Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Köszi Nike, Eszter!
Ősz óta nem futok, nem visz rá a lélek, most szobabringázom és teremben edzek. Akkor ezeket csinálhatom leszívásig, ha nem esik rosszul...ez jó hír!
Köszi a biztatást, aranyos vagy.
szia,azert olvass utana a jogszabalynak... mivel ott az van, hogy attol a honaptol igenyelheted, amikor a doki konkretan leirja egy papirra,hogy ez a diagnozisod. Tokmindegy,miota all fenn,gondolj bele,sokunkat evekkel kesobb diagnosztizalnak,hisz a mai eü nem ot perc alatt talalja meg a gondok forrasat. Es gondolom a jogszabalyt sem veletlenul ugy fogalmaztak,hogy a diagnozis honapjatol vagy jogosult,nem erdekuk, hogy akarhanyan akarmennyit viszaigenyeljenek... hisz legtobbunknek regebb ota all fent,mint mikor diagnosztizalnak, en pl a doki szerint gyerekkorom ota voltam liszterzekeny,de diagnozist akkpr sem adhatott visszadatumozva logikisan. A jogszabaly meg jogszabaly, hiaba lenne logikus,kenyelmes meg praktikus,ha nem igy irjak meg. Persze ha talalsz dokit,aki hajlando visszadatumozni ot evre neked a leleted, akkor stimmel, de ha nem, a helyedben nem kockaztatnek azzal az ot eves onrevizioval,ugyanis a nav a betegseg kodjat le tudja kerni a nevedhez, es ha nem talalja ot evvel ezelottrol a rendszerben,nos... de persze te tudod.
Én a leszívás előtt 5-6 nappal abbahagytam a futást, egyszerűen nem esett jól, éreztem a petefészkeimet minden lépésnél. Azóta nem sportolok, lehet hülyeség, de én úgy éreztem, hogy ezzel terhelem a szervezetem a hormonok mellett és nem tud rendesen rákészülni a terhességre.
Azóta a férjem egyedül fut a Szigeten, néha elkísérem, de csak sétálgatok!
A dokit mikor kérdeztem, hogy mit lehet sportolni, csak annyit mondott, hogy ami jól esik. Most kismama jógára járok, az pont elég, kellemes!
Mondjuk brutál érzem, hogy a kondim mennyit csökkent, néha megrémít ahogy zihálok lépcsőzésnél...
Szia! Én futottam a punkcioig szinte mindennap. Elterelte a figyelmem legalább. Nyilván punkció után már nem:) Szerintem, ha van kedved, nyugodtan sportolj:)
Sziasztok!
Kerdeznek egyet en is. Mi a helyzet a sporttal lombik alatt? Beultetes utan vilagos, h semmi, de mit lehet stimu alatt? Lehet vmit egyaltalan?
Evek ota rendszeresen sportolok, nem most kezdenem.
De nem szeretnek pl ido elotti tuszorepedest kockaztatni, akkor maradok a fenekemen.
Koszi!
Biztos figyeltek erre. Drukkolok:) próbálj nyugodt maradni, ami nagyon nehéz, de meg kell próbálni. Én is mindenen stresszelek. Kitartás!!!
Nem csak most. A tavalyi vetélésem az alacsony progi miatt volt. Kapok Prolutex-et reggel, crinone-t este és progynovát.
Szia,Sztem ne aggódj,nekem mindkét eddigi lombiknal 8-9.napon volt olyan tojasfeherjes ízé,ami máskor tüszőrepedeskor.De soha nem repedt meg idő előtt,Sztem ennek az az oka,h a hormonszint hamarabb elér arra a szintre a több tüsző miatt.
Sziasztok Lányok! Nekem az orvos azt mondta, hogy én döntöm el, hogy reggel, vagy este adom be a szurikat; a lényeg, hogy mindig ugyanabban az időpontban tegyem. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Sikertelen lombik után váltott már valaki reggelről estére vagy fordítva? Vagy ez tényleg nem számít?
Szia!
Én Bemfolat kaptam, ugyanaz, mint a GonalF. És amikor 9.napja szúrtam nekem is pirosas tojásfehérje szerű folyásom volt 2 napig, pedig az Ovitrel-t még nem adtam be! Beparáztam, azt hittem megrepedtek a tüszők, de nem, mert rá 4 napra az összes (11db) megvolt, le tudták szívni a petesejtekkel együtt!
Fogalmam sincs mi lehetett az, amikor mondtam a dokinak ő sem foglalkozott vele.
Túl vagy rajta és ez a lényeg! Ügyes voltál! :)
Szia! Beültetés után nem nézték a progeszteron szinted, csak most? A hcg az nagyon jó😄 Kaptál pluszba progeszteront?
Tud valaki SOS segíteni? Suprefact mellett lehet tüszőrepedésem???
GonalF-et nyomok (150), most már 8 napja, a leszívás csak kedden lesz....uh-ra csak 6. napon hívott be a doki, azt mondta, többször nem kell....ma már a folyásom elég sok volt, ami a repedés jele, nem?
Értem.Sajnálom. A lényeg, hogy túl vagy rajta. Remélem, meghozza gyümölcsét.
Magán úton voltam...elég szép összeget hagytam ott!
Kibírtam...végül is az ember lánya sok mindent a cél érdekében!
Államiban anno nekem sem volt. Elájultam, felpofoztak és folytatták. Most magánban voltam, itt nagyon rugalmasak és emberségesek voltak, azért volt rá lehetőség.
A genetikát is tb.-re csinálják.Én debreceni vagyok és itt a szülészeti-nőgyógyászati klinikán van a genetikai tanácsadás is, oda kell mennünk. Minden mást is tb-re csináltatok.
Ez így igaz!Szép kis summa...,mondjuk el tudnám én is költeni másra!
mivel CC genotípus lettem, ez azt jelenti hogy születésem óta fennáll ez a diagnózis, ez már megváltozni nem fog, szóval visszamenőleg nekem lehet igényelni 5 évre a mindenkori minimálbér 5%-át. Ha kiszámolod akkor abból azért abból majdnem kijön egy kaális fizetős lombik gyógyszerekkel együtt
Szia! Sajnálom,h neked is fájt,nekem is rémálom volt...de nem volt lehetőség altatásra...kibírtam sírva...a hüvelycsatornám szűkebb...borzalmas volt,de amikor vége lett,nagyon megkönnyebbültem...de anyagilag is!
Sziasztok! Köszi mindenkinek a tippeket az átjárhatósági fájdalomcsillapítására. Végül altatás lett, mert nem bírtam... Azt mondták utána, nagyon zárt/merev a méhszájam, trükközni kellett, hogy nyíljon. Szóval akkor ezért nem bírom én ezt, és ezért rémálom egy sima rákszűrés is. Szóval örülök, hogy megvan, és nem bánom, hogy altatás lett, bár így drágább volt, szóval annyival kevesebb van összegyűjtve a továbbiakra. Szóval köszi mindenkinek és szorgalmas gólyákat!
A genetikát hol csináltatod?/fizetős v tb.?
Ha tb. és nincs különösebb gond,szurik+ gyógyszer kb.130.0000ft,ha fizetős akkor szurik+195.000ft/ha jól tudom most ennyi/ .Persze ehhez még hozzájönnek az egyéb vizsgálatok,ami fizetős,pl.:vérvétel.
Nekünk akciós fizetős volt decemberben,500.000ft-ba állt meg./szurik,gyogyók,fizetős vérvétel,méhtükrözés,bak. tenyésztés,konzi,üa./
át ha elolvas az ember egy ilyen tejtermékekről szóló cikket, hogy mennyi kárt is okoz az emberben a tej és kapcsolódó termékek, akkor tényleg elgondolkodtató, hogy miért isszuk....én most pont már a stimuláció közepén vagyok, így nincsenek hónapjaim a tejtermék elhagyására, így ez nem lehet olyan nagy hatással, de kipróbálom, hátha maga a közérzetem jobb lesz tőle. Igazán érdekes, és tényleg lehet, hogy a meddő pároknak ki kellene próbálni. Annyi mindenre rosszul hathat a tej, hogy egy babáért megéri elhagyni...
Érdekelne kb. mennyi egy lombik? Aki már túl van rajta, mennyi lett a vége?
Kaptam időpontot az immunológiára és genetikára is.:)
Igaz a genetika Április 1. de addigra minden más eredményem meglesz.
Igen-igen,kb. 2hete mondta a könyvelő,h jár adókedvezmény /-nekem visszamenőleg 5évre,ui.2009ben diagnosztizálták a "súlyos fogyatékosságomat"/- szakorvostól kell kérni igazolást az adóbevalláshoz,ha végleges-általában az-nem kell többet kérni.Szerintem megéri....
Sajnos az adokedvezmeny "nem fizet olyan jol", h egy lombik kijojjon,maximum ha ot eve megvan a diagnozis,es visszamenoleg a bevallasaid onreviziojaval igenyeled... amugy havi 5200 ft koruli osszeg... de persze erdemes mielobb igazolast szerezni,es leadni a munkaltatonal az igenylest,h annyival tobb fizut kapj...
köszi a tippet, úgy néz ki meg lesz a következő lombik ára :)
Sziasztok!
ET+10. napon 281 hcg, 9,1 progi. A progi nagyon kevésnek számít?
Tavaly volt egy vetélésem, azért aggódok. Doki azt mondta hogy folytassam a terápiát a megadott módon, remélem nem lesz baj belőle.
Oh,ezt szuper hogy megirtad! Koszi!
További ajánlott fórumok: