Laptop- mit jelent? (tudásbázis)
különbséget kellene tenni az analóg és az adsl- illetve kábelmodemek között...
a mai modemek, még egyszer mondom, usb-n és etherneten csatlakoznak a géphez, és szélessávú kapcsolatot adnak a gépnek.
a beépített modem, amiről pedig kérdeztél, a gépben benne levő ANALÓG modem, tehát kihúzod a vonalat a telefonból, bedugod a gépbe, és kínkeservesen lassú, méregdrága tárcsázós netezést tudsz vele csinálni maximum. na ezt tuti nem akarod! főleg, ha már van otthon adsl vagy bármilyen szélessávú előfizetésetek és ahhoz egy normális adsl (és nem analóg!) modem.
szerinted mennyire megbízható ez a gép?
itthoni használatra kellene nekem.
amit leírtál:
tudom használni rendesen, vezeték nélkül is itthon?
Motorolla modem van itthon.
köszönöm az illusztrácoót, megnéztem.
találtam neked illusztrációt:
ezen a laptopon a balról első port a beépített modem portja (kicsit keskenyebb)
a második az úgynevezett ethernet port, ezt fogod használni vezetékes internetkapcsolathoz, ha adsl modemed van otthon vagy UPC-s kábelmodemed,
a wifi meg a bluetooth nem látszik, mert azok persze vezetéknélküli kapcsolatok, nem kell hozzá csatlakozó :))
szóval a teáltalad kinézett laptopon az az első csatlakozóhely hiányzik, tehát ilyen analóg telefonvonalat nem tudsz beledugni, de hidd el nekem, hogy nem kell az neked semmire ;)
oké, ebből elég világos, hogy nem tudod, mit jelent.
egy kis történeti áttekintés:
régen nem volt szélessávú internet. se kábeles. se isdn. volt az embernek egy analóg telefonja otthon (jó esetben), amit ugye a "vezetékes telefonnak" hívtunk.
ehhez tartozott egy analóg vonal.
az analóg modembe ugyanazt a kisfejű csatlakozót, meg a telefonvonalat kellett bedugni, amibe a telefont dugja az ember. evvel fel lehetett tárcsázni a gépről bizonyos számokat, ahol internetszolgáltatást kaptál, de ezt úgy képzeld el, hogy ennek a sebessége max 56 KB/s volt, tehát mondjuk egy pár megás fájlt azt több óra küldéssel lehett csak elküldeni :o)
ez volt a régi "modemes internet".
an modemmel létesíthető analóg, úgynevezett ppp kapcsolatot csak speciális esetben használja az ember - én például a munkám során igen, de csak bentről a munkahelyről, mivel percenként annyibe kerül, mint egy rendes telefonos városi vagy nemzetkzi hívás vezetékesről (mintha tényleg telefonálnál).
A wifi, a bluetooth meg a rendes LAN kábeles kapcsoalt - amit a szolgáltatótól kapott adsl modemedbe vagy a routeredbe dugsz - az tök független ettől a belső modemtől.
tudom mit jelent, csak azt nem tudom, hogy ebben a leírásban mit jelent, hogy nincs.
azt is értem, hogy belső modemje nincs, de attól függően lehet vezeték nélkül használni?
amúgy megvan közben, többféle vostro 1015-ös van. amit te kinéztél, abban pont nincs modem.
szóval azt nem tudod, mi az a modem úgy általában?
egyszerűen csak nem értem, ezt mit jelent.
hogy nincs modemje
Aha hát látom, ez egy Dell Vostro 1015 típusú laptop, egész pofás darab. Érdekes, hogy az általad adott link szerint - a laptopszalon legalábbis í]y vitte fel a specifikációt - a gépben nincs belső analóg modem, holott a dell honlapja szerint:
**nem bírom belinkelni a dell honlapot, hülye hoxa!!***
igenis van benne analóg modem. vagy rosszul vitték fel az adatokat a laptopszalon oldalon, és elírtak valamit, vagy van valami típuskülönbség a kettő között, na mindjárt átrágom a két adatlapot.. (bár csodálkoznék!)
megkérdezhetem, miért olyan fontos a modem? alig ismerek olyat, aki ezt bármire is használná.
persze, mi mást jelentene?
meg hol írja ezt, a specifikációs adatlapján (pl a füzetecskéje, vagy a gyártó honlapja), vagy most épp már a laptopon az eszközkezelőt nézed?
utóbbu esetben pl lehet, hogy gyárilag van modemje, csak elromlott, és az alaplap ezért nem látja. mindegy, nem értem a kérdést igazából. ha már vérprofi tanácsot szeretnél, kezdhetnéd avval, hogy megírod a laptop márkáját és típusát IS, plusz hogy hol látod ezt pontosan. (mi az a "laptop tulajdonságai"??)
kérem, csak az írjon, aki ért is hozzá:
mit jelent az, ha a laptop tulajdonságinál az van írva:
csatlakozók: modem: nincs.
ez most mit jelent? hogy belső modeme nincs?
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Van-e jelentősége a " dinnyére sört?" szólásnak?
- 50 év felettiek jelentkezését várom nemtől függetlenül ismerkedjünk beszélgessünk.
- Álomfejtés: Mit álmodtál és az mit jelenthet?
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- Közkívánatra 6. Pénzdíjas Fogyiverseny!!. Jelentkezzetek!!!