Lányomat két éve szültem, 6 hónapig szopizott.Mért van az ha mellemet megnyomom még mindig jön belőle tejszerű folyadék? (tudásbázis)
Prolaktin hormon:
Nőgyógyászati vizsgálat indokolt és endokrinológus szakorvos felkeresése is szükséges, ahogy írták. A hormon magas szintjének sok oka lehet, de legtöbbször gyógyszerrel tudnak segíteni.
Szerintem is nagyon fontos, hogy menj el endokrinológushoz és ellenőriztesd a prolactin szintedet. Nekem is úgy volt, hogy 7 havi szoptatás után még négy év múlva is volt tejem. A nőgyógyász csak annyit mondott, hogy borogassam, meg hogy menjek el kivizsgáltatni, ha nem múlik el. aztán elfelejtettem. 7 éves volt a kislányom, amikor ömleni kezdett a tejem. Magas prolactin szintem és agyalapi mirigy daganatom lett.
Ne járjon így senki. Te sem :)
Az én kisfiam is 6 hónapig szopizott és 3 éves volt, mikor végleg elapadt a tejem....
Dokim nem javasolt semmi különöset, mivel nem fájt, nem gyulladt be. Nem fejtem, de mégis volt pici. Szépen, lassan elapadt.
De létezik olyan gyógyszer, amitól elapad. Szerintem beszélj a dokiddal!
Megnyugtatásul közlöm, hogy a fiamat is kb. 5 - 6 hónapig szoptattam, májusban mult 3 éves és még mindíg ( ha megnyomom) megjelenik egy - két csepp.
Én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget...
Valószínűleg magas a prolaktin szinted, beszéld meg az orvosoddal, valószínű kérni fog egy hormonvizsgálatot, ha valóban magas a prolaktin, kapsz rá gyógyszert és visszaáll a rend :)
Gratulálok a lányodhoz :)
További ajánlott fórumok:
- Ugye nem lehet komoly baja a kiskutyának, ha gyulladt ciciből szopizott?
- Hathónapos kisfiam mostanig szopizott, mostmár szeretném bevezetni a szilárd kaját, mivel kezdjem és folytassam,?
- Átlátszó (fehéres) váladék folyik a köldökömből és körülötte fáj is, ha megnyomom.Mitől lehet?Volt már valakinek ilyen problémája?
- Ha megnyomom a jobb egérgombot, nem hozza fel a listát.Miért? Ilyenre gondolok, hogy másolás, beillesztés, stb.Mit csináljak?
- Hogy itatnátok a babátokat aki eddig szopizott, és sem a cumisüvegből, sem a pohárból nem fogad el semmit?
- Feltűnik a tálcán a számológép, amikor megnyomom a billentyűzeten jobb nyilat. Mit tegyek?