Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Na nem nem látszik ...nem is rossz inkább szemtelen....olyanokat mond néha ha én ilyet mondtam volna a szüleimnek ááááá
És nagy dumás a kis csaj szeret intézkedni főnőkőt játszani de mikor jött a mikulás fülét farkát behúzva bújt belém:-DD
Gyönyörű kislány!!! És szerintem a hasonmásod! :D És az a mosoly... :D
Nagy kerítés kell ám, és apának puska az udvarlók ellen. :P
És olyan kis rosszcsont is:)))
na jó eleven:-D
nem a beültetéstől gondolod, mert én csak olyat tudok
3 napos transzfer
1 nappal a transzfer után. . . a pre-embrió növekszik és fejlődik
2ntu. . . a pre-embrió blasztocitává alakul át
3ntu. . . a blasztocita kiszabadul a burkából
4ntu. . . a blasztocita a nyálkahártyához cuppan
5ntu. . . a beágyazódás elkezdődik, a blasztocita elkezdi beásni magát a nyálkahártyába
6ntu. . . folytatódik a beágyazódás
7ntu. . . a blasztocita teljesen beágyazódott és külön van már placenta sejtje és embrió sejtje
8ntu. . . a placenta sejtjei elkezdik a véráramba küldeni a hcg-t
9ntu. . . még több hcg választódik ki az embrió fejlődésével
10ntu. . . még több hcg választódik ki az embrió fejlődésével
11ntu. . . a hcg szint már elég magas ahhoz, hogy a vizeletből megállapitható legyen a terhesség
5 napos (blaszto) transzfer
1ntu. . . ezen a napon szabadul ki a blasztocita burkából
2ntu. . . a blasztocita hozzá cuppan a nyálkahártyához
3ntu. . . a beágyazódás megkezdődik a blaszto elkezdi beásni magát
4ntu. . . a beágyazódás folytatódik, a blaszto egyre mélyebbre ássa magát
5ntu. . . befejeződik a beágyazódási szakasz külön sejtjei vannak a placentának és az embriónak
6ntu. . . a placenta sejtek megkezdik a hcg kiválasztást a véráramba
7ntu. . . még több hcg termelődik az embrió fejlődésével
8ntu. . . . hcg termelődés folytatódik
9ntu. . . a hcg szint már elég magas, ahhoz, hogy a vizeletből megállapitható legyen a terhesség
"Az embriók visszaültetése a méhbe a második, harmadik vagy ötödik napon lehetséges. Az embriótranszfer napját általában az embriók mennyisége és minősége határozza meg. Ha valakinek egy-két embriója van, a második napi embriótranszfer az ideális, amikor az embriók 4 sejtesek, hiszen minden fejlődésnek indult embriót visszahelyezünk. Ha több embrió van, akkor a harmadik napi embriótranszfer a jobb, mert ilyenkor a plusz egy napi várakozás segíthet az embriók szelektálásában. Ilyenkor a kevesebb sejtes, fragmentáltabb, egyenlőtlen sejteket tartalmazó embriók nem kerülnek visszaültetésre, inkább a szép egyenletes méretű, kevéssé fragmentált 8 sejtes embriók kerülnek kiválasztásra.
Ha sok jó minőségű, 8 sejtes embrió van a harmadik napon, nehéz kiválasztani a legéletképesebbeket. Ilyenkor lehet továbbvinni őket az ötödik napig, amikor egy részük blasztocisztává (hólyagcsírává) fejlődik. A blasztociszták alkalmasak
a visszaültetésre, ez az ötödik napi stádium. A többi embrió, amelyik nem alakult át, fagyasztásra is alkalmatlanok, mert fejlődésük leállt – nekik nincs esélyük.
Embrióminősítési rendszer (embrio scoring):
1. pontos embrió: a sejttörmelék-képződés mértéke 50%-nál nagyobb, különböző méretű sejtek
2. pontos embrió: a sejttörmelék-képződés mértéke 20% és 50% között van, egyforma vagy különböző méretű sejtek
3. pontos embrió: a sejttörmelék-képződés mértéke 20%-nál kisebb, egyforma vagy különböző méretű sejtek
4. pontos embrió: nincs sejttörmelék-képződés, a sejtek mérete egyforma."
Köszi majd ha az uram rá szánja magát a telefonról felteszi akkor facebook-ra felteszem az eredetit:)
Hogy vagy elmúlt a kis rózsaszines bigyó??!!
Sziasztok csajok ma szülinapon voltunk jaj istenem besütöttem csajkám haját ...hát tiszta Barbie baba lett:-D
Mindjárt megpróbálok képet feltenni:)