Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Köszönöm, de mindig olyan sokat segítesz itt mindenkinek...talán meddőségi doki vagy?:) Hol rendelsz, megyünk hozzád szerintem....szívesen, szívesebben, mint máshoz, szerintem...:)
Szóval kaptam clexane-t, nem ért semmit...vagyis nem tudom, mit ért, miért kellett....
Összeférhetetlenségit tényleg megéri megcsináltatni? az egy sima vérvétel kettőnknek? vagy micsoda? és lehet kezelni? csak akkor van értelme, ha kezelhető, ha valami probléma van. Illetve volt más spontán terhességem, (csak elvetéltem), akkor ez nem azt jelenti, hogy nincs összeférhetetlenségi probléma, hanem inkább csak a megtartással van gond?
Annyira utálom, hogy túl vagy ok xxx lombikon, és a doki egyszer sem szánt 5 percnél többet egy konzira (míg másoknál órákig tart), és bármi kérdésemre szó szerint hülyének nézett, ha rákérdeztem....pl. a múltkor arra hordott le, hogy kitől hallottam a hülyeséget, hogy fehérjét egyek, mi köze a beleimnek a petefészkemhez?? hülyeség infolic-ot inni, mert attól csak még betegebb leszek x idő után, stb.....szóval lassan már tényleg nem mertem semmire rákérdezni.
IR eredmények:
vércukor: 0': 5.05 mmol/l, 60': 3,9mmol/l, 120': 3,63 mmol/l
inzulin: 0': 7,73mU6l, 60': 38,59 mU/l, 120': 15,41 mU/l
3 hónapig szedtem rá merkformint, majd a meddőségi dokim hülyeségnek tartotta, és leállította azonnal. de ez 2012-ben volt. Azóta azért kemény cukormentes diétázom, se a fehérlisztet, se a cukrot nem ismerem már.
2-3 hónapot megint????
Ha kihagyon ezt a hónapot vizsgálat szempontjából, következő menzi 3, napján nem lehetne már a vérvételre elmenni?
Illetve minden más vérvételre, pl. tsh, ft3,4, is kell várni? mikor lehet menni egy sikertelen beültetés utáni menzesz után?
Köszi szépen, elvileg megvagyok glutén nélkül, de ha nem mnuszáj a diéta, visszatérnék a normál étkezésemre. Ezt csak most a lombik miatt kezdtem el, hallottam, hogy van, akinek a paleo segített. Hát, nekem nem. Inkább mindig éhséget érzek.
Szóval tisztázom ezt a gluténdolgot, és vagy visszatérek rá, vagy akkor tudnifogom, hogy mellőznöm kell a finomságokat továbbra is :))
Megkérdezhetem, hol csináltattad a tesztet? és pontosan mit? Láttam a Laboratórium Kft-nél, de ott valami csomagot ajánlanak....esetleg érdemes azt megcsináltatni?
És akkor ahogy itt írták, a 21. ciklusnapon kell menni, akkor csináltattad?
Szióka
Bocsi, hogy belekerdezek csak csütörtökön megyek NK cell. immunstatuszt nezetni, ezt is csak ciklus 2. felében lehet? Nekem csak annyit mondtak, hogy betegen nem, még nathasan se csinaltassam meg. Köszi
Lanyok,volt vki,aki 5.heten rozsaszines folyast eszlelt?Minden oke lett azutan?
En ma du vettem eszre pisileskor,elrohantam ugyeletre, latszott a petezsak,es benne a szikholyag. Kiirt par nap tappenzre. A doki azt mondta,ez ilyenkor elofordul. Ugye nektek sem lett baj az ilyen eset utan?
szia,jobb kesobb,mint soha ide eljutni,sajnos a dokid masoknak is legyint ankivizsgalasokra,legalabbis tobb ilyet olvastam. Nekem nem lenne gyerekem,ha nem jarok utana,bar az en dokim tamogatott,de nem o javasota a dolgokat,en otleteltem,o meg nem beszelt le (ugyanaz az intezet,csak masik orvos,akit amugy imadtam) Szoval a kerdeseidre:
1. olvastam itt olyat,akinel a mehsoveny es endometriozis is igy derult ki. En is megcsinaltattam,nalam nem mutatott ki semmit. 2, en csak a laboratorium kftset ismerem. nekem magas lett, a G1-ben katam ra smoflipid kezelest (a sikeres lombiknal,szoval jo esellyel nekem ez kellett a sikerhez,de elotte mar sokminden mas is kiderult,ami kezelve lett) 3,en az utolso alkalommal azt a szurit utro mellett szurtam. De nalam tokmindegy volt, mindig 190feletti volt a progi szintem 4,igen,ez valtozhat,barmikor kialakulhat 5, erdemes ujra nezetni, a legtobb doki durva ir re is legyint,hogy nincs is,aztan kiderul h gyogyszer kell(ett volna). Tvabba a verhigito szuksegessegenek kideritesere en trombozis geneket nezetnek a helyedben a fentieken tul (leiden,mthfr,prothrombin), sok sikert!
Sziasztok,
Nem mondom, hogy nagyon jól vagyok a tegnapi nap után, de az elkeseredettségem inkább átment dühbe, hogy miért is hallgattam a dokira és nem mentem el 100 meg 100 kivizsgálásra. Csakhát az ember úgy van vele, hogy minek költse a pénzt feleslegesen, csak tudja a doki, hogy minek van értelme...hát most 5 beülti után rájöttem, hogy NEM.
Szóval mindenkinek, akinek nincs kontrét papírja arról, hogy mi a meddőségének oka, azt tanácsolom, ne hallgasson a dokira, és ne a lombikra költse a pénzt, hanem a kivizsgálásokra.
Én most egy kicsit tanácstalan vagyok, hogy minek van értelme, de 1-2 dolog eszembe jutott, hogy írtatok jó tanácsokat. Aki ezekkel kapcsolatban tudna bővebben írni, megköszönném:
1. laparoszkópia...egyszerűen félek tőle, hogy minek feküldjek műtőasztalra, ha nem miszáj...elvileg a normál nőgyógyászom és a meddőségi doki szerint sem kell....bár gondolom, ha én kérem, megcsinálják, de én akkor kérném, ha látnám, hogy van értelme. Lenne bármi tünetem, jele, ha ott bent bajom lenne? a menzeszem szabályos, étkezésemmel nincs gond, stb....szóval tünetem nincs semmire.
2. nk ölősejt....hol lehet jó áron megcsináltatni, ahol el is magyarázzák, hogy mit jelent a lelet? illetve egyik honlapon (talán a G1) olvastam sok más genetikai tesztet...azokat is van értelme megcsináltatni?
3. aki nem utrogestan-t használt, hanem szurit, annak elég volt az a mennyiség? (az nagyon minimáls egység)
4. Ha egyszer megnézték nálam a lisztérzékenységet, és az negatív, akkor az változhatott az elmúlt 4 évben? kialakulhatott, érdemes még egyszer megcsináltatnom?
5. ha IR-t néztek, és az étkezésemre nagyon vigyázok, érdemes megint megnézetni?
Az a baj, hogy sokmindenem régi, de eszetlenül nem állnék neki mindent előlről kezdeni....
Méhtükrözésem volt, elvileg a petevezetők átjárhatóak, apa eredménye normális (sőt, elvileg dícséri a doki), én tej-gluténmentesen étkezem féléve, a cukrot meg már nem is ismerem :))), mthfr homozigóta vagyok, tehát femibiont szedek. ciklushoz kötött vérvételem meg már nem is tudom, mikor volt :) de azt gondolom azért nem kérte a doki, mert a lombiknál úgy is mindent leállítanak, mindent "támogatnak".
Szóval bocsi a hosszű listáért, de most ezek a kérdések nagyon izgatnak, hogy merre induljak.
köszönöm előre is a segítséget.
Igen,ahogy írták, a gyógyszerek nagyon változóak, és akkor még benne van a pakliban, hogy a beültetés után, sikeres terhesség esetén milyen plusz gyógyszert/szurit kell kapnod, és arra tudsz-e támogatást kapni (pl. vérhígítót csak hematológus írhat fel nagy támogatásért, nekem az is egy vagyon volt az ő felírása nélkül)....
Viszont azzal nagyon sokat tudsz "játszani" spórolni/költekezni, hogy a vizsgálatokat hol csináltatod. Sokmindent lehet TB-re, de lehet, hogy az sok idő, ezért el kell menni magánba. A legtöbb labor, 1-1 vizsgálat, teszt, konzultáció mindenütt 10-15 eFt...szóval ott is hamar összejöhet még 6 számjegyű összeg a sok kis vizsgálatból. És akkor még annak nincs köze a lombikhoz, csak egyszerűen papírod van róla, hogy egyes dolgok jók-e nálad vagy sem.
Leleteidtől, dokitól (egyes dokik csak a hosszút szeretik), szervezeted állapotától....szerintem legalább is.
Meg ha már egyiket próbálják, nem jön be, esetleg próbálják a másikat.
Az én dokim mindig hosszút csinált nekem, de sose magyarázta el pontosan, miért is jó / jobb ez nekem, mint a rövid.
Sziasztok,
Aki csináltatott nk-ölősejt tesztet (vagy nem csináltatott, de ért hozzá), az tudna segíteni, hogy ez, ha rossz, mit jelent pontosan?
Azt, hogy egyáltalán nem jöhet létre terhesség, és ez a meddőség oka, vagy lehetséges olyan, hogy sikerül egy terhesség, mert pont olyanja volt a szervezetemnek, de a következő terhesség már nem tud létrejönni emiatt?
CSak azért kérdezem, mert ha már van egy gyerekem, de a második nem akar létrejönni, akkor érdemes megcsináltatni, vagy nincs értelme, mert ez akkor nem gond nálam, ha már egyszer sikerült.
Az a baj, hogy nem találok dokit, aki elmagyarázná ezt, a neten meg nem egyértelmű nekem.
köszönöm.
Sziasztok!
Az mitől függ,hogy valaki rövid vagy hosszú protokollt kap?
Lehet, hogy mar irtad, az orvosod nevet, de megirnad?
Csak azert, mert ismeros kicsit a helyzet. Semmi vizsgalat, ami valtoztatas van a stimukon, az csak amiatt, mert en kerem. Mivel amit elozoleg javasolt es altalaban felirt protokoll, az nalam nem mukodik.
Parom eppen tegnap este mondta, hogy mar nem szivesen megy a Kaaliba. Eleget hallotta mar, hogy top minoseguek az embriok, aztan a vegeredmeny mindig ugyanaz. A nagy semmi.
En bizonyos kor alatt, alapbol nem engednek lombikozni olyan embereket, akiknel atjarhatoak a petevezetok es megfelelo mennyisegu es minosegu sperma van. Inkabb a mindenre kiterjedo kivizsgalasra kellene kolteni a lombikra szant penzt, a TB-nek is. Igaz, hogy ez a meddosegi iparnak kevesebb bevetelt jelentene, de valoszinuleg legalabb ugyanolyan eredmenyes lenne, mint a lombikkezeles.
Szia!
Nekem 200 000 Ft volt, de én nehéz eset voltam és maximális adagokat kellett szúrnom naponta.
Szóval szerintem ennél nem lehet több.
Gyógyszerek 60-100 körül. + ajánlhatnak vitaminokat, szintén nem olcsó.
Kaáliban lehet kérni gyógyszertámogatást. Ha kérvényezed, az alapítvány akár 30-at is megítélhet..