Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lángostészta - kérdés fórum

Lángostészta - kérdés (beszélgetős fórum)


18. vikike1980 (válaszként erre: 6. - Mona31)
2010. aug. 12. 14:56

Kefíres lángos

Kategória: Tésztafélék

Hozzávalók: 1 kg finom liszt

3db tojás

3 doboz kefír

5 dkg élesztő

2dl tej+pici cukor hogy megkelljen az élesztő

Elkészítés: az egésszet robotgépel összedagasztani , lefóliázni az edény tetejét ,hüttőbe tenni másnap forró bő olajban kell sütni

Tanácsok: olajos vagy vizes kézzel érdemes a tésztát kivenni és formázni mert ragad! jó étvágyat hozzá

17. f8db0709b8 (válaszként erre: 16. - Moncsa85)
2010. aug. 12. 14:30
Ezért jó néha máshol enni még a kedvenc kajámat is,mert hiába ugyanaz,valahogy mégsem:)
16. moncsa85 (válaszként erre: 15. - F8db0709b8)
2010. aug. 12. 14:25
ahány ház annyi szokás...:)
15. f8db0709b8 (válaszként erre: 11. - Moncsa85)
2010. aug. 12. 14:07
Olajos zacsiban is kiválóan elvan a hűtőben:)
2010. aug. 12. 11:38
Én így csinálom: 3 kefir, 1 kg liszt, 1 ek. só, 1 élesztő pici tejben megfuttatva! Ezt összedolgozom és egyből a hűtőbe teszem, ott kell meg! 1 hétig használható fel, olajos kézzel szaggatom és sütöm, mindenki imádja, mert nem olajos!
2010. aug. 12. 11:34
Éppen lángost eszek.:)
2010. aug. 12. 11:27

Na tessék lehet válogatni:)))

1000 féle van.Én utoljára ezt csináltam amit leírtam, nekünk nagyon ízlett:)

2010. aug. 12. 11:25

1kg liszt

2dl tejföl

5dl tej

5dkg élesztő

1tojás

1ek só

1/2dl olaj

élesztőt 1dl tejjel és pici cukorral felfuttatod.összekevered az egészet (én a dagasztást nem vittem túlzásba:D)

Fél óra pihentetés után kis cipókat csinálsz (nekem 32 db lett),még 15 perc pihi és már nyújthatod is olajos kézzel és bele a forró olajba...

ami megmarad tészta azt folpackal letakarod és max 1hétig elvan a hűtőben!

2010. aug. 12. 11:24
Én is csinálok gyakran krumplisat, de nem teszek bele élesztőt, csak 1 tojást, lisztet, sót, és olajban kisütöm. Az élesztős dolgokat nem bírom megemészteni, csak már ha másnapos, úgy meg nem finom.-
2010. aug. 12. 11:24

Amúgy betettem sülni, kíváncsi vagyok a végeredményre.... :-))


fokhagymás tejföl került rá, baconszalonna, hagyma, a felére paradicsom, és sajt.

8. kitrákotty (válaszként erre: 6. - Mona31)
2010. aug. 12. 11:23

Sima kelttészta, annyi különbséggel, hogy tejföl van benne tej helyett, és nincs benne tojás meg olaj/vaj.


Ez a mostani nekem 1 kg lisztből készült.

Ehhez egy egész élesztő kellett (a friss). Ezt cukros tejben felfuttatni, aztán ebből a liszttel, tejföllel és sóval tésztát gyúrunk.

Meleg/langyos helyen kelesztjük kb. egy órát.


Aztán lehet sütni, fogyasztani. :-))

maradékot a hűtőbe teheted.

2010. aug. 12. 11:22

Kefíres lángos a Mindmegettéről:

Hozzávalók:

50 dkg liszt

3 dkg élesztő

kevés cukros tej

2 kis doboz kefir

1 közepes, főtt krumpli

1-2 tojás

olaj

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.

Én is szoktam készíteni, de szerintem a fél kiló lisztből nagyon sok lesz, elsőre csak fele adagból csináld meg. Jó étvágyat!

2010. aug. 12. 11:17
Valaki leírhatná nekem ennek a hűtős lángosnak a receptjét, még nem próbáltam soha. Csak a hagyományos krumplis, meleg helyen kelesztőset.
5. kitrákotty (válaszként erre: 4. - Monidavi)
2010. aug. 12. 11:07

Akkor kenyérlángos lesz belőle, vagy olyasmi....


majd jövök és beszámolok, ha elkészült :-))

2010. aug. 12. 11:01
Én egyszer sütöttem belőle pizzát, de nem lett az igazi. Ahogy át akartam rakni tányérra, széttört a tészta kettőbe (pedig nem is nagy darab volt), és az íze se olyan mint a pizzatésztáé.
2010. aug. 12. 10:55

Szia!

Nyugodtan megsütheted,még ma is jó a tészta.

viszont arról még nem hallottam,hogy pizzaként is meg lehetne csinálni,de nem rossz gondolat.)

2010. aug. 12. 10:55

szia!elvileg 1hétig eláll a hűtőben, de én max 4-5 napig mertem tárolgatni,akkor még biztos jó...

sütőben én még nem sütöttem,de ha kipróbáltad írd meg:)

2010. aug. 12. 10:52

Sziasztok!


A hűtőben pihen a bedagasztott lángostésztám, már sütöttünk is belőle tegnap-tegnapelőtt.


Felhasználható még ma is? (szerintem hűtőben nem romlik meg, vagy igen?)


és sütőben süthetem-e?

ha pl. nem lángost szeretnék, hanem valami feltéttel megsütöm, végülis a pizzatésztától nem olyan nagyon különbözik.....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook