Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsó nápolyi módra recept

Lecsó nápolyi módra recept

A Lecsó nápolyi módra hozzávalói:
4-5 db nagy kaliforniai paprika, lehetőleg több színben (sárga, piros, zöld, de ez csak esztétikai követelmény)

fél fej vöröshagyma (én lilahagymát használok, mert édesebb, de ez sem fontos)

50 dkg érett paradicsom (vagy 1 doboz kockázott paradicsomkonzerv)

fél marék fekete olívabogyó kimagozva

1 kávéskanál sózott kapribogyó



oregánó

olívaolaj


A Lecsó nápolyi módra elkészítési módja:
A paprikát gázlángon körben megpörkölöm, míg megfeketedik a héja. Amikor már nem éget, lekaparom az égett héjat. Vigyázok, hogy ki ne lyukasszam a paprikát, mert a benne keletkezett folyadék nagyon finom. Tányér fölött kiveszem a csumáját, a levet felfogom. Csíkokra, majd a magyar lecsónál szokásosnál kisebb kockákra vágom a paprikákat. A nagyon finomra vágott vöröshagymát egy mélyebb serpenyőbe vagy lábasba teszem, rá a paprikát, az olajbogyót, a felkockázott paradicsomot, a kapribogyót (ami ne ecetes legyen, hanem sóban eltett). Összefőzöm, és amikor már rövid a leve, akkor sózom, majd megszórom nagyon kevés oregánóval. Aki szereti, csípős paprikával is ízesítheti, úgy is nagyon jó. Hidegen a legfinomabb.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsó nápolyi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook