Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni? fórum

Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni? (tudásbázis kérdés)


2014. jún. 12. 13:55
Én biztos nem tennék.
2014. jún. 12. 13:34

Pektint kell beletenni, nem keményítőt. Eleve vétek 10 percnél tovább főzni, mert minden tartalmas dolgot megölsz benne.


A pektint almából vonják ki, természetes, gyümölcsalapú zselésítőanyag, minden olyan lekvárba, melynek alacsony a pektintartalma, ezt kell tenni.

2014. jún. 12. 12:37
Addig főzd amíg besűrűsödik. A cukrot csak 10 perccel a végén tedd bele, mert ha sokáig főzöd vele elveszti a szép színét. Mi már ettünk belőle amit főztem és éppen jó az állaga. Kiskanállal kiveszel belőle, ha kihűl és megkeményedik a kanálon akkor jó.
16. Imo
2014. jún. 12. 12:36

Minek?

pudingot akarsz vagy lekvárt?

15. globus
2014. jún. 12. 12:31
Nem!
2014. jún. 12. 12:24
nem
2014. jún. 12. 12:05
Abból kiindulva, hogy a belehullott kenyérmorzsától is penészes lesz a lekvár, én keményítőt sem tennék bele.
2014. jún. 12. 12:03
lehet...mindent lehet, de nem oda való!
11. kalucsni (válaszként erre: 10. - Anna006)
2014. jún. 12. 12:03
hát egy nem átlátszós katyvasz :D javaslom, sima forró vizbe tegyél pár kanál keményitőt, pár percig forrald, hütsd, le. és ha neked tetszik, akkor hajrá...
2014. jún. 12. 11:59
mi történik ha keményítő kerül 5 L lekvárhoz -3 evőkanálnyi??
2014. jún. 12. 11:53
Semmiképp ne tegyél bele keményítőt! Inkább legyen egy kicsit folyós.
8. forrest2010 (válaszként erre: 2. - Anna006)
2014. jún. 12. 11:52
Mikor még főztem eperlekvárt , leszedtem a levét , megitták szörpként , próbálj ki 1x befőzőcukrot , abba belekeverve lehet a zselésítő / szerintem , én sose használtam ,csak látom a tv-be /
2014. jún. 12. 11:52
Azt,semmiféleképpen ne tegyél bele!
2014. jún. 12. 11:51
Én dzsemfixet tennék hozzá, vagy inkább eleve befőzőcukrot használtam volna, ahhoz nem kell más.
2014. jún. 12. 11:48
tavaly is azt hittem hogy besűrűsödik hűlés után de folyós maradt,talán kicsit sűrűsödött.
2014. jún. 12. 11:45
Ha kihűl, nem lesz sűrűbb?
2014. jún. 12. 11:45
Zselatint szoktak, keményítőt még nem hallottam.
2014. jún. 12. 11:42

most főzöm a lekvárt de nagyon folyós és cukron kívül nem szoktam bele tenni mást.


keményítőt teszek bele akkor nem fog hamar felforrni vagy megbuggyanni?


köszönöm

2014. jún. 12. 11:40
Lehet-e eperlekvárba étkezési keményítőt tenni? S.O.S

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook