Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Nekem a 10 hetes uh alapján átidőzítették. De elvileg a peteérés-14 nap számítják menzesznek. Azért a menzeszt nézik, mert spontán babánál az az egyetlen viszonyított pont. De nekünk mivel tudják a pontos dátumot, így a tankönyvi ciklust számítják, ahol a 14. nap van peteérés.
Ebben egyébként az a vicc, hogy nekem mást mondott a Kaális, sima dokim, és a védőnőm is. Én a Kaális alapján számoltam, és az összes vizsgálatot úgy csináltattam, hogy mindhárom számítás szerint jó legyen. A baba meg még előbb született.
Én a 11. hét környékén kezdtem csökkenteni az utrót, napi 1 szemmel, és 2-3 naponta 1 szemet elhagytam. A 12 hét végére abba kell hagyni, mert állítólag bajt okoz.
Huh, inkább akkor majd a lányok segítenek, mert én az endometriózis miatt húsmentesen kajolok, de nincs IR-em, szóval más cuccokat eszek... Én agave sziruppal futtatom fel a bio tejbe tett élesztőt, de sztem az agave szirupot IR-esek nem ehetik. Gomba mehet én úgy tudom! De tényleg inkább akkor a többiekre bízom a választ! :P
Igen, ir-es pizzára gondoltam, de mit teszel rá???
Mivel nem tudom pontosan, hogy IR-em van-e, ezért addig míg endokrinológus nem lát, igyekeznék betartani amit lehet, úgy próbálok főzni, ha ir van, akkor is a kajával ne legyen probléma.
Olyan pizza recept kell, amit ir-es is ehet. Mit tehetek a tetejére? Gomba mehet??? Sajt??
A cinket én anno a barnázásra szedtem, mert asszem az is hajszálerek állapotát javítja!
a cinket itt javasolta valaki. ha túladagolom, mi baj lehet?
A Femibionban nincs cink.
Femibion 800:
Egy tabletta
tápanyagtartalma
Energia 0,67 KJ (0,16 kcal)
Fehérje -
Szénhidrát 30 mg
Zsír 4 mg
Folát 800 µg 400 %
ebből
Folsav 400 µg 200 %
L-metilfolat 416 µg 200 %
(400 µg folsavnak felel meg)
B1-Vitamin 1,2 mg 86 %
B2-Vitamin 1,6 mg 100 %
B6-Vitamin 1,9 mg 95 %
B12-Vitamin 3,5 µg 350 %
Biotin 60 µg 40 %
Niacin (NE) 15 mg 83 %
Pantoténsav 6 mg 100 %
E-Vitamin (?-TE) 13 mg 130 %
C-Vitamin 110 mg 183 %
Jód 150 µg 100 %
A cinket miért szeded? Nézd meg, hogy a Femibionban mennyi cink van, mert ha abban is van, akkor ne szedd plusszban külön. A többi nyugodtan mehet, nem okoz gondot.
Csak nyugalom! Minden szuper lesz!
Ha IRes pizzára gondolsz, akkor így csináld: 1/3 fehér liszt és 2/3 teljes kiőrlésű, tej helyett vizezett cukormentes tejszínben futtasd fel az élesztőt.
lányok, mostanában van/volt a pé-m. ezek közül ugye mindent lehet pé után is szedni? vagy van, amit nem kéne? és terhesen...?
- C-vitamin 500mg
- cink 15 mg
- D-vitamin 3000 NE
- E-vitamin 200 mg
amúgy szedek még Femibion 800-at és Merckformin XR-t.
ja és egy hét alatt a 3,5 mm-es méhnyh 12,5mm-es lett, a két 6 mm-es tüsző pedig 13,7, és 21,9mm!!! :) köszi az E-vitamin tippet, lányok! (meg vörösbort is iszogattam :))
Mit takar a diétás? Mi apával pénteken csináltunk tk lisztből, ha erre gondolsz???
Ki készített pizzát,ami diétás??? Talán Bordi írt erről valamikor régen. Jól emlékszem??? Most lassan indulok nődokimhoz, hogy a párom vizsgálati cuccait felírassam, hogy itt helyben meg tudjuk csináltatni. Hormonprofil, ANTSZ, spermavizsgálat. Megpróbálok kérni tőle cukor-inzulin terhelésre beutalót. Az endokrinológust még nem értem utol, akihez magánba hamarabb be tudnék jutni.
Invino, Neoma szorítok Nektek!
lányok, lehet hogy hülyeséget kérdezek, de egy kicsit elbizonytalanodtam. egy szintén zenész barátnőmnek a kaalis dokija úgy számolta ki a terhesség kezdetét, hogy a beültetés időpontjából levont 2 hetet. de a menzesz első napja még annál is korábban volt 3 nappal. most akkor nálunk másképp kell számolni? vagy ez egyedi eset? csak mert akkor lehet hogy nem is ma kezdem a 7. hetet, hanem még a 6-at taposom. :) egyébként ettől függetlenül is minden kalkulátor mást mutat, lehet hogy vannak akik csak a betöltött heteket mutatják, és azt nem, hogy éppen melyikben vagy benne?
Invino, Neoma, a kezem csuriban ertetek :)
Ők sajna már nem foglalkoznak a lombik utáni (meg sajna az előtti) dolgokkal. :(
Jajj,lassan jöhenének a Lányok..))))
Én ma ET+8..
izgulás a köbön..)))))
Nekem is ma fogyott el a duphastonom,pedig én is nyugodtabb lettem volna,ha még 1 hétig szedem.Ma vagyok 12+5 napon.Csak pénteken megyek dokihoz,nem tudom,hogy kialakult már rendesen a méhlepény.
Szerintem mindenképp próbálj orvossal beszélni, legalább nézzenek egy progeszteron szintet. Biztos, hogy nem akart rosszat a Kaális orvos, de nem vagyunk egyformák, lehet neked sokkal kevesebb termelődik, mint kellene, de eddig az Utro miatt nem derült ki.
Nekem a progi pótlást alapból a 12 hét végéig mondták,majd a 13. héten kellett volna lecsökkenteni folyamatosan.De a végén a vérzés miatta 16. hétig ment még.
Na látod ez érdekes igen ezt mondják de 9-10 héttől el kell hagyni én nem hagytam el saját magam folytattam 12. Hétig....pedig nem adnak receptet csak én tudtam a szuri val varriálni többet rendeltem:-)
De ha már a Kaáli elengedett, akkor mehetsz a választott dokihoz és tud utrót felírni, ha szeretnéd még folytatni a 12. hétig!
Hát én is ezen gondolkodtam, csak akkor furcsa, hogy a kaális doki, meg miért mondta, hogy elhagyhatom.... Na mindegy. Szerintem felhívom a védőnőt, hogy mit csináljak, menjek-e be az ügyeltre, mert a választott orvosom nem látott már egy éve, mióta a kaáliba járunk, szóval ha most felhívnám telón, nemigen tudná, hogy ki a fene vagyok.
Ja privit írjatok ott könnyebben megtalálom:-)
Csajok aki mar volt hova erdemes elmenni 4D Uh. Ahol genetikus szakértő van???!!!,
Sziasztok !Én is ritkán írok mostanában.
Én úgy tudom, hogy a 12. hétig nem szabad elhagyni az utrot, mert onnantól veszi át a méhlepény a progeszteron termelést.
Értem. Remélem nem fog erősödni. Azért még holnapi szedd.
Igen kevesebbet, mert a Kaális doki már így mondta. Kb. másfél hete 2 naponta csökkentem egy szemmel.
Holnapra van időpontom a dokihoz. Ha addig nem erősödik, akkor azt megvárom, és akkor megyek sztem.
Szia! Küld egy e-mail camet és küldök neked diétás anyagot.
További ajánlott fórumok: