Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tudsz az étkezési keményítő használatával kapcsolatban? fórum

Mit tudsz az étkezési keményítő használatával kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)


15. eeab532645 (válaszként erre: 14. - Vialance)
2010. ápr. 22. 17:25
Ami jó az nem ártalmas,asszem.
2010. ápr. 22. 00:08

Nemrégen fedeztem fel, szerintem is nagyon jó. Már egyre többször használom, remélem nem ártalmas...

Mit tudtok erröl?

2010. ápr. 19. 16:54
Használ a libidóra is:kemény leszel tőle mint a vídia.Vagy nem.
2007. okt. 10. 06:42
Rántás, lisztes habarás helyett használom. Sokkal fényesebb lesz tőle az étel, pl. a főzelék.
2007. okt. 9. 22:22
Egészségeseebb mint a liszt. Én minden sűrítek vele, a lisztet teljesen elhagyom. Sokkal lágyabb selymesebb lesz tőle az étel, megmaradnak az eredeti ízek, nem lesz lisztízű minden. Arra figyelni kell, hogy folyamatosan keverjük a kívánt súrúségig, utána azonnal vegyük le, mert visszahígul. Gyakorlás kérdése az egész.
10. dundy
2007. szept. 8. 07:37
kaját szoktam sűríteni vele, kevesebb kell belőle mint a lisztből.
2007. aug. 24. 07:22
semmit, nem használok ilyet
8. d@nu (válaszként erre: 7. - Gyopár)
2007. júl. 23. 23:06
A lágyulós a burgonya lesz, mert az enyém sűrűsödik és én kukoricakeményítőt használok. Azt hiszem, ez az általánosabb..
2007. júl. 23. 22:48
Én annyit tudok róla, hogy két fajtát lehet boltban kapni: burgonya- és kukoricakeményítőt, esetleg a kettőt keverve. Az egyik (bocs, mindig elfelejtem, hogy melyik az) tartós hő hatására egyre csak lágyul, tehát kizárólag csak forralásig szabad hevíteni, tovább nem. A másik viszont szépen, folyamatosan besűríti az ételt (persze, ha sűrítésre használjuk). Nagyon jó, házi pudingot, krémet is lehet vele készíteni, a piskótatésztát is lazítja. Ha ételbe teszem én is először kevés folyadékban, habverővel keverem el, akkor sima lesz.
2007. júl. 23. 13:49
Én annyit tudok róla, hogy rettenetesen felpuffaszt, és nagyon rosszul tudok lenni tőle. :(
2007. júl. 23. 13:32
Köszi.
4. d@nu (válaszként erre: 3. - Mongi)
2007. júl. 22. 13:41

Hideg folyadékban kell elkeverni, mert a melegben egyből becsomósodik, mint a liszt. Én mindig habverővel keverem el és az ételhez is azzal kell hozzákeverni - ez ugye nem egy egyszerű eset egy gyümölcsleves esetében. Én éppen ezért általában nem forráskor, hanem még melegedés közben hozzáadom és így egyenletesebben el tudom keverni - forralás közben besűrűsödik.


Tojást nem tudom, hogy lehet-e vele helyettesíteni, de lisztet igen. Ha jól tudom, 1/3 mennyiségig. Sokkal könnyebb lesz a tészta - a piskóta állaga pl. jobban hasonlít a bolti piskótatésztához.

2007. júl. 22. 13:28

Azt tudom,de nekem sose sikerült még rendesen megcsinálnom.Mindig csomós.Hideg tejbe vagy vízbe kell keverni,vagy adhatom a meleg ételhez is rögtön?

Próbáltál már tojást helyettesíteni vele(sütiben)?

2. d@nu
2007. júl. 22. 13:16
Mire vagy pontosan kíváncsi? A dobozon rajta van a "használati útmutató"...
2007. júl. 22. 13:12
Mit tudsz az étkezési keményítő használatával kapcsolatban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook