Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

13777. Casia (válaszként erre: 13775. - Eaedab0e25)
2010. dec. 14. 18:51
Jaaaaaaj!!! Egy pillanatra láttam az ölben fekvő pulit, utána eltűnt!! Mókamestered ééédes! Mi a nevük?
13776. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13774. - Eaedab0e25)
2010. dec. 14. 18:50

Na elmesélem. :)

Van (volt) egy libuska nöci a suliban a kisebbik kutyámmal egy csoportban, aki január óta másodszor proóbálja a legalapabb alapokat a kiskutyának megtanítani. De még arra sem képes, hogy a kutya a 60 perc alatt egyszer ránézzen, mert nem jelent neki a "gazdi" semmit. :( Sajnálom a kutyust... Minek az ilyennek ebzet, ugye... És roppant mókás, amikor a gazdi jajong, hogy biztosan tüzelnek a kutyák, ezért nem megy oda hozzá a kutyája, hanem inkább szimatol. Erre mondtam, hogy Casia Mázlijával (akivel még sosem találkoztam) szorosabb kapcsolatom van, mint ennek a nönek a kutyájával... :(

13775. eaedab0e25
2010. dec. 14. 18:45
Töltöttem fel képet róluk:-)
13774. eaedab0e25 (válaszként erre: 13770. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 18:40

Igen, elég rendesen. A miniyorkis bejegyzést félreértelmeztem. Megbukott a vizsgán, és a gazdija ezáltal nem alakított ki vele jó kapcsot. Így értelmeztem. Aztán rájöttem, hogy "kata, ezt elkúrtad"

Töltök képet.

13773. Casia (válaszként erre: 13772. - Casia)
2010. dec. 14. 18:38
Ja, de képeket szoktunk követelni! Kedves Kátya, tessék intézkedni! Látni szeretnénk a két kis zsiványt!! :)
13772. Casia (válaszként erre: 13770. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 18:35
Valószínűleg. Nem szoktuk leugatni az újakat. :D
13771. Casia (válaszként erre: 13768. - Sz.ildi76)
2010. dec. 14. 18:34
Mázli nem fedez. Nem való egy kölyök mancsaiba a fegyver!! :D Viccet félretéve: nemtom. Mi nem akarunk kiskutyákat, mert nem vagyunk fajtatiszták. Szerintem semmi baj azzal, ha nincs törzskönyve az ebnek. A maximum, amit felhoznék a fedeztetés ellen, az a "túltermelés", a teli menhelyek. De ennyi. Amikor már megvannak a kölkőcök, akkor az a lényeg, hogy jó gazdihoz kerüljenek, nem az, hogy hetedízig el tudják ugatni a családfájukat.
13770. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13769. - Casia)
2010. dec. 14. 18:33
Szerintem egyébként Kátya félreértett valamit. :)
13769. Casia (válaszként erre: 13766. - Eaedab0e25)
2010. dec. 14. 18:30

Höhö, az én drága Marcikám is ilyen volt: idegengyűlölő. Nagyon kellett figyelnünk rá, hogy senkit ne kóstoljon meg. Szerencsére sikerült elejét venni mindig. Általában az embereket utasítottuk rendre: "Ne nyúlj a kutyához, mert utána nem lesz mivel nyúlkálni!" A pulik ilyenek. :) Ettől függetlenül imádta az egész család, és soha nem történt bajunk, mi szinte bármit megtehettünk. Értek ezalatt dögönyözést, nyírást, karácsonykor öltöztetést...

Mázli meg, aki félig goldie... na jó, nem negyven kiló, de bizony, ha leguggolok, azonnal mászik be az ölembe, és ez harminc kilóval se túl kellemes. Az állatorvos szerint neveletlen. Tudom. És igyekszem én nevelgetni, de itt üssön belém a villám, ha kevésbé szeretem így neveletlenként, mint ha mintakutya lenne! Na, nem jött a bumm, szóval... :D

A lényeg: szereted őket. Katnak igaza van. Itt senki nem fog ilyesmi miatt köveket hajigálni. Mindannyian bolondulunk a kutyáinkért, ahogy te is. Ez már egy egyetértési alap. ;)

13768. sz.ildi76
2010. dec. 14. 18:19
Sziasztok ti mennyire tartjátok bűncselekménynek ha nálatok ha a kan kutyátok fedez és tk nélküliek lesznek a kicsik de mindkét szülő rendelkezik törzskönyvel csak tenyész szemlével nem és ezért nincs a kicsiknek tk-ja.
13767. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13766. - Eaedab0e25)
2010. dec. 14. 17:17

Ha nektek így is jók, akkor mi a baj? Szereted? Szereted. Gondját viseled? Igen. A kutya jól érzi magát a börében? Igen.

Miért gondolod, hogy itt bárki megkövez Téged ezért?

13766. eaedab0e25 (válaszként erre: 13764. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 17:10

Nekem/Nekünk a két leglehetetlenebb, pajkos kis zsiványunk van. Egymást buzdítják szinte a hülyeségre. Egy golden retriever és egy puli.

A neveletlenségük: - enni nem lehet előttük, mert úgy koldulnak, mint aki még soha nem evett

- ruhákat lelopják a szárítóról

- újságot előbb levadásszák a kerítésről, mint bárki más

- megfékezhetetlenek (puli egy picit idegengyűlölő, akarom mondani harap, golden utánozza)

- nem értik a "nem szabaad" szót

- 40 kilósan ölben ül

+sorolhatnám az erényeiket

De nekünk így is jók.

13765. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13760. - 75596a56f2)
2010. dec. 14. 17:07
Gondolom, érezted az iróniát a soraimban... :)
13764. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13761. - Eaedab0e25)
2010. dec. 14. 17:05

Ez azért nem ilyen egyszerü. :)

Attól, hogy valakinek a kutyája "neveletlen" (mit is értesz ez alatt?), még nem biztos, hogy rossz gazdi. Mindenki mást vár el a kutyájától, ezzel nincs is baj. Engem nem zavar, ha a kutyám farka nem standard szerinti, mást meg nem zavar, ha nem tudja visszahívni a kutyáját.

Nem akartad, nem tudtad megnevelni a kutyáidat, de boldogan élsz velük, szereted öket, nincs ezzel semmi gond.

A gond akkor van, amikor valaki beszerez egy kutyát, sokszor a divatot követve, aztán le sem szarja, nem készül fel rá, megüti, üvölt vele, és telekürtöli a világot, hogy a neveletlen kurva kutya már megint ezt meg azt csinált, aztán lepasszolja a gyepire.

Egyébként vannak dolgok, amiket következetesen betartatok a kutyáimmal, hívhatod ezt szigornak. A kutyával való egyútt élés meg a szigor viszont nem ugyan az.

13763. Zorkusz
2010. dec. 14. 16:58

Talaltam egy listat a kutyakajakra:

The A list

1. Orijen

2. Evo

3. Horizon Legacy

4. Acana

5. Innova

6. Taste of the Wild, wetlands & prairie only

7. Blue Wilderness

8. California Natural

9. Karma

10. Fromm/Merrick

Good quality for a low price

1. TOTW

2. California Natural

3. Health Wise

4. Kirkland, Costco

The B list

1. Health Wise

2. Wellness Core

3. GO ,free indurance,chicken,salmon only

4. Artemis

5. Evangers

6. Timberwolf

7. Wellness

8. Solid Gold

9. Canidae

10.Instinct

Egy ket kivetellel,ezeket nem lehet boltban kapni.Miert nem???Utalok neten rendelni es kartyaval fizetni.

13762. Zorkusz (válaszként erre: 13754. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 16:46

Most verem a fejem a falba:)

Megneztem.Nem is sokkal dragabb,mint amit en vettem eddig.A P.P.Plan kb 40 dollar,ugyan akkora meret pl az acanabol kb 65 dolcsi,az Orijen mar huzosabb,de talaltam most 58 dollarert neten.

Ja igen meg azt nem talalom,hogy hol lehet ilyen tapokat venni?Csak neten lehet rendelni?

Nagyon jokat irnak roluk,es nem horror a kulonbseg,azt hittem 100 dollaron felul lesz.

Mindenkepp valtani akarok!A P.P.Planrol nem sok jot olvastam,foleg ezekhez kepest.

13761. eaedab0e25
2010. dec. 14. 15:56

Sziasztok!

Ha jól értelmezem, én rossz gazdi vagyok, mert nem tudtam megnevelni, de már nem is akarom, sőt, ha visszagondolok, nem is akartam szigorú lenni imádott két kutyusomhoz?

Ezek szerint nem közeli a kapcsolatom velük?

13760. 75596a56f2 (válaszként erre: 13757. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 15:53
csak a "csodálatos" kutyadoki, összevágott anyag, és bizony nem mindig mutatják a háttérmunkát! Csak sok esetben ezt nem veszik figyelembe, és ezért várnak el azonnali hatást, vagy túl sokat a kutyájuktól.
13759. 75596a56f2 (válaszként erre: 13756. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 15:52

Sajnos, Kat, igen elgondolkodtató, amit leírtál. És azért elgondolkodtató, mert IGAZ!

Sokan idekeverednek a fórumra, mert "hirtelen" kezelhetetlenné válik az ebecskéjük, és tanácsot kér. Amit mi úgye jó esetben meg is adunk, de ez nem folyamatosságba van, ez a nevelési szakaszból kiragadott formalitás.

És hát bizony elég sokszor rosszul is sül el...

nem uralkodni kell a kutyán, hanem, ahogy írtad: előbb megtanulni kutyául, de közben nem agyonverni a kutyát, hanem játszva tanítani!!! :D

13758. Panni58 (válaszként erre: 13756. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 15:50

Azt hiszem, igazad van.

A játék, az meg alapdolog. Még semmit nem tudtunk róla, nem is ismertük, már az első alkalommal nagyon jólesett játszani vele, és neki is, hogy játszunk vele. És a játék magától jött. Bújócskáztunk a kertben a bokrok mögött a hóban, ő meg mindig elárulta azt, akivel éppen bújt, mert mindig kíváncsian kikukucskált. Így ölbe kellett venni, akkor meg folyton képen nyalt...Így kezdődött... :)))

Meg a következetesség sem utolsó! Hiába a srácok járnak suliba Pannival, mindannyiunknak el kell várnunk az engedelmességet tőle, mert különben összezavarodik a kutya.

13757. 3f5c70e7b8
2010. dec. 14. 15:47

Ja! Az a bizonyos Yorki nevü miniyorki vasárnap már másodszorra bukott meg a vizsgán. A szívem szakadt bele, mert sajnálom azt a kis minikuttyot. Casia Mázlijával szorosabb kapcsolatom van nekem innen Hollandiából, mint amilyent a gazdi ezzel a kis csibésszel össze tudott hozni egy év alatt. Pedig a kutya-gazdi kapcsolat az alapja mindennek... :(

Csak azért említem, mert ha egy ilyen kapcsolatban elkezdesz nyakat cibáni, mint egyetlen nevelési eszközt, annak nem lesz jó vége. Szóval értitek. :D Általában nem az a bajom, hogy fülöncsípnek egy kutyát, hanem az, hogy azt nem jól csinálják, mert nem is akarják jól csinálni. Mert a csodálatos (?) kutyadoki majd úgyis megoldja a problémát.

13756. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13755. - Panni58)
2010. dec. 14. 15:43

Borzoljunk gyorsan, mert a fórum tárgyát képezö párost viszem csatangolni, késöbb jövök még. :)

Szóval fülcsípés meg grabanc meg ilyenek.

Ezekkel nekem csak az a bajom, Panni, hogy boldog-boldogtalan csinálja, a kutya nem érti, ha valakinek beválik, rögtön tuti módszerként tovább adja mindenféle internetes és kevésbé internetes fórumokon. (Most nem a mi kis saját itteni vitatopikunkról beszélek, mert mi visszatérünk beszélegetünk stb...) Valaki jön, kérdez, megmondjuk neki, hogy csinálja ezt vagy azt, ö meg hazamegy és földöhbacalintja az ebet, mert így értelmezi, hogy legyen határozott.

A baj az, hogy elöször meg kell tanulni kutyául. Egy kutyára fel kell készülni. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekeid a rengeteg iskolában töltött idö után kristály tisztában vannak vele, hogy egy ilyen fülcsípést hogyan, mikor, miért kell alkalmazni, és biztos vagyok abban is, hogy nem ráncigálják feleslegesen a kutyát. De az általános inkább az, hogy egy ilyen fórumlátogatás után a gazdi hazamegy, és megcibálja a kutyát csak azért, hogy kipróbálja, müködik-e. Ez a baj az ilyenekkel... hogy boldog-boldogtalan abszolút nem következetesen csinálja az ilyeneket. :(

Azzal is tisztában vagyok, hogy más egy bordert vagy labit (vagy ezek keverékeit) nevelni, mint egy boerboelt, akit soha nem vállalnék, mert nem vagyok rá felkészülve.

A legelkeserítöbb az, hogy a gazdi jön kérdeni, hogy mit csináljon, mert rágcsál a kutya. De azt nem kérdezi meg, hogy hogyan is kellene játszani a kutyával. Ez most csak általánosítás....

13755. Panni58 (válaszként erre: 13738. - 3f5c70e7b8)
2010. dec. 14. 15:29

Én is ma délelőtt vettem észre, hogy Sirálylány már nincs itt... :(

Na, jövök én is borzolni a kedélyeket.. :)

Nálunk bizony a szelíd erőszakra is szükség volt bizonyos esetekben. Volt egy pár hetes korszak, amikor Panna mindenkit összeharapdált, ahol csak ért. Véres lyukak éktelenkedtek a kezünkön, ha elhúztuk, akkor mély horzsolások, és ezt nem lehetett szép szóval kezelni. Az egyik oktató tanácsolta, hogy a megharap, azonnal csípjünk a fülébe, nem kell erősen, csak hogy kellemetlen legyen. És azonnal, hogy pontosan értse. Így történt. Nézett ránk meglepett fejjel, de azonnal elengedett. Kb. 3-4 nap alatt nagyon pontosan megértette, hogy ez büntetés a harapásért. Soha többé nem harapott.

A másik a grabanc elkapása, ezt nálunk időnként még ma is alkalmazni kell, nem úgy, hogy fájjon, csak hogy megértse, figyelnie kell. Mert ő még ma is úgy viselkedik időnként, mint egy féléves.

13754. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13749. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 15:17

Jó táphoz nem kell kiegészítö. (Föszabály szerint.)

A jó táp lényege, hogy a megfelelö mennyiségü féhérjét, szénhidrátot stb. tartalmazza, ezek jó forrásból származnak (a fehérje pl. rendes húsból, nem valami carból), és nincsen tele adalékanyagokkal.

A csúcs az Orijen meg az Acana, ezt majd látod is a belinkelt oldalon. Itt ez borzasztó drága két kutyának, és olytasmi, mintha Te sem ennél semmit, csak biokaját. :)

13753. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13751. - Szeszipuszi)
2010. dec. 14. 15:13
Szép napot, cupp az ebzeteknek!
13752. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13749. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 15:13
dogfoodanalysis.com
2010. dec. 14. 15:12

Bocsi, hogy elhallgattam, de vendégem volt. Még jó, hogy elment, mert lassan lehet hazamenni.

A témában lemaradtam, de holnap majd pótolom, ígérem!

További szép napot! Jók legyetek!

Puszi és simi mindenkinek!

13750. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13742. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 15:09

Egy pár hónapos kutya jól (ha nem is 100 %osan, de nem is ez a cél) behívható, ha jól tanulja. Az ivaréréskor van mindig visszaesés.

Nagyon-nagyon egyszerü a magyarázat arra, hogy miért nem jön vissza az 5 hónapos, még nem ivarérni készülö kutya: nincs meg az a kapcsolat a gazdi és a kutya között, ami ehhez szükséges. És ez nem a kutya hibája.

Igaz, hogy egy 2 hónapos kölyökkel kezdeni más, mint egy másfél éves, fél életét a menhelyen töltö kutyával. De ha kerítesz egy kölyökkutyát (átlagosat), aki veled van 3 hónapig, és 10-böl 10-szer nem tudod behívni, akkor sürgösen kezdj el tanulni a kutyanevelésröl, mert ez a te hibád. Mármint nem a tiéd, Zorkusz, hanem a gazdié. :)

13749. Zorkusz
2010. dec. 14. 15:07

Mostmar en is kozbekerdezek a kajas temaba.Nekem a tenyeszto anno a purina pro plan tapot ajanlotta.Azota en azzal etetem Zorat.Ugy tudom premium minosegnek szamit.

Azt mibol tudom megallapitani,hogy ez a tap megfelelo e az en kutyanak?Mit kell nezni rajta?En azert adom neki ezt,mert megbizok a tenyesztoben,meg mert olvasgattam en a tapos zacskokat a kutyakajas boltban,de sok kulonbseget nem lattam.Melyik tap szamit csucsminosegnek?Mindegy mennyi az ara,melyik a legjobb,amiben tutira minden benne van?ja es ezek melle kell meg vmi taplalek kiegeszitot adni?Ha igen milyet?

13748. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 13746. - Zorkusz)
2010. dec. 14. 15:03

Egy ideig én is azt hittem, hogy Bátor egyáltalán nem motiválható kajával.

Igaz is, nem mindennel. És igaz az is, hogy a frizbi legalább olyan jó, ha nem jobb.

De ha egy kutya éhes, akkor az motiválható kajával. Csak könnyü néhány gazdinak azt mondani, hogy nem müködik a jutalomfalat. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook