?! h akkor csak kettőt termékenyítsenek meg? és ha egyik sem éri meg a 3 napot sem?! vagy h akinek máshogy nem lehet gyereke, az egyáltalán ne lombikozzon?! ehh...nincs bajom amúgy vele, intelligens és jó szándékú nő, de nagyon nem értünk vele egyet a férjemmel. és nem akarom magam rossznak/selejtnek érezni magam, ha esetleg tényleg lombik fog kelleni...
na bocsi, h ezzel traktáltalak titeket, csak érdekel a véleményetek.
Gyula rémlik, de a meddőségit nem tudotam, hogy hova jársz...
Hát nem tudom, miért kell nekik a nagy labor, lehet, a csaj buzgó. De ha eddig meg sem említették, akkor nem tudom, hogy várja el, hogy egy hétvégén magadtól prezentáld.. :-( Majd jövő héten vmikor elintézed és viszed az egyik UH-ra. Legyen ennyi elég. Az altatás napjáig elég, ha ott lesz, nem? :-)
A szurikat naponta 1x vagy többször kell majd beadni?
Azért kérdezem, hogy mennyire lehet mellette dolgozni...
Tudod, Gyulán próbáltam a HSG-t, két hónapomat elvettek, mert mire rám került a sor mindig elromlott. Végül Bcsabán csinálták meg. Itt nagyon rendesek, de Gyulán....
Amúgy a Szegedre járok, április óta hol ezt, hol azt kellett még pótolnom. Most nagyon beparáztam, mikor reggel mondja az asszisztens, hogy kell a nagy labor, de eddig egyszer sem mondták, sőt az EKG-t sem! Még szerencse, hogy augusztusban azt megcsináltattam, mert olvastam itt, hogy kell az altatáshoz. Komolyan mondom, de itt sokkal többet megtudok tőletek, mint a dokiktól.
Nem értem, hogy miért kellene vinnem holnap már a nagy labor eredményét, mikor még az sem biztos, hogy tudok kezdeni, mert ott lesz a vérvétel, UH.
Eddig minden jó volt, de már ettől is parázok, hogy mi van, ha mégsem...
1.5 hónapja várakozom, igazán elmondhatták volna, hogy esetleg még milyen vizsgálatok kellenek.
Még 2 nap és okosabb lesz, vagy nem.
a nagylabor elég az utolsó UH-n a punkció előtt. Még az is elég, ha a punkció napján adod le.
Nem értem, miért ilyen akadékoskodóak ott... én ezzel ahova én jártam, nem találkoztam. Hova is jársz, Pancsa?
Sziasztok!
Voltam ma a nőgyógyászaton vérvételen, bár igen elutasítóan fogadott a vért levevő ápoló...
Telefonba azt mondta, hogy vasárnap meg lesz az eredmény, erre mire beértem, már le sem akarta venni, mert majd csak hétfőn 9 óra körül fogják úgyis nézni... Én erősködtem addig, hogy végül levette, de eredmény csak hétfő délután lesz, nekem meg reggel fél 8 és 8 között a Kaáliban kell legyek.
Nem tudom, ha írok meghatalmazást, az anyámnak vajon kiadnák-e az eredményt???
Hivatalos nyomtatványt el is felejtettem kérni...
A nagy labor eredményére már hétfőn szükség lenne, vagy elég ha a következő alkalomra magammal viszem?? Ha kezdek, akkor ahogy olvastam az írásotokat kétnaponta úgyis menni kellene...
Köszi csajok.Ha sokáig fekszek elmúlik,de,ha csinálom itthon a dolgom,meg délelött álltam kb 2 órát akkor fáj.
Remélem,hogy a beágyazódás :))