Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

13867. 96b0d6b01f
2010. dec. 15. 10:03

Sziasztok, szép napot mindenkinek :D

Szerintetek milyen játékot érdemes még neki venni?

2010. dec. 15. 09:41

Zorkusz!

Remélem, Zora nem lett beteg! Ne aggódj a konyhakő miatt. A retrievereket az alsó szőrük olyan melegen tartja, hogy szerintem a fűtött lakásban jól esik nekik a hűs kövön feküdni.

Egyébként annyira jó olvasni, hogy milyen jólnevelt lett Zora. Emlékszem még, mikor először idetévedtél közénk és kétségbe voltál esve, hogy hogy is neveld.

Milyen jó, hogy Kat itt van nekünk, ugye?

Lassan összeírni is sok lenne, hányan vagyunk, akiknek segített, tippekkel, tanácsokkal.

Ezúton is puszi érte, Kat!

13865. Szeszipuszi (válaszként erre: 13861. - Casia)
2010. dec. 15. 09:35

Örülök, hogy minden sebetek begyógyult!

Felétek még sóznak? :O

Nálunk fűrészporral meg homokkal szórnak már évek óta. De ha mégis kimentek Mázlival, az első húsz perc után a hó letakarítja a tappancsai, hazafelé pedig otthon leöblíted és bekened egy kis kézápoló krémmel. Meglátod, hogy imádja, ahogy a talppárnáit masszírozod! :D

2010. dec. 15. 09:33

Érdekes dolog ám ez a jutalomfalattal való motiválás. Joeynál még mindig nem működik tökéletesen. Pedig csak este kap enni, és általában épp előtte van a tanulás + séta. A kertben minden oké. Gyönyörűen csinálja amit kell, és nem is ragaszkodik a jutalomhoz. Apportírozni viszont nem szeret. Tud, de nem szeret. 2-3 dobás után megunja. Addig érdekli, amíg Pajtit lefutva elhalássza előle a labdát. De visszahozni nem akarja. Pajtikám viszont...mivel két labda van, olyankor elindul inkább a közelebbi felé - ami van, hogy a lábamtól 1 méterre van - és odahozza, ledobja. Jutifalat. Szájba veszi, ledobja...jutifalat. :D

Olyan édes, hogy hagyom, hogy így kiszedjen belőlem jó néhány falatkát.

Vele élvezet sétálni ha egyedül van, nem húz, szépen jön lábnál. Ha elengedem, nem megy tőlem messzebb 4-5 méternél. Állandóan visszatekinget rám, hogy megvagyok-e. És amikor hétvégén Joey elszaladt, csak nézett utána, és nézett rám, és nyüszített, hogy elszaladt a haver - de nem szaladt utána. Velem maradt. Pedig alig 3 hónapja van velünk.

Mikor Joey kicsi volt és megvolt még Luke, akkor ő volt akit el lehetett engedni sétakor. Akkoriban ő is pont így viselkedett. De nem lehetetlen, hogy mivel Luke hosszú pórázon velem maradt, így mindkettőnk miatt nem ment messzire.

Sajna Luke számunkra sosem volt behívható. A kiképző, akinél volt, nagyon megszerette és neki mindent megcsinált. Nekünk nem. Pedig imádtuk egymást és otthon, a kertben mindenben szót fogadott. Bármit megtehettem vele...tisztítottam a fülét, fésülgettem, trimmeltem, fürdettem, kezeltem ha sebe volt. Szó nélkül állta. De ha kijutott a kertből és nem volt rajta póráz, meg sem állt a világ végéig.

Egy alkalommal átrágta magát a szomszédba és ott kiment a nyitott kapun az utcára. Kijavítottuk a kerítést, de másnap már reggel újra próbálkozott. Mondtam a lányoknak:ha menni akar, úgyis megy. Majd hazajön ott vár majd a kapuban. Ez volt reggel 7-kor.

Kettőkor, mire a lányok hazaértek, a kutya még sehol. Indulhattak keresni. Na akkor első szóra odament hozzájuk. Lehet, megörült, hogy ismerőst lát. :D

A határban csak azért mertem elengedni, mert tudtam, hogy idővel talál majd egy ürge- vagy nyúlüreget és elkezd ásni. Akkor pedig be lehetett érni és meg lehetett kötni.

Annyira szerettem volna, ha van egy bekerített nagy terület, ahol szabadon kószálhatott volna akár órákig. De felénk ilyen nincs.

(Bocs, hogy hosszúra nyúlt, de elragadtak az emlékek...egy éve ilyenkor kezdődött minden baj)

13863. Casia (válaszként erre: 13859. - 5bfba16667)
2010. dec. 15. 09:21
Mázli eszi a havat, ha séta vagy játék közben megszomjazik. Mindig lekaparja a piszkos felső réteget, és alóla harap. :)
13862. Casia
2010. dec. 15. 09:20
Goki, merre vagy? Az elmúlt két oldalról hiányollak...
13861. Casia
2010. dec. 15. 09:19

Sziasztok!

Nyertem, nekem csak két oldalt kellett visszaolvasni! :D

Zorkusz, mi a helyzet? Hogy van a kis hercegnő? Biztos semmi baja, csak gondolj bele, tél van, téli bundát növesztett, erre fűtitek a lakást... nah, akkor konyhapadló!

Aktívan irigykedek az iskolásokra! Nagyon! Mi még sétálni se tudunk elmenni. Tegnapelőtt lesóztak mindent. Nem merem kivinni Piskótát, féltem a tappancsait. Kb húsz percet kéne sóban tapicskolni, mire kiérnénk a tiszta terepre. Meg ugyanez vissza. Akkor inkább udvar. :( Van viszont egy jó hírem: már minden seb lepotyogott a nyakáról. Szerintem ha megfésülöm, már minden puha és selymes lesz, ahogy régen. :))

2010. dec. 15. 09:13

Hali Mindenkinek!

Húúú, hogy mennyit írtatok...4 oldalt kellett visszaolvasnom, pedig háromig itt voltam. :D

Panka! A kutyakolbász vagy az olcsó virsli is beválhat, mint jutalomfalat. Mivel kicsi kuttyod van, a virslit javaslom. hosszában négyfelé vágva, aztán kockázva. Én vettem már kutyakolbit is, de annyira nem ízlett Joeynak - sajna válogatós nagyon, már ami a jutalomfalatot illeti - így megkapták a maradékot táppal keverve. Így nálunk marad a virsli, illetve a Frolic karikák. Azt nagyon szereti mindkettő.

13859. 5bfba16667
2010. dec. 15. 08:36

Jóreggelt!!!

Konkrétan 1 óra 3 perc alatt olvastam végig azt az 5 oldalt, amivel el voltam maradva. Pedig azt hittem hogy gyorsan olvasok:D

Nálatok az normális, hogy állat eszi a havat? Mert az, hogy én enném, :D:D, az oké, de hogy Ő:D

Nagyon rég óta gondolkozom a jutalomfalat kérdésen, mi mindent anélkül tanultunk meg. Ül, fexik, ott marad, ugrik, mindent, de rájöttem, hogy így magammal is kiszúrok, mert minden sokkal nehezebb. Westiem dögnek milyen jó jutalomfalatot lehet adni, ami nem nagyméretű, tehát nem egy órát rágcsálja, mire mehetünk tovább a feladattal?

Nem nagyon láttam, csak nagyot, de ha azt szétvágom, seperc alatt megszárad.

Megdöbbentem, mikor olvastam, hogy nálatok ebek napi 16 vagy több órát pihiznek. Hát nálunk nagyon nem. Ha itthon vagyok egész nap, akkor Dömpim csak éjszaka alszik. Pihizik, meg lefekszik, de nem nagyon alszik. Max 1-2 órát délu, de már ez is ritka.

Most hogy le vagyok robbanva derékilag, se ülni, se feküdni, menni meg rohangálni nem tudok, sőt, még lehajolni se nagyon hozzá, így maradnak a max 10-15 perces napi 3-4x séták. Egyszerűen belepusztulnék, ha több kéne. Így meg az energiája halmozódik. Semmi rosszat nem csinál, nem rág szét semmit, kivéve persze a joghurtos poharat:D

Mit műveljek vele benn? Nem bírok vele foglalkozni:( Holnap megyek dokihoz, addig a megmozdulásom is tragikus. Ráadásul az utak síkosak, benne az energia garmadával, nem kicsit húz, nekem meg nincs erőm korrigálni.

Mit adjak neki? Mit csináljak vele, hogy ne unatkozzon ebben a pár napban?:(

Kat, nekem is elküldenéd a játékos tanulásról a tanácsokat? Érdekelne..:)

Zorkusz, én ebem is ilyen, ha dokiról van szó. De szerintem ő szimplán annyi új impulzust kap a dokinál, (TV, hifi, ezer kuty, macska, papagáj, minden színes, sőt, még egy kozmetika is van), hogy nem bírja feldolgozni hirtelen, és inkább meg se moccan.. Ezt tudom elképzelni:D:D

Remélem márra se lett láza Zorának! mi anno a lázzal megszenvedtünk...:S

13858. 75596a56f2
2010. dec. 15. 08:00

Sziasztok, szép reggelt!

Igyekszem én is visszaolvasni... :D

Minden buksira hatalmas simi, és kellemes hóeséses sétát kívánok!

13857. Panni58
2010. dec. 15. 00:27

Hú, mennyit írtatok, míg nem jártam erre (céges Karácsony volt nálunk), mikor fogom én ezt mind végigolvasni? :)

Jó éjt!

13856. Zorkusz
2010. dec. 14. 22:25

Megmertuk,nem lazas.Hala a jo egnek!Kesobb megmerem megegyszer lefekves elott.

Amugy en ilyen kutyat meg nem lattam.Kezbol megette a gyogyszeret(ami legutobb volt felirva neki)a masodik fultisztitasanal tok nyugodtan egyhelyben ulve megvarta mig a doki kitakaritja neki,nyugtato es minden egyeb nelkul.Mondta is hogy ilyet meg o sem latott.Most a fenekeben siman meg tudtam merni a lazat,egy kis darab sajt elleneben.Annno az oltasainal egy nyikja nem volt soha,sot meg egyszer el is aludt a vizsgalo asztalon,mig a dokival beszelgettunk:)Nagyon jol viseli ezeket a dolgokat,semmi hiszti.

13855. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13853. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 21:43

Szép napot!

Megyünk pislantani mi is. :)

13854. Zorkusz (válaszként erre: 13852. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 21:40

Nezegetnenk a szep szines kepeket:)))

Ha nem angolul van akkor nekem se lenne lovesem se hozza.

13853. Zorkusz (válaszként erre: 13851. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 21:39

Basic training..kezdesnek..lenyegtelen:)

Na ezt is jol megaszontam ha kontrolalt korulmenyek kozt ...mas kutya bezavar:))))))))))na leszakadok a netrol,mert sok lesz mara.Jo ejt nektek!Megyek lazat merni.

13852. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13851. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 21:38

Szimpatikus helynek tünik. :)

Én egy csomószor be akarom linkelni a sulinkat, de aztán rádöbbenek, hogy sajna nem nagyon értené senki... :(

13851. Zorkusz (válaszként erre: 13849. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 21:31

Ez amire mi megyunk ez csak a basic traning lesz,6 alkalom kezednek,szombatonkent.

[link]

ez a kutyasuli oldala.Meg nem olvastam vegig mindent csak megorultem,hogy van egy a kozelunkben.Amugy nincs kozel,csak itt szamit kozelinek.Meg a vizsgakat se tudom hogy vannak.En leginkabb a tobbi kutya miatt akarom ide vinni,meg hogy kontrolalt korulmenyek kozt ugyis szot fogadjon ha mas kutya bezavar.Bar mostanaban mar ezzel sincs gond(legalabbis nem ugy mint regen)mar mas kutyaktol is eltudjuk hivni,max elindulok az ellenkezo iranyba es rohan utanunk.Ez nalunk baromi nagy szo!

Meg hogy szorakozzunk,kozos csaladi program.

13850. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13848. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 21:22
Nyugi, semmi lesz baja. :)
13849. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13847. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 21:21

Majd kíváncsi leszek a sulidra. :) Hogy mennyiben más, mint itt. Vagy otthon. :)

Ha most vasárnap levizsgázik a Nagyfiú, akkor agilityzni is megy, meg igazi engedelmességire is. Mármint az igazi, hivatalosra. (Amit most csinálunk, az is engedelmességi, de csak az iskolánk papírját adja, és helyben vizsgázunk. Az igazi meg olyan, hogy a három szintü vizsgát versenyekenlehet megszerezni, az országban szerteszét, akár nálunk is tartott rendezvényeken.) Azt már várom nagyon. :)

13848. Zorkusz (válaszként erre: 13846. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 21:17
Megmerjuk nem soka a lazat,mindjart hazer a parom,6-ig van doki.Ha mas nem is beugrok lazcsillapitoert ha esetleg gond lenne legyen itthon.Bar ne legyen semmi baja se,de inkabb legyen itthon orvossag,mint sem.Ha meg meg beferunk mara akkor beviszem,hogy ez van,pruszkol meg lazas.Kicsit sem erdekel ha tulbizgonak talal,eppen tojok ra!
13847. Zorkusz (válaszként erre: 13846. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 21:11

Ne is mondd!:)

A paromnal mar vagja,hogy mikor jon a fekudj vezenyszo mert mindig bemozdul(marmint a parom) es ugrott az egesz,mert a kutya hamarabb lefekszik,mint ahogy kimondana a vezenyszot:)Ilyenkor egyszerre tanitom oket.A paromat a helyes tartasra,a kutyat meg hogy mit kell csinalni.Vegulis jo mokat,sokat szoktunk nevetni.

Mikor tanitottam Zoranak a fekudjbol vissza az ulbe (na ezt jol megaszontam:)),egy par ismetles utan mar magatol felult,mert azt hitte az jon.Ugy volt vele ezt szoktam kerni,biztos most is ez jon:D

Ezert varialni szoktam egy magamhozhivassal,labhoz leultetessel,abbol fekudj es vissza ul-be,vagy marad es messzirol ultetem fel,vagy fektetem le.Mert ha egy helyben csinalom vele azt hiszi hogy ugyaz jon.

Rafkozni kell allandoan:)

Meg pl setanal ha zebrahoz erunk vagy csak atmegyunk az uton en elotte mindig leultetem,mondom,hogy marad,hogy szokja meg,hogy bizonyos helyeken nincs atszaladgalas amig en azt nem mondom,hogy mehetunk.Es valamelyik este csak leultettem a zebranal,de a mehetunk parancsot nem mondtam hozza,en elindultam o meg ott ult tovabb es csak nezett ram,olyan edes volt majd megzabaltam.

13846. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13845. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 20:55

Megmondom öszintén, nem tudom, milyen lázcsillapítót lehet kutyának adni.

Amiket ismételtek, azt mindig más sorrendben. :) Mert megtanulja azt is. :)

13845. Zorkusz (válaszként erre: 13842. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 20:52

Ok:)

Nem sok ido szokott lenni,kb 10-15 perc.Azert szoktam ismetelni vele,mert olyankor csak ram figyel,nincs zavaro tenyezo,csak o meg en,meg egy kis agymunka neki(is:))Es nagyon elvezi,meg akkor is ha mar tudja ezeket a dolgokat.Most majd tanulunk ujat,a fejet az olembe hajtosat.

Megneztem az orrat felul szaraz,alul nedves.Ha hazajott a parom megmerjuk a lazat,az a biztos.Ha veletlenul lazas lenne,mit adhatok neki?Tudom paracetamolt nem!Van algopirinem meg magyarhonbol,azt szabad?Mondjuk egy felet.Meg csak 39 felett szamit lazanak ugye?

13844. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13841. - 96b0d6b01f)
2010. dec. 14. 20:42

Az még nem sok... :) Nyugi, össze fogtok szokni. :)

Próbáld meg a szemkontaktusra megtanítani. Ezt megpróbálom megkeresni.... nemrég írtam le itt.

Kaját csak akkor adj neki, ha nyugodt, nem kapkod a kezed után. Türelem kell hozzá, de így tanul koncentrálni.

13843. 96b0d6b01f
2010. dec. 14. 20:41
mennem kell...visszaolvasom majd amit írni akartál :D
13842. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13839. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 20:39
Ha valamit nem ismételsz két hétig, azt sem felejti ám el! :)
13841. 96b0d6b01f (válaszként erre: 13840. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 20:38
Egy hónapja
13840. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13838. - 96b0d6b01f)
2010. dec. 14. 20:37
Mióta van Nálad?
13839. Zorkusz
2010. dec. 14. 20:35

Nalunk a napirend:

-reggel apaval 30-40 perces seta(van egy utvonalunk,az kb ennyi)ilyenkor semmi tanulas csak seta,meg dolgavegzes.

-Ha itthon vagyok vele,akkor delben meg egy ilyen korut mi gyorsabban megszoktuk jarni,igy hazafele beengedem a hatso kertbe(korbekeritett),poraz nelkul ott kiszaladgalja magat,labdazunk kicsit vagy csak kergetozunk hogy szaladgaljon,ez a szabadjatek ideje.

-Utana megint alszik par orat,es 4 korul jon a tanulas-ismetles,amiket mar tudunk atvesszuk,ez nem sok ido,mert nem akarom unasig gyakorolni vele.Vannak napok amikor a parom korabban jon haza,3-korul,(ilyenkor elmarad az itthoni tanulas)akkor irany az ero,kocsiba be es tuzunk ki vele,meg sotetedes elott.Az minimum 1-1,5 ora szokott lenni,erre kb heti 3-4 szer van lehetosegunk,ha epp nem rohanunk sehova,nincs dolgunk.Ja es az erdoben meg ugye jonnek a gyakorlati dolgok amikor ugy tanul,hogy eszre sem veszi.Behivas,labda,bot visszahozas,szocializalodas mas kutyakkal.

-hazaerve kap vacsorat,megint pihi.

-este 8-9 korul meg egy 30 perces esti kaki-pisi seta.

Ezeken kivul persze allandoan ott van ahol mi,dogonyozzuk,simizzuk,persze csak ha epp nem alszik:)

13838. 96b0d6b01f (válaszként erre: 13837. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 20:34
Valahogy ez a jutalom falatozás elvonja mindenről a figyelmét, mármint,ha megjutalmazom, utána,csak a kezemet nézi,hogy adjak még, figyelembe sem veszi amit mondok...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook