Lézeres szemműtét (beszélgetés)
akkor csak engem taksáltak ilyen rosszra?? Nekem csak akkor műtik újra, ha a látásom nem éri el szemenként az 50%-ot, vagy 1 dioptria felett marad rajta egy év után....
Ma reggelre nagyon éles a látásom, bár ilyen maradna:) le tudtam olvasni reggel a tv óráját:D ami inimini, és korábban szemüvegben sem ment:D
Nekem dioptriát írtak: a műtét előtt meglévő dioptriám 30%-a bent maradhat :-)
(valószínűleg a vakondok-kezelésen vettem részt)
Jó reggelt!
De jót aludtam,semmi tünet. :)
Gariban azt csinálják meg amit az elején vállaltak. Ez nem feltétlenül 100%,egyénenként függ. Nekem 110/120-at garantálnak pl.
hát köszönöm, remélem marad:)
tied milyen?
amúgy a szempilla kiszedésre van egy trükköm, 2ből 1x bejön...
oldalra forditod a fejed és nyomod a szemedbe a szemcseppet és közben nagyokat pislogsz.igy kimosódik.
persze ne a flucont használd ehhez:D
Szia! A szempillák engem konkrétan szó szerint az ájulás szélére vittek a műtét utáni időszakban. Próbálja meg az ember úgy kiszedni a tükörnél, hogy közben a fényérzékenységtől ki se tudja nyitni a szemét lámpa mellett, meg közben baromira szúr, látni nem látja...engem úgy mosdattak fel. :P
Amúgy az 1.25-ös szem szupeeeer. Kívánom, hogy ilyen is maradjon! :)))
hello!
örülj neki, nincs túl jó ize:)
amúgy volt,hogy én meg elaludtam a szemem, konkrétan rajta feküdtem, és másnap nem volt jó a látás de helyrejött.
amúgy engem az idegesit, hogy ha szempilla megy a szemembe királyul megragad a műtött területen, nem megy ki a fehér részre.gondolom az egyenletlen felszin miatt ragad oda és elég nehéz kiszednem.
itt vagyok, csak vendégek vannak...
Igaziból megijedtem, mert megdörzsöltem többször a bal szemem, és azzal rosszabbul látok...Remélem nem okoztam maradandó károkat:)
a szolit már leböngésztem, de csak ilyen fújós szar van, amitől ragad az ember. Igazoból festék:S
Én bevallom férfiasan, 7 éve orrcseppfüggő vagyok...Remélem ez nem gond. Én említettem OM-ben, azt mondták nyomathatom.
Ja, és én rosszul szemcseppezek??? Nekem még sosem folyt le a torkomba:S
a napozás is rontja elvileg...
márpedig én szeretnék elmenni nyaralni és akkor sütni fog a nap:)
de a szolit tényleg hanyagolom akkor.
hallottatok már olyanról akit újra kellett műteni?
na igen ez a szoli téma engem is érdekelne.
nem vagyok nagy szoliba járós,de jó lenne elmenni, nyárra ne legyek hófehér.
szerintetek ha beszerzek szoli szemüveget akkor is gáz?az om-ben rákérdeztem az egyik dokitól de azt mondta inkább ne kockáztassak.
de ha becsukom a szemem meg van rajtam szemüveg csak nem lehet baj:)
A mizu mizu mizuról két kicsi lego jutott az eszmebe. :) :)
Gyorsan helyzet jelentek,mert kb. 1 percig látom olvashatóan a monitort. Egész délután aludtam,szava nem lehet az orvosnak,mert betartom az utasításait. Jelenleg se közelre,se távolra nem látok jól,de mondta,hogy ez a helyes,mert ez azt jelenti nő vissza a szaruhártya. Fájdalom semmi,nyugodt mindkét bamba szemem.
Én is megszerettem a fórumot és Titeket is pedig még nem régóta vagyok itt. Mérgelődök is,hogy nagyon nehezen tudom most a hozzászólásokat visszaolvasni. Kiváncsi vagyok Rátok személyesen is. Ajnácsak meg szerintem az uv mentes szoláriumok listáit keresi éppen a neten. :)
ez érdekes, kérdezz majd rá, a kérdőjelre.
az 1,0 is jó, asszem a havi vagy a 2. havi kontrollon nekem is mértek egyik szememnél 1.0-t...most meg mindkettő 1,25 volt
dehát fél évig még változik a látásélesség:)
na előszedtem a papirokat:)
kiindulási állapot (minuszos voltam):
nyers távoli visus jobb szem: 0,25
nyers távoli visus bal szem: 0,05
múlt héten mindkét szemen 1,25-öt mértek.
szóval nagyon jó a szemem, de műtét után pár héttel még jobb volt.még kissebb feliratokat el tudtam olvasni mint most.szóval csak relativ a romlás, a szemem még mindig átlag feletti:)
és ami a furcsa, hogy a domináns szemem a jobb, ráadásul a bal rosszabb is volt és most valahogy a ballal jobban látok...
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?