Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni? (beszélgetés)
hát kb igen...
Az én kicsikém augusztusba tüzelt, a kan meg volt bolondulva...állandóna veszekedett velem a szúnyoghálós ajtón keresztül.A pupillák kitágulva,szóval tényleg ,mint egy megszállott.
A másik kutyus milyen fajta , a kan?
A mi nőstényünk se hagyja magát, jól össze is marakodnak, ha a kan a közelébe megy,csak hát a kan nem érti meg, hogy a csaj nem akarja:)
Uh, és ha beindulnak a kanok a környéken, akkor az már a tüzelés végig tart?
Ha a 18-25 napot veszem alapul, akkor olyan 8-15 napig itt fog vonyítani az utca összes kanja? :)
Igen ilyet hallottam már én is, csak tényleg elég morbid. Meg egyáltalán jó lenne ezt az egészet megelőzni. Csak tényleg semmi előjele nem volt, csak az első csepp vér. De azóta nem kapnak lehetőséget :)
Remélem az az egy este tényleg nem okozott bajt :S
A kan kutyust egyszerűbb lenne amúgy ivartalanítani, az olyan 20 perc.
Tavasz nem jó,mert akkor megint tüzelhet, se előtte se utána nem szabad egy hónappal.
Oh 2 nap, nem csoda, hogy még nem érdeklődik a kan:)
Várj 10-12 napot olyan lesz ,mint egy megszállott.
Készülj fel , hogy ha különcsukod őket a kan olyan lesz, mint egy őrült.Vonyítani, nyűszíteni,ugatni fog.Alig eszik. De ez elmúlik.Próbáljátok kivinni sétálni, minél kevesebbet legyen az udvarba. Ha megoldható , akkor legyen az egyik bent a másik kint...így elejét vehetitek a nem kívánt szaporulatnak.
Már elzártuk :)
Csak amíg az első vércseppet nem láttuk, nem tudtuk, hogy tüzel.
Semmiképp nem szeretnénk kiskutyát, ezért is kérdezem a dolgokat :)
Hála az égnek első és utolsó tüzelés :)
Szia, a kutyák általában 18-25 napig tüzelnek, ezen időszakon belül a nőstény csak pár napig kész párosodni, ha a kan rosszkr megy oda meg is marja.Viszont amíg vérzik a kan tényleg nem mutat érdeklődést, hanem ,amikor tisztulni kezd , barnás folyás távozik, akkor valószínűbb ,hogy enged a kísértésnek és megáll a kannak.
Szóval , ha nem akartok kiskutyát , akkor jobb elzárni őket egymástól.
Dehogynem olvastam. Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a tüzelés meg egyebek persze. Azt is tudom, hogy csak ilyenkor párosodhat és stb. 2 napja vérzik.
De pl azt nem tudtam, hogy a 7-9 nap körül esélyes, illetve azt se, hogy honnan fogom tudni, hogy vége a tüzelésnek. Mert a kb 1 hónapot nem igazíthatom a naptárhoz. :)
Meg azt is furcsállom, amit már írtam, hogy a nyáron mikor a szomszédban tüzelt egy kutya, mit műveltek itt a szomszéd kutyák, most meg semmi..
A miénkből is csak pár csepp jön néha, nem vészes.
Hétfőn elviszem a dokihoz mindenképp, azért aggaszt a dolog. Gondolom egyértelműen meg tudja mondani :)
Ne haragudj, de mikor kutyat vettel, akkor eloszor nem olvastal el rola dolgokat? Mint pl a tuzeles? Bar ez szerintem altalanos iskolas biologia anyag.
A kutya felevente tuzel, es csakis ezen idoszak alatt parosodhat. Altalanossagban a 7.-9.nap korul, de ez valtozhat. Igy igen, lehet vemhes mar, de ha a tuzeles ejen van, nem sok az esely ra.
Egy hónapig kb. Tudni csak onnan lehet, legalábbis nálunk, hogy már nem tisztogatja rendszeresen magát, és a nemi szerve is kezd összébb menni, mert a tüzelési idő alatt nagyon megduzzad. :) A vérfoltra azért nem lehet ilyenkor hagyatkozni mert nálunk pl. az egyik olyan tiszta hogy egy csepp vér nem marad utána sehol, a másik után meg folyton takarítani kell.
Húúú, hát nem pároztattunk még kutyát, nem is szeretnénk, így nem tudom hogy vemhesség esetén tovább vérzik-e. :)
További ajánlott fórumok:
- Lakásfenntartási támogatással kapcsolatban tudtok segíteni?
- Magyar-Szlovák állampolgársággal kapcsolatban tudtok segíteni?
- Rontáslevétellel kapcsolatban keresek hozzáértő embereket. Tudtok benne segíteni?
- Munkajoggal kapcsolatban tudtok segíteni?
- Bosh WFD 1160-as mosógép használati utasításával kapcsolatban tudtok segíteni?
- OEP kiskönyv kitöltésével kapcsolatban tudtok segíteni?