Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik életre-halálra fórum

Lombik életre-halálra (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra

121068. Nadinebride (válaszként erre: 121066. - Crossel)
2015. aug. 6. 16:14
köszi :) 20.hétben vagyok és kislány :)
121067. picur0212 (válaszként erre: 121065. - Crossel)
2015. aug. 6. 16:07
Szia!Én is hozzá járok,de nekem az első nem sikerül,majd szeptember elején lesz a következő beültetésem.Biztos fiatal vagy,hogy ilyen sok petesejted lett.Nekem csak 3 volt és abból csak 2 termékenyült meg.Nagy gratula neked.
121066. Crossel (válaszként erre: 121056. - Nadinebride)
2015. aug. 6. 15:58
Gratulálunk :) hány hetes vagy most?
121065. Crossel
2015. aug. 6. 15:56

Sziasztok.

Régóta nem voltunk itt, így bíztatásképpen gondoltam írok nektek :)

Első lombik kezelésünkön vagyunk túl. A Kaáli intézetben Dr.Szmatona Gábor kezelt minket.

A kezelés alatt végig nagyon korrek volt mindenki, odafigyelt, Dr. Szmatona Gábort csak ajánlani tudjuk!

14 petesejtet szívtak le, 12 megtermékenyült, 8 szép kezdeményünk lett, 1-et kaptunk vissza, 7-et lefagyasztottak.

S az az 1 sikerült! Voltak események, vérzés stb, de már 25.hetes a pocakban és kislány!

Nehéz, de megéri! Bárkinek bármilyen kérdése van ezzel kapcsolatban itt vagyunk :)

121064. Nadinebride (válaszként erre: 121061. - NLbaby)
2015. aug. 6. 15:45
nagyon köszi, puszi :)
121063. Pingvin24 (válaszként erre: 121028. - Ildike83)
2015. aug. 6. 15:39
Ma adtam be az utolsó Ovitrelt csak nem képes ez a gyógyszer arra,hogy megnöveli a méhemet meg felborzoja,bár az idegeimet azt biztos.Normál esetben csinálok egy tesztet pik-pak ott az eredmény itt meg még a et+15.napon sem tudok semmit.A kontrollt a Kaáliba meg csak a jövő hétre mondták.
121062. Pingvin24 (válaszként erre: 121031. - Biba)
2015. aug. 6. 15:29

Jó pihizést,hosszú ez az idő!drukkolok!

Én ultrahangon voltam és azt mondta a méhem megvan nagyobbodva és a szerkezete fellazult és lát egy pontot,de ebből ő még nem mer semmit mondani.

Jővő héten megyek a Kaáliba ultrahangra,izgulok 1 babócát lehessen látni.

121061. NLbaby (válaszként erre: 121056. - Nadinebride)
2015. aug. 6. 15:28

Huuuu micsoda hir! Gondoltam rad nem is olyan regen, hogy vajon mi lehet veletek, miert nem irsz ide. Hat ezert :)

Minden jo ha a vege jo:)

Gratulalok!

121060. Nadinebride
2015. aug. 6. 15:08

köszi lányok ta gratulá:)

hannahanna, a másik baba bent van továbbra is..és töpörödik folyamatosan...nehéz ezzel együtt élni, de nem tudok mit csinálni :(

121059. hannahanna (válaszként erre: 121056. - Nadinebride)
2015. aug. 6. 14:31
a halott babával mi lett?
121058. acelgirl (válaszként erre: 121056. - Nadinebride)
2015. aug. 6. 13:53
Nagyon jó olvasni ilyen sikertörténeteket, tényleg sok erőt adnak :) gratulálok nektek és köszi hogy megosztottad velünk. Boldog babavárást
121057. biba
2015. aug. 6. 12:20
Emlékszem rád! Jó volt a soraidat olvasni,gratulálok nagyon jó hír!
121056. Nadinebride
2015. aug. 6. 11:54

Sziasztok,

szeretném megosztani veletek sikertörténetemet  kb1 éve jártam itt utoljára, korábban napi szinten jöttem, kérdeztem és olvastam a bejegyzéseket, és emlékszem milyen sokat segített nekem lelkileg, mikor valaki jó hírekkel jött. Ezért gondoltam, hogy én is megosztom veletek, hogy sikerült az 5. lombikunk!! 5 hónapos terhes vagyok. 

Nagyon hosszú utat jártunk be, de a remény sose halt meg, valahogy evidens volt, hogy menni kell tovább, nem leállni, nem feladni. Mi csak a családdal osztottuk meg, hogy lombikozunk, se a barátok, se a munkahely nem tudta, ami az évek során elszigetelődéssel járt, sok titkolózással, de valójában nem bánom, hogy így döntöttünk, mert sokkal nehezebb lett volna nekünk beszámolni mindenkinek a folytonos kudarcról és fájdalomról.

2,5 éve kezdtünk neki a kivizsgálásoknak, amit nálunk a férjem rákos megbetegedése előzött meg, amiből hál isten kigyógyult, de a kemo/sugár miatt nagyon kevés katonája maradt, így nálunk ez a rossz spermakép (Dévai Intézet) illetve az én PCOS, IR problémám (MensMentis) volt a kiinduló alap. Jó kezdés.

Az 1. lombik előtt én már 160g CH diétán voltam és a pesti Kaáliban csináltak Hycosy-t és Citogenetikát (kromoszómák), illetve nézettem AMH hormont és egy havi ciklusmonitort. Sok petém lett, és 4 embriónk, 2 lett fagyasztva. Nem tapadtak meg, de nem keseredtünk el, hanem rá pár hónapra mentünk a fagyasztottakért.

A 2. lombik ez FET volt, de ők sem tapadtak meg. Ekkor én már kezdtem megijedni és utána olvasni egyéb okoknak. Elmentem hematológushoz aki csináltatott egy autoimmun panelt Nekem minden negatív lett, kivéve a Lupus Anticoagulánst, magyarán van egy kis véralvadási gondom. Ezen kívül megnézettem az NK ölősejt számot is (Laboratórium Kft), ami szintén magas lett! És az MTHFR géneket nálam is és később a páromnál is, amiről szintén kiderült, hogy heterozigóták vagyunk, azaz nem tudjuk hasznosítani a normál folsavat, ezért később mindkettőnknek el kellett kezdeni a Femibiont szedni, amiben metafolin van, amit még nekünk is be tud épülni.

3.lombik alatt pár napig Aspirin Protectet szedtem a váralvadás miatt, hátha az segíti a megtapadást, de sajnos nem így történt. 10 pete, 7 embrió, 5 fagyasztva, 2-t beültettek, de egy se tapadt meg..

Ekkor mentünk el Fülöp dokihoz, de én már az időpont előtt 2-3 hónap alatt rengeteg vizsgálatot megcsináltam, amiről másoktól hallottam, hogy kérni fog. Rengeteg időt nyertünk ezzel. 2-3 havi ciklusmonitor alatt kiderült, hogy elmászott a TSH-m a lombikok miatt, 1,5-ről már 3 felé, a cukrom is rosszabb lett, ezért elkezdtem a Meforalt szedni. Infolicot is elkezdtem inni, Femibiont, C-vit, E-vit, D-vit, multivitamint. Endokrinológus javaslatára kis adag L-Thyroxint is szedek.

Amiket még nézettem: Anti-C1q, TNF-alfa, Helicobakter kilégzés, tTG IgA, Immunoglobulin A IgA, tTG IgG, 3D UH, Chlamydia, Anti-EMA. Férjemnek és nekem is spermium elleni antitest, ondó baktériumok ellenőrzése.

És a G1-es nagy alloimmunlabor, ahol kiderült, hogy nem vagyunk összeférhetetlenek, de az NK sejtjeim továbbra is magasak. Erre szteroidot is kaptam, ami maga a pokol, a gyomromat tönkre tette és a cukromat is, mint utóbb kiderült teljesen hazavágta…

Nagyon kétségbe voltam esve, és ekkor már nem létezett olyan vizsgálat, amire én nem mentem el.

4. lombik, 7 pete, 2 embrió, Smoflipid kezelés, de mindhiába, nem tapadtak meg..

De én már nem tudtam leállni, teljesen megszállott lettem! Elkezdtem az Agykontrollt csinálni, napi 2-3 meditációval, csak ebben éltem. Meforalt lecseréltem Merckformin retardra és intézetet is váltottunk. Ott csináltak hysteroscopiát, másféle hormonokat kaptam és intralipidet.

5. lombik, sok pete, de csak 3 embrió, ebből 2-t ültettek be, amiből mindkettő megtapadt!!! Sok progeszteront és Clexant kaptam a véralvadási gondra (mai napig szúrom), és a Merkformint is szedtem még az első 10 hétben.

Az örömünk határtalan volt!! Ezt nem lehet szavakba önteni. Csak eszelősen nevettem a pozitív teszt láttán  Ezt a látványt sokszor láttam már álmomban, a meditációm során, de élőben látni, megfogni azt a műanyag darabot, ami bizonyítja, hogy elindult bennem egy kis élet… nincsenek rá szavak.

Sokat görcsöltem viszont, folyton fájt a hasam, menni/állni is alig bírtam.. nem tudom ez egy jel volt-e már, de sajnos az egyik babát a 3. hónap környékén elvesztettük… nehéz volt őt elengedni, rettenetesen nehéz, mindazok után, amin átmentünk már az életben, de a sors valami miatt így döntött és mi csak sodródtunk az eseményekkel, túléltük. .. és az egészséges babánkra koncentráltunk, aki csodálatos módon megfogant és végigküzdi velünk ezt az utat.

És most, 5 hónaposan itt mocorog a hasamban  És teljesen jól van és szépen nő és már most minden nap vele egy ajándék  Még messze a vége, mire a karomban tarthatom, de bízom benne, hogy addig is minden rendben lesz és most már sínen vagyunk.

Azt szeretném mondani, hogy ne adjátok fel soha! Ne higgyétek el, hogy nem lehet. És lelkileg maradjatok erősek! Ássátok ki a megoldást, még akkor is, ha a jég alatt van. Nem sokan segítenek! Nektek kell menni utána, harcolni, kérni, időpontért könyörögni, utána olvasni, végighallgatni sok olyan orvost, aki nem ért hozzá, de mindez megéri! Én mindenkinek nagyon drukkolok tiszta szívemből 

121055. mmoncsicsi
2015. aug. 6. 10:19
Sziasztok Lányok! Tegnap kaptam (a vérzésem 2. napján) az első Gonapeptyl szurit rövid protokollhoz. Mára szinte teljesen el is múlt a vérzésem. Lehet a szuri miatt? Járt már így valaki közületek? Köszi előre is!
121054. NLbaby (válaszként erre: 121053. - Juci1979)
2015. aug. 5. 16:24
Koszi szepen.
121053. Juci1979 (válaszként erre: 121049. - NLbaby)
2015. aug. 5. 15:38
Köszi! Időnként benezek, legalább Olvasni! Jol vagyunk, várjuk már a kiscsajt nagyon! Továbbra is drukkolok, szorítok Nektek! :-)
2015. aug. 5. 14:19
köszi a gratulációkat és ha most kevés is az időm mindenkinek drukk :-)
121051. Pillangóhatás (válaszként erre: 121050. - Lilla19)
2015. aug. 5. 14:18
azért egy tesztet csinálj.olvastunk itt már nem egy csodát
121050. lilla19
2015. aug. 5. 12:05
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni. Nagyon furcsa dolog történik velem tudom hogy orvoshoz kellene fordulnom de sajnos csak jövöhéten jön vissza a dokim mert szabin van.Július utolsó hetében elkezdett fájni a hasam jobb oldalt a méh körül és egy kicsit lejjebb is, aug 01-én kezdtem menstruálni ami az első nap barna váladéból a második nap rendes vérzésböl állt, a harmadik nap ismét barnára váltott utána semmi. A melleim nagyon feszülnek fáj a hasam hányingerem van és sokat aludnák terhesség kizárva mivel meddő vagyok egy petevezetékem van jobb oldalt az is el van zárodva van egy kislányom ő lombikkal sikerült. Esetleg találkozott már valamelyikötök valami hasonlóval? Köszönöm :)
121049. NLbaby (válaszként erre: 121029. - Juci1979)
2015. aug. 5. 11:34

Juci, de regen irtal ide. Orulok, hogy ezek szerint minden rendben es mar csak kb. 3 heted van a szulesig.

Legyen konnyu es gyors szulesed!

121048. biba (válaszként erre: 121041. - Krisztynna)
2015. aug. 5. 10:57

Köszönöm a tippet!

Én 3-4 nap fekvést terveztem, de nem nagyon sikerül tartani,szombaton esküvőre is megyünk (fet+4), persze azért vigyázok nem emelgetek és nem hajolgatok és nem táncolok. :)

121047. reni2015 (válaszként erre: 121046. - Leila1983)
2015. aug. 5. 10:13
Igen Lejla en nagyon bizom bennuk:) szep7-en megyek UH-ra.❤️ Olyan boldogsagban vagyok biztos fog sikerulni!!!❤️
121046. Leila1983 (válaszként erre: 121042. - Reni2015)
2015. aug. 5. 09:05
Szia.en is ezeket szurtam es en is Hosszu protokollon voltam es latod sikerult neked is fog 😊 ugyesek ők 😊.szept.7-en lesz az elso uh?
121045. reni2015 (válaszként erre: 121044. - Krisztynna)
2015. aug. 5. 08:24
Jujj Krisztikém annyira várom :* Olyan boldogság van hogy csak na, nagyon örültem mikor a doki azt mondta h 90 % sikerességet garantál nekünk a leletek alapján... :) Hát nagyon örültem :) Biztos sikerülni fog másképp nem is allhatok hozzá!!! :* <3
121044. krisztynna (válaszként erre: 121042. - Reni2015)
2015. aug. 5. 08:20
Eeertem,akkor meg nem magat a szimut kezdted el(javitsanak ki a tobbiek nyugodtan ha rosszul irtam).A tenyleges petefeszek stimulalas az kb 1hetig tart es amint latom te a Fostimont kaptad ra.De hogy mi a csudi a tobbi szer azt nem tudom. :D Nekem csak Gonapeptylt kellett szurnom,ami leallitja a petefeszkek mukodeset,majd Menopurt csaptunk hozza az utolso heten a tenyleges stimunal.Aztan nyista.De sokfele gyógyi letezik ebbol is latszik. :) Akkor anyukam egy honap,es izgulhatok erted!!! Szupiiii!Nagyon drukkolok!!! ♡
121043. reni2015 (válaszként erre: 121036. - Krisztynna)
2015. aug. 5. 07:58
Krisztikem bizony bizony hat mar tudod egy eve jarok minden fele... Juniu 5-tol tavaly... Azota fogytam 38 kg-t:) mosar indulhat a mandula💃🏻
121042. reni2015 (válaszként erre: 121040. - Krisztynna)
2015. aug. 5. 07:56
Krisztikem igen elvileg hosszu protokoll lesz:) Ma kezdtem a fogigatlot vagyis tegnap, aztan 26-tol a Suprafactot aztan majd a FostimonHP es a clexant illetve kell a prednisolont szednem uh pedig 7-en:) Ezeket a szurikat nem ismerem jók?
121041. krisztynna (válaszként erre: 121031. - Biba)
2015. aug. 4. 22:10

Szioooo! :) En sem birtam a seggemen csucsulni. :D

Nem is teszel vele jot,ha egesz nap fekszel.A meh verkeringesenek nem teszunk vele jot,ha total megvonjuk a kis mozgastagunktol.Rengeteg folyadek(szinten a jo verkeringes miatt-legalabb 3 litykot ilyen melegben,sot ha lemegy a 4 az szupi)

Sok feherje,estenkent egy deci szaraz vorosbor kortyolgatva.Amikor pihensz,akkor sok parnat erdemes a labad ala tenni,higy magasabban legyen mint a szived(az also fertaly verkeringesenek jot tesz),plusz ha hideglabu vagy mint en,hogy meg ilyen melegben is jeghideg a tappancsod akkor zokni(ha alulrol fazunk fel,akkor alulrol is tudjuk melegen tartani a mehunket).

Ez sajat recept,mint tudjuk,nekem bevalt. :D Azt tartasz meg belole amit szeretnel,csak gondoltam leirom

Olyan izgi hogy most otthon vagy a babokkal a pocidban.

Ja,es sok beszelgetes veluk gondolatban.Elkepzeled Ot/Oket,majd a szivedbol egy feher fenycsik kijon es az i szivukbe hatol.Vmi ilyesmit olvastam,vmi babameditacio vagy mi,igy komunilalsz veluk. En igyekeztem minden hasznosat bevetni.Tulajdonkeppen amig otthon vagyunk nem raerunk? :) :)

121040. krisztynna (válaszként erre: 121033. - Reni2015)
2015. aug. 4. 22:01

Most olvasom a masik topicban:azt irtad hogy hosszu protokolod lesz.Biztos?Csak mert a hosszut ugy tudom a ciklus 20.napjan kezdik es a rovidet kezdik ciklus elejen.Lehet rosszul tudtam?

Lenyegtelen

Viszont annal inkabb drukkoloooook!Mar nem sok van hatra... :)

Pusziiik

121039. Kamo (válaszként erre: 121038. - Biba)
2015. aug. 4. 21:51
4 volt összesen,a többi fagyi baba beültetés volt 

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook