Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Létezik olyan, hogy egy nagyon erős barátság 15 év után megszakad? fórum

Létezik olyan, hogy egy nagyon erős barátság 15 év után megszakad? (beszélgetős fórum)


ápr. 14. 10:23
persze,hogy letezik!
17. 02c42d9911 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 28. 14:45
Mert ő nem a barátod volt, csak az ismerősöd, azért szakadt meg és azért hanyagolt téged. Szerezz VALÓDI, életreszóló barátokat!
márc. 28. 14:41
Nem, a barátság definíciója az, hogy soha nem szakad meg! Pont.
15. 02c42d9911 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 28. 14:41
Ezzel most provokatív leszek, de az a barátság, ami 15 év múlva megszakad, az sosem volt igazából barátság, maximum délibáb...
márc. 20. 15:18
Még ennél idősebb barátságok is megszakadhatnak.
márc. 20. 14:20

Sajnálom, nekem is van olyan középsulis barátságom, amit csak én ápolok. De a másiknak egy teljes, komplett élete van, nekem is mondjuk... De nem nagyon tudunk már úgy találkozni, mint régen. Máshol is élünk már, időnk is kevés, teljesen más az életritmusunk, mint a suliban.


Én se tudok mit kezdeni vele. Ha nem írok rá hónapokig, ő se keres. Ha írok neki, valahogy kevés időnk van beszélni. Pedig még mindig nagyon kedveljük a másikat, csak már tök máshol tartunk az életben.


Nem nagyon tudom én se, mi a megoldás, de el nem dobnám, nem emészti fel sok erőmet, szóval nem káros, nem stresszes. Csak szomorú.

márc. 20. 11:30
Ha semmi végzetes ellentét nincs közöttetek akkor megmaradhat még sokáig csak az évek során átalakul. Nekem is voltak barátnőm a gimiben / több, mint 40 éve!/. Az egyiket kb. 10 éve láttam, nem keressük egymást, osztálytalálkozókra sem jár. A másikkal a fb-on kapcsolatban vagyunk de csak nagyon ritkán találkozunk személyesen. Egy harmadikkal évente legalább 1x találkozunk és telefonon is 2-3 havonta beszélünk, vele 2x nyaraltam is régebben és 2-3 napos látogatások is szoktak lenni időnként. Nem vagyunk- nem lehetünk - féltékenyek egymás barátaira, hiszen másfele sodort minket az élet de szükség esetén ott vagyunk egymásnak. 1-1 beszélgetésre , tanácsra bármikor de nincs függés, felnőttünk.
11. Lufthansi (válaszként erre: 3. - Vigyefene)
márc. 20. 09:13

Pontosan így gondolom én is.

Nekem is volt szó szerint ilyen az életemben.

10. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 20. 08:35
A legtöbb iskolai barátság véget érhet, ha nem rendszeresen találkoztok és átalakul egy egyszerű jó ismeretséggé. Nincs ezen mit csodálkozni, ilyen az élet. Új emberek, új munkatársak, új emberi kapcsolatok és ennyi. Ezen nem kell csodálkozni, pláne nem keseregni.
márc. 20. 08:10

A barátság akkor szakad meg, ha hagyod/hagyjátok. Egy kapcsolatot mindig ápolni kell.

Ha neked kell ez a barátság, akkor tegyél azért, hogy megmaradjon. A másik lehet, hogy észre sem veszi, hogy nem tesz eleget.


Úgy tűnik, hogy mind a kettőtöknek van külön baráti köre, esetleg össze lehet hozni a két társaságot és akkor megint közös élmények lesznek és nem azt hallgatod, hogy a másik egyik barátja mit mondott/csinált, de szerintem ezeket meghallgatni sem rossz.;)


Én biztos, hogy nem rúgnám fel ezért a barátságomat, tudom, hogy többen ezt tennék, ahogy itt a hozzászólásokból is látszik, de miért kellene ezt tenni?


Ha mindig felrúgjuk a barátságainkat, mert épp nem úgy tett a másik, ahogy nekünk a legkomfortosabb, akkor a végén nem maradnak barátaink. A toleranciát is tudni kell alkalmazni.

8. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 20. 07:55

Felnőttetek. Család, munkahely, új ismeretségek, új érdeklődési témák, még új barátságok is szövődnek már ebben a korban.

Ritkítani kell, és elengedni a régit. Keress te is új barátokat.

márc. 20. 07:47
Ez a helyzet a múlt és a jelenlegi. A jövőben pedig alakulhat bárhogyan.
6. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 20. 07:41
Hogyne. A gimnázium összekovácsolt, de más közegbe kerültetek, minden megváltozott. Nem kell eldobnod őt, de fogadd el, hogy sülve-főve már nem lesztek együtt.
márc. 20. 07:37

Szerintem csak át formálódott.

Van egy emberke, akivel majd'30 éve barátok vagyunk.

Eleinte, folyamatosan kerestük egymást, ma már van, hogy hónapok maradnak ki.

De bármikor fordulunk egymáshoz, tudjuk:pár jó szó mindig akad, barmiről tudunk beszélgetni,mintha tegnap találkoztunk volna utóljára.


Nyilván minden barátság más, az ember megérzi mikor kell elengedni valakit-talán ehhez szeretnél most megerősítést.🤔

márc. 20. 07:22
igen
3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 20. 07:18
Szerintem nem szakadt meg a barátságotok, hanem átalakult. Továbbra is barátok vagytok, csak nem olyan közeli mint régen.
márc. 20. 07:18

Igen.

Változunk.

Ha gondolod, beszélj vele erről.

Van, amit el kell engedni.

márc. 20. 07:03

Létezik olyan,hogy egy 15 éve tarto barátság megszakad ?


30 évesek vagyunk, tehát már a gimnázium első osztályában is barátok voltunk. Sok élményen ,és emléken vagyunk túl, de a barátságunkat mindig sziklaszilárdnak tartottam.


Viszont egy-két éve kezdem látni, hogy számára már nem olyan fontos ez a kapocs. Sosem keres, ha sikerül elcsalnom egy pizzára az egész kommunikáció más barátairól szól. Kivel hol volt sörözni, melyik barátja épp mit mondott neki.


Tudom azért más minden mert felnőttünk, de tulajdonképp ha én nem jelentkezem 1 hónap is el tud telni úgy,hogy csend van.


Ideje elengednem a barátságot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook