Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Sziasztok!
ET+10. napon 281 hcg, 9,1 progi. A progi nagyon kevésnek számít?
Tavaly volt egy vetélésem, azért aggódok. Doki azt mondta hogy folytassam a terápiát a megadott módon, remélem nem lesz baj belőle.
Oh,ezt szuper hogy megirtad! Koszi!
Sziasztok!
Új vagyok még itt, eddig csak olvasgattalak benneteket.
Ismét lehet kapni a gyógyszertárakban a régi Elevitet, amiben nincs jód. Én is ezt szedem.
Én erősen laktóz-érzékeny vagyok, első lombikom sikerült, már 8 éves a fiam...
Nekem erős tüneteim voltak/vannak, ha 1 dl-nél több tejet/2 evőkanálnál több tejfölt fogyasztok (haspuffadás, görcsök, hasmenés). Régebben semmilyen laktózmentes készítmény nem volt, utána nagyon drágán jöttek be, most már normálisak az áraik.
A laktózérzékenységre jár adókedvezmény.
en is magamtol mentem, a laboratorium kft csinalja,es tok normalisan leirja,hogy emelkedett-e (12-ig jo, szoval te magad is latni fogod az eredmenybol,ha emelkedett), de persze te tudod. cellularis immunstatusz es nk arany es funkc
io a neve a vizsgaalatnak a lab.kftnel
miert ne hatnanak, ne beszelj zoldsegeket... egyszeruen ha laktozerzekeny,es laktoz tartalmut fogyaszt, a szevezete magat a laktozt nehezebben bontja,ehhez eleg laktaz enzimet beszedni. De a gyogyszerekben amugy olyan keves van,hogy a nagyon erzekenyeket bantja csak. De attol a szer hatoanyaga ott van, termeszetesen hat,csak aki extraerzekeny,pl nagyon megy a hasa tole,na ott lehet gond a szajon at bevett cuccal. De a kerdezo eddig nem is erezte,h erzekeny lenne,ergo extrem hasmenes nem all fenn,plusz a lombikgyogyszerek leginkabb injekciok,eleve megkeruli az emesztorendszert.
ettol meg nyilvan jo,hogy kiderult,azert vizsgaltatjak ki,hogy minden galiba,ami elvonja a figyelmet a szervezetenek az embriokrol,ki legyen kuszobolve.
Köszönöm a tippeket. Az a vicc hogy sose gondoltam volna hogy laktózérzékeny vagyok, nem igazán vannak tünetei pedig imádom a tejtermékeket.
Érdekes vkatalin amit mondasz a gyógyszerek felszívódásáról, ebbe bele se gondoltam. Lehet a doki tényleg ezért kéri, hogy az optimális gyógyszert, vitamint írja elő.
krisztynna találtam az imént egy cikket ami pont ezt ecseteli, innentől tuti odafigyelek rá mit eszek.Ki fogom iktatni az összes tejterméket, fehérjét lehet csirkéből meg halból is bevinni, nem hinném hogy gondot okoz majd. Tényleg többet árt mint használ...
Fantaghiro az a bajom ezzel az NK ölősejt aránnyal, hogy a környéken nincs immunológus aki el tudna küldeni ilyen vizsgálatokra. Ha magamtól el is megyek a synlabba, én azt a leletet nem fogom tudni kiértékelni, a mezei nőgyógyászom sem hiszem hogy ért majd hozzá. Kicsit tanácstalan vagyok ezen a téren. De a trombofília területtel is hasonló gondokkal küzdök, jó lenne egy megfelelő szakember aki kerek perec kiírja hogy mit érdemes megcsináltatni. Ha Bp-i lennék azért egyszerűbb lenne a helyzet
Nálunk a meddőségiben a Supradint javasolják,amióta nincs a sima elevit. Igaz ez multivitamin, nem kifejezetten terhesvitamin, de én is ezt szedtem, mert a gyógyszertárban sem tudtak olyat adni amiben nincs. A terhességnél pedig egy idő után átálltam terhesvitaminra, mert a babának szüksége van jódra is, most femibiont szedek.
Laktózérzékenység orvosságok szempontjából is fontos.....kezdd el nézegetni gyógyszer papírokat és meglátod, mennyiben van laktóz !! És ha laktózérzékeny az ember, logikusan azok a fyógyszerek nem hatnak,
Esetleg Omega3 vitamint? Én még azt szedem, és néhány napja jött meg a Maca, amit mindketten szedünk a férjemmel.
igen,viszont a kazein pl mas neven tejfeherje,szoval nem minden feherjet bont le konnyen a szervezet ezek szerint,noha a feherjedus etkezesbe jellemzoen az emberek a tejtermekdus etkezest ertik... De igen,en is olvastam,h a tej ugy altalaban nem valo embernek. (nem csak lombikkor. de ennek ellenere en laktozerzekenykent fogyasztom/tam,laktozmenteset)
Uhhh,ez mar utos ar az Inofolicom melle.Akkor inkabb kiegeszitem majd a vitaminkeszletemet :)
Es igy osszerakva a kepet,talan nem veletlen hogy feherjedus taplalkozast ajanlanak ilyenkor.Az ugye konnyen-gyorsan hasznosul,nem kell megbirkoznia vele a szervezetnek...
En nem azt mondom hogy a laktozerzekenyseg miatt nem sikerulhet,de a multkor olvastam vmi olyat,hogy tejtermektol sem art vonakodni,mert kazeint vagy mit bont olyankor a szervezet,es olyankor annak lebontasan munkalkodik a bensonk,az energiat erre osszpontositva elveve a figyelmet egyeb hekyekrol...Sokaknak ezert valik be a glutenmentes dieta.Remrlem nem irtam szornyen rosszat,de vmi hasonlot olvastam.
Miért? Nekem pl az volt a gond, egy sima infuzioval meg szteroiddal kezelheto. Mehettem volna a 3., 4. meg sokadik lombikra is,sikertelenul,ha nem deritem ki,hogy ez a baj. Ehhez kepest az,h 30.000 ft-ba kerult a vizsgalat (meg meg nem kevesbe a smoflipid engedely,mert akkor meg nem volt gyorsabb es olcsobb ut,ma mar van...),elhanyagolhato osszeg,a lombikgyogyszerek arahoz kepest...
Szia! Én is most keresgéltem és ezt találtam: [link]
Az ára miatt még gondolkozom, hogy megrendeljem-e.
Köszi. Csak tudnám hogy akkor mi a túrónak kérik a Kaáliban? Ezek közül csak az NK nincs meg, de azt nem is erőltetem...
Szia!
Én is laktózérzékeny vagyok,az ORVOSOM nem mondta,h gondot okoz,ugyanis kérdeztem....
szia,a rossz hir,hogy ez nem olyan hordereju problema,hogy emiatt ne agyozadtak volna be, kiveve,ha mondjuk eros gorcsokkel aktivan megy a hasad a tejtol,de gondolom,ha igy lenne,korabban kiderult volna. A kellemetlen puffadas,stb ellen a megoldas a laktozmentes tejtermek fogyasztas. A sikertelensget okozhatja liszterzekenyseg,inzulinrezisztencia,magas nk olosejt arany, mehsoveny , meg meg sokminden,ha esetleg ezek nincsenek kivizsgalva,okvetlenul nezz utanuk. Sok sikert!
Sziasztok! 4 sikertelen beültetésen vagyok túl, végig nyomattam a sok fehérjét (tejtermékek, halak, husik stb.) de nem sikerült. Ma megjött a leletem mi szerint laktózérzékeny vagyok (CC genotípus) van itt esetleg valaki aki hasonló cipőben jár? Olvastam valahol hogy gondot okozhat a beágyazódáskor a laktózintolerancia. Mi a teendő ilyenkor?
Sziasztok, nem tudom mashol hogy van, de nekem a soten most szombat reggel vt a beulti- 3 napos bogyókákkal:) Szoval siman lehet, hogy hetvegen van!
Tudtok olyan kismamavitamint amiben nincs Jod? Az Inofolicot szedem,de amelle meg kellene vmi nem a tobbi vitaminokbol,mert az Ino-ban csak folsav meg mioinozitol van.
Ezen kivul C E es D vitamint szedek.Mit kellene meg hozzadobni a repertoarhoz? :D
Szia.ez engem is erdekelne(a heten lett vna beultim de mi most lecsusztunk ismet mutet jon)de hetvegen nincs beulti ezek szerint??ha k-sz veszik le visszateszik penteken...?mindenaron?
Nekem az átjárhatósági vizsgálatra azt mondták, hogy vegyek be két fájdalomcsillapítót és két görcsoldót (Buscopan) kb. 2 órával a vizsgálat előtt. Lehet hülyén hangzik, de nekem sokat segít, hogy lassan lélegzek (hasból), amikor fáj... hmmm, hogy is magyarázzam? Szóval amikor fáj, akkor a kilégzést próbálom úgy csinálni, mintha a fájdalom helyén lélegeznék ki. Gyorsan túl leszel rajta, a babáért mindent! :) Fel a fejjel!
Sziasztok, van itt valaki olyan, akiknél a fiú a saját spermája ellen termel antitesteket?
ezt mAR teszttel tudják kimutatni, iga igg a pozitiv a leleten. állitólag a férfi meddőség 8 %-át teszi ki ez a probléma, ehhez képest, én még senkiről nem hallottam hogy tudta volna hogy ilyene van.
irjon bárki akinek erről van bármi információja. köszi.
A Kaáliban a "legolcsóbb",ahogy néztem az árakat.Nézd meg az oldalukon az árlistát!
Egyébként kiírja a nődoki tb. alapon????
Istenhegyi gendiagnosztika, de az fizetos. Kerdezd meg a haziorvos, hogy tudna-e adni hozza beutalot valahova.
Kért a doki kromoszóma vizsgálatot mindkettőnktől, de fogalmam sincs azt hol csinálják. Tudna valaki segíteni?
jesszusom ez, de kedves.Nekem is lesz Hystaoroscopia, de altatásban csinálják. Viszont átjárhatóságim nem volt még soha.
Nem. :( Azt mondták, nem adnak, vegyek be előtte valami fájdalomcsillapítót... Meg azt, hogy ne aggódjak,kedves a doki, megvigasztal, ha fáj...
További ajánlott fórumok: